Terug naar overzicht
imkerij beelicious
Bedrijf
Imkerij Beelicious
Heijenratherweg 4, Heijenrath
Soort
Expertise
Honing
Contact
https://beelicious.buzz/

Imkerij Beelicious

Imkerij Beelicious is één van de meest zuidelijk gelegen imkerijen van Nederland en België. Kenmerkend voor onze imkerij zijn onze prachtige bijenstand locaties die wij her en der in het Zuid-Limburgse Heuvel- en Hervelandschap hebben liggen. Stuk voor stuk zijn ze gesitueerd in aparte drachtgebieden en vormen ze voor ons en onze bezoekers kleine ‘hemeltjes-op-aarde’.

Passie voor de honingbij bij Imkerij Beelicious

Imkeren doen we vooral uit passie voor de Apis mellifera ofwel de honingbij. We houden en verzorgen onze bijen dan ook op een voor hen zo natuurlijk mogelijke manier en gebruiken daarbij geen chemische middelen. ‘Natuurlijk ‘ betekent echter niet dat we puur ambachtelijk of ‘ouderwets’ imkeren. Integendeel! We imkeren met moderne bijenkasten en roken geen dikke sigaren om de bijen op hun gemak te stellen!

De diverse honingsoorten die wij ieder jaar weer oogsten zijn, naast gewoon lekker, prima te gebruiken als vervanger van traditionele suikers in het bereiden van diverse maaltijden. Wat veel mensen echter niet weten is dat honing naast natuurlijke zoetstof, tal van andere gezonde toepassingen kent, zowel inwendig als uitwendig. Honing is bijvoorbeeld een zeer goede huidverzorger en wordt ook wel ingezet binnen de apitherapie. Dat geldt overigens ook voor de vele andere bijenproducten. Ondanks dat we honing oogsten van onze bijenvolken is dat niet onze hoofdreden om bijen te houden, maar willen we meehelpen aan een evenwichtige natuur!

Bestel bij imkerij Beelicious of

Natuurlijk kun je al onze producten bij ons bestellen, maar soms is het gewoon handiger bij jou in de buurt. De meeste van onze honingproducten kun je dan ook kopen bij een van onze ambassadeurs.

© Doepserleven - 2024