Terug naar overzicht
ecostoof
Bedrijf
Ecostoof
Sarphatistraat 221 E (geen retour- of winkeladres)
Expertise
Duurzaam
Koken
Contact
info@ecostoof.nl
+31 20 2051072
Vhttps://www.ecostoof.com/

Ecostoof

EcoStoof® is een Nederlands bedrijf (opgericht in 2019) dat de EcoStoof en bijbehorende producten ontwerpt en in Litouwen produceert. In juli 2021 verwelkomden we Michel Perridon van Dragon's Investment als mede aandeelhouder. Het principe is geïnspireerd op de oude hooikist en vertaald naar de 21e eeuw. Het ontwerp is innovatief, modern, duurzaam en stijlvol. Een draadloos en energieloos oventje waarvan je de aanschafprijs in drie jaar terug verdient en dat ook nog eens heerlijke gezonde maaltijden maakt, terwijl jij van huis bent. Wie wil dat nu niet?

Duurzaam koken met de Ecostoof

Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Op een dag ontdekte ze de hooikist. “Toen ik de kist bekeek, zag ik dat je je pan met eten in hooi moest zetten. Het hooi diende als isolatie om de hitte van je pan vast te houden. Vervolgens gaarde je eten vanzelf. Wat een slim idee!“ Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende versie te maken met een aantrekkelijke vormgeving.

Haar vriendin Iris, met haar ingenieurs achtergrond in ecodesign en haar campagne werk voor biologische voeding, was razend enthousiast. Zo ontstond het idee om de Ecostoof met bijbehorend kookboek te maken. Het Ecostoof-team werkt nu elke dag met een groep specialisten en chef-koks om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren en om steeds weer nieuwe recepten te ontwikkelen.

Feitjes over de Ecostoof:

Super gezond

Ecostoof is de oude hooikist in een nieuw jasje: een eeuwenoude bereidingswijze om maaltijden op lage temperatuur te garen zonder energie. Alle voedingsstoffen en smaken blijven behouden. 

Super ontspannend

In de isolerende Ecostoof gaart je eten vanzelf en blijft het goed warm. Jij hebt je handen vrij. Eet wanneer je wilt: de maaltijd staat klaar.

Super eco

Met de Ecostoof spaar je tijd en energie. Duurzaam en goed voor je portemonnee. Mooi toch?

© Doepserleven - 2024