Terug naar overzicht
Biogroei webwinkel
Bedrijf
Biogroei
Tiensesteenweg 341/V1, Leuven, Belgium
1994
Expertise
Contact
info@biogroei.be
+32 2 793 04 25
https://www.biogroei.be/

Biogroei

We willen ons graag even voorstellen… Es van Biogroei heeft in 1994 het bedrijf opgericht. Mathias is na zijn studies in het bedrijf gestapt en is momenteel bedrijfsleider.

Van jongs af voelen we ons verbonden met de natuur. In de weekends wandelen in de Ardennen en tijdens de vakanties op de meest onontgonnen plekjes vertoeven, meestal hoog in de bergen.

Tuinieren deed ik (Es) al vanaf mijn 14 jaar, in die tijd samen met mijn vader. Dit is een rode draad gebleven tot op heden. Op mijn 28st kriebelde het ondernemerschap en hoe kon het anders, het ging iets met tuinieren worden. Biologische tuinproducten waren in die tijd nauwelijks verkrijgbaar. Ik wilde dit voor het grote publiek toegankelijk maken. En zo begon het…

Nog voor Mathias afstudeerde als ingenieur was hij al bezig met Biogroei. Gepassioneerd door de natuur zag hij in Biogroei een opportuniteit en een uitdaging!

Ondertussen werken we met 8 vaste mensen en worden we ondersteund door mensen van St. Kamillus in Bierbeek en leerlingen van Woudlucht in Leuven. Wij zijn erg blij met deze sociale tewerkstelling, het is een echte win-win voor iedereen.

Biogroei-tuin

Aan onze dispatching in Loonbeek waar we tot maart 2021 gevestigd waren, was een plantentuin, een groentekas, een druivenkas en grote moestuin gekoppeld. Met plezier hebben we de natuurlijke vijanden zien komen.

Een buizerd paartje vliegt er dagelijks over maar ook pimpelmezen, koolmezen, een groene specht, vlaamse gaaien, merels en mussen voelen zich daar thuis. Daarnaast zijn er allerlei soorten hommels, zweefvliegen en andere onbekende bestuivers.

Ook wij hadden hier en daar bladluizen maar omdat we zoveel nuttigen in de tuin leven, merkten we het vaak niet. Geparasiteerde bladluizen, volwassen gaasvliegen en lieveheersbeestjes lieten zich wel regelmatig spotten. De schadelijke en nuttige insecten houden elkaar in evenwicht.

Dankzij jarenlang feromoonvallen te hangen, hadden we geen last meer van fruitmot, pruimenmot en trosrups. We aten jaarlijks heerlijke druiven en appels uit onze eigen tuin.

Wij delen heel graag onze persoonlijke kennis en ervaringen met jullie. Onze websites draaien op 100% groene servers.

Duurzame bedrijfsvoering

Het begrip duurzaam trekken we ook door binnen onze bedrijfsvoering:

 • Voor het inpakken gebruiken we hoofdzakelijk op maat gemaakte dozen. Dit beperkt de hoeveelheid vulmateriaal.
 • Bij het versturen van bijzondere product combinaties recycleren wij verpakkingen die bij ons binnen zijn gekomen.
 • Opvullen gebeurt eveneens met gerecycleerd materiaal.
 • Ingeval van gekoelde verzendingen nemen we EPS-dozen met koelelementen op basis van water. Deze dozen mag je bij ons terug binnenbrengen of zelf gebruiken. De koelelementen kan je telkens opnieuw invriezen.
 • In onze nieuwe bedrijfsgebouwen (2021) zijn de oude TL-lampen vervangen door ledlampen. Zijn nieuwe energiezuinige verwarming- en koelinstallaties geplaatst.
 • Planten in de bureauruimte dragen bij aan meer energie voor het personeel en zuiveren de lucht.
 • Ook onze website heeft geen enkele invloed op het milieu. De servers zijn honderd procent green gehost.

Productaanbod Biogroei

 • Plantenvoeding
 • Ongediertebestrijding
 • Vallen en Feromomen
 • Insectenhotels en Vogelhuisjes
 • Tuinbenodigdheden
 • Nuttige insecten
 • Informatieve boeken
© Doepserleven - 2024