Terug naar overzicht
imkerij bijenweelde
Bedrijf
Imkerij Bijenweelde
Meerloseweg 23, Wanssum
Soort
Expertise
Honing
Contact
info@bijenweelde.nl
06 53 30 51 23
https://www.bijenweelde.nl/

Imkerij Bijenweelde

Imkerij Bijenweelde, Biologisch, lokaal en duurzaam

Bijenweelde is ontstaan uit onze wens de bijen te helpen voort te bestaan en ze het leven te geven dat ze verdienen, afgestemd op hun natuurlijke gedrag en leefwijze. De bij heeft het bijzonder moeilijk door de wijze waarop er soms met ze wordt omgegaan en de bizarre hoeveelheid pesticiden die is gebruikt en nog steeds gebruikt wordt. 

Gemakkelijk je favoriete producten bestellen

Diep respect voor de bij

Bijen zijn ongelofelijk interessante dieren en veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk ze voor de mens zijn. Zonder bijen geen eten! Wie de bijen beter leert kennen, valt van de ene verbazing in de andere. De uitzonderlijke eenheid van een bijenvolk en hun manier van leven is zonder meer wonderbaarlijk te noemen. Wij voelen diep respect voor de bijen en willen dan ook niets liever dan ze als zodanig behandelen.

Over Imkerij Bijenweelde

We zijn begonnen met 1 bijenvolk, maar we vonden het zo prachtig dat we al na 2 weken een tweede bijenvolk hebben aangeschaft. Tegelijkertijd volgden we een cursus die het hele jaar duurde en die ons door de seizoenen heen leidde. Zo leerden we op een goede manier met onze bijen om te gaan. Als snel was het ons duidelijk...hier wilden we meer mee doen. Vanaf het allereerste moment had het "bijenvirus" toegeslagen. Langzaam hebben we het aantal bijenvolken uitgebreid en beoefenden we wat voor ons het mooiste beroep van de wereld is....we waren Imker!

© Doepserleven - 2024