Terug naar overzicht
De poshoof
Bedrijf
De Poshoof
Postbaan 8, Maastricht
Expertise
Asperge
Aardappel
Uien
Contact
info@deposhoof.nl
043-8500497
https://deposhoof.nl/

De Poshoof

Aan de rand van historisch Maastricht ligt landbouwbedrijf De Poshoof. Een bedrijf met een even rijke historie als de stad zelf. Wat betreft onze manier van werken is de tijd echter niet stil blijven staan. Het biologisch produceren en het mensen bewust maken wat ze eten ligt ten grondslag aan de bedrijfsvoering van vandaag. De voedzame Limburgse lössgrond helpt ons daarbij.

Naast traditionele akkerbouwgewassen zoals aardappels, uien, witlofwortelen, tarwe en brouwgerst, leggen wij ons ook toe op de teelt van unieke lössasperges.

Hier, in het oudste landbouwgebied van Nederland, leven we rustig. We geven gewassen de kans om te groeien en smaak te ontwikkelen. 
Nadat ze geoogst zijn weerspiegelen ze deze kenmerken. Dat proef je.

Over De Poshoof

Oorspronkelijk was de Poshoof een gemengd bedrijf en tegenwoordig is het een akkerbouwbedrijf met o.a:

  • aardappelen
  • uien
  • wintertarwe 
  • brouwgerst
  • natuurlijk witte en groene asperges.
    Groene asperges werden voorheen alleen in Mediterrane streken en Amerika geteeld. Begin jaren negentig werd gestart met de teelt van groene asperges bij ons in het Lanakerveld. En met succes! De groene asperges voelden zich prima op de Oud-Cabergse lössbodem. In 2004 hebben we vervolgens de witte asperges op onze lössgrond geïntroduceerd.
© Doepserleven - 2024