De beste waterontharders 2023

1 januari 2023
335
beste waterontharders

Als je problemen hebt met hard water in huis, is het heel verstandig om een waterontharder aan te schaffen. Er zijn veel verschillende modellen en merken waterontharders op de markt. In dit artikel zullen we de vijf beste waterontharders bespreken, zodat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken. We zullen elk waterontharder uitvoerig bespreken, waarbij rekening wordt gehouden met het type, de werking, het onderhoud, de duurzaamheid en de prijs.

Kort overzicht van de 5 beste waterontharders

De Amfa 4000, Alprin Pro, Safio, Enisto en Nocalc waterontharders behoren allemaal tot de top 5 van beste waterontharders. Laten we eerst de verschillende typen bespreken. De Amfa 4000 is een zoutgestuurde waterontharder met een rvs buitenhuis met een corrodectank. De Alprin Pro is een elektrische waterontharder die werkt met een elektrischer chroomstroom om het magnesium en calcium te verwijderen uit het leidingwater. De Safio waterontharder is een eenvoudige zoutgestuurde waterontharder. De Enisto waterontharder is een elektrische ionenwisselaar die wateronthardt door het magnesium en calcium te verwijderen. De Nocalc is een dubbele elektrolyse waterontharder, die werkt door elektrische impulsen op het water toe te passen.

Bekijk de Amfa 4000 waterontharder

Bekijk de Alprin pro waterontharder

Bekijk de Safio waterontharder

Bekijk de Enisto waterontharder

Bekijk de Nocalc waterontharder

Een uitgebreid overzicht

Laten we de vijf beste waterontharders nu eens nader bekijken.

De beste waterontharders 2023

Amfa 4000 waterontharder

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000. Binnen enkele weken ontstaat er minder kalkaanslag. Het compacte systeem is binnen 5 minuten te installeren. Het magnetische veld voorkomt vervolgens dat de kalkaanslag zich hecht aan uw leidingen en sanitair. Zo heeft u minder last van kalkaanslag in uw badkamer, smaakt uw water lekkerder en kunnen huishoudelijke apparaten langer mee gaan.*
De voordelen

 • Lekkere zachte gewassen kleding
 • Thee en koffie smaken beter
 • Besparing op de energierekening
 • Minder schoonmaken en lelijke kalkvlekken

Lagere energiekosten en comfort dankzij de Amfa4000 van waterontharder.com.

Er ontstaat minder kalkaanslag op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld uw boiler of waterkoker. Hierdoor duurt het minder lang voordat het water op temperatuur is en bespaart u op uw energiekosten.

Schoner sanitair en servies en daardoor minder werk en kosten besparing

Omdat er minder kalkaanslag op kranen, tegels en servies zit, heeft u minder schoonmaakmiddelen en zeep nodig om schoon te maken. Dit merkt u aan het water, dat eerder schuimt bij toevoeging van deze producten.

Apparatuur gaat langer mee dankzij de Amfa4000 waterontharder alternatief

De vermindering van kalkaanslag zorgt ervoor dat uw apparaten langer meegaan en u kosten bespaart.

Schoner milieu en kosten besparing

Een lager verbruik van energie, was- en schoonmaakmiddelen levert niet alleen geld op, maar draagt ook bij aan een schoner milieu.

Zachtere kleding en comfort

Door minder kalkvorming in het water voelt kleding na het wassen minder stijf aan, blijven kledingstukken langer mooi en slijten ze minder snel. Ook heeft u minder wasmiddel nodig en bespaart u op kosten.

Bekijk de Amfa 4000

De beste waterontharders 2023

Alprin Pro waterontharder

Iedereen heeft wel last van kalk in het water. Deze kalkdeeltjes hechten zich in leidingen en zorgen voor kalkaanslag op uw sanitair. De goedkoopste oplossing hiervoor is ons AlpinPro® Antikalksysteem Black Edition Uni-Pro voor alle waterleidingen van 10 t/m 42 mm. Dit milieuvriendelijke apparaat verandert de kristalstructuur in het water, waardoor de kalkdeeltjes opgelost blijven en niet meer kunnen aanhechten - zonder milieuvervuilende reststoffen. Ons AlpinPro® Antikalksysteem Black Edition Uni-Pro voor alle waterleidingen van 10 t/m 42 mm kan zowel bij particulieren als bij bedrijven toegepast worden. Daarnaast kunt u denken aan toepassingen bij vijvers en zwembaden, horeca en in de land- en tuinbouw. Ons AlpinPro® Antikalksysteem Black Edition Uni-Pro voor alle waterleidingen van 10 t/m 42 mm neutraliseert de kalk aan het water door middel van een permanent magnetische werking. De kalk hecht zich niet meer aan de leidingen en aan verwarmingselementen van o.a. huishoudelijke apparatuur. Denk hierbij aan wasmachines, vaatwassers, combiketels etc. De module heeft een positief effect op de levensduur van deze apparatuur. De samenstelling van het water verandert echter niet. Het gezonde effect van de calcium- en magnesiumdeeltjes blijft behouden, dus geen manipulatie van noodzakelijke bestanddelen, zoals bij andere systemen. Wat kan een mens zich nog meer wensen?

Lees ook:  Voedselbos – wat is het?

Geldbesparing

Door plaatsing van ons AlpinPro® Antikalksysteem Black Edition Uni-Pro voor alle waterleidingen van 10 t/m 42 mm voorkomt u problemen en bespaart u veel geld. Het water wordt sneller warm, dus u bespaart op de energie- en waterrekening (kalkaanslag op een warmte element kan het energieverbruik tot wel 75% verhogen!). Het schoonmaken van ramen en sanitair gaat veel makkelijker. Ook heeft u geen last meer van vervelende witte strepen. Daarnaast gebruikt u veel minder zeep, waspoeder, glansspoelmiddel en wasverzachter, daarnaast is onthardingszout volledig overbodig.

Het is hiermee de beste en meest betaalbare oplossing die de meeste kalkproblemen sterk vermindert en oplost. Mensen met huidirritaties (droge of schrale huid) ervaren zelfs dat zij daarvan minder last hebben.

Bekijk de Alprin Pro waterontharder

De beste waterontharders 2023

Safio waterontharder

De MSF-5000 magnetische waterontharder wordt om de toevoer waterleiding gemonteerd. De waterontharder magneet behaalt het beste resultaat door deze te monteren direct voor of na de watermeter, eventueel bij ruimte gebrek kan deze in de kruipruimte om de waterleiding worden gemonteerd, hierdoor wordt de gehele woning beschermt tegen kalkaanslag. De magnetische waterontharder is geschikt voor huishoudens tot 6 personen. Bij een groter huishouden, restaurants, zorginstellingen, hotels en bedrijfspanden wordt geadviseerd om meerdere magnetische waterontharders op waterleiding vertakkingen te monteren, richting badkamers en keukens, of het grotere model SAFIO MSF-7000 magnetische waterontharder aan te schaffen, deze is geschikt bij gebruik tot 30 personen. De magnetische waterontharder breekt geleidelijk ook de bestaande kalkaanslag af in de waterleidingen, de antikalk werking wordt na circa 6 weken goed merkbaar en zichtbaar. De magnetische waterontharder kan op elk type waterleiding worden gemonteerd, koper, gegalvaniseerd staal, roestvast staal, kunststof-aluminium en tyleen, met een diameter van 12 mm tot 38 mm.


Montage

Het monteren van de MSF-5000 magnetische waterontharder is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten voldaan! Draai de inbusbouten los uit de magnetische waterontharder en ontkoppel de twee magnetische componenten van elkaar. Monteer de twee magnetische componenten om de waterleiding en draai de inbusbouten hand vast aan, met de bijgeleverde inbussleutel. (zie montage handleiding). De SAFIO MSF-5000 magnetische waterontharder is nu klaar voor gebruik.

Werking

De krachtige NdFeB antikalk magnetische componenten creëren een krachtig magnetisch veld in de toevoer waterleiding, zodat mineralen calcium en magnesium niet meer kunnen kristalliseren tot calciumcarbonaat (kalkaanslag). Met het resultaat dat de bestaande kalkaanslag in de waterleidingen geleidelijk wordt afgebroken en kalk in het water drastisch vermindert met wel 90%.

Watersmaak

Dankzij de krachtige werking van de MSF-5000 magnetische waterontharder ervaar en geniet je van zacht kalkvrij water. Zacht kalkvrij water betekent een zachte smaak net als bronwater, waardoor het erg lekkerder wordt om te drinken. De thee en koffie aroma's blijven behouden en komen pas echt tot hun recht, dat wordt genieten van de natuurlijke smaken van een bakkie!

Gezondheid

Zacht kalkvrij water is ook beter voor de gezondheid, het haar wordt gezonder-zachter en krijgt weer glans, de huid wordt soepeler-zachter en er is een verminderde kans op huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en droge huid.

Schoonmaak-wasmiddelen

Het verbruik van schoonmaak-wasmiddelen kan met 50% verlaagd worden. Weinig tot geen kalk betekent dat het schoonmaken van de badkamer minder inspanning kost met minder schoonmaakmiddelen, minder wasverzachter voor een heerlijk schone zachtere was, minder zout en glansspoelmiddel in de vaatwasser voor een schone vaat nodig zijn.

Lees ook:  Bijenwasdoeken - In 5 snelle stappen bijenwasdoeken maken

Langere levensduur apparaten

Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten doordat deze in optimale conditie blijven en minder onderhoud nodig hebben. Behaal hierdoor ook een hoger rendement uit de boiler en CV-installatie.


kostenbesparend

50% besparing op schoonmaak-wasmiddelen, 30% besparing door verlenging van de levensduur van huishoudelijke apparaten, 10% besparing op de jaarlijkse energiekosten.

100% onderhoudsvrij

De MSF-5000 magnetische waterontharder heeft geen onderhoud nodig, stroomvoorziening en of batterijen zijn niet nodig. Na de montage ben je verzekert van zacht kalkvrij water in je woning.

Bekijk de Safio waterontharder

De beste waterontharders 2023

Enisto waterontharder

Er zijn maar weinig investeringen te vinden, met een vergelijkbaar rendement die u krijgt bij het aanschaffen van een waterontharder. De magnetische waterontharder van ENISTO® zorgt ervoor dat kalkdeeltjes in het water geen kans krijgen om zich te vormen. Minder kalk in het water zorgt voor tal van voordelen. Van minder elektriciteitskosten door een beter werkende boiler tot zachtere was. Daarnaast is de waterontharder volledig onderhoudsvrij, beschikt het over 15.000 Gauss en onder andere gemaakt van hoogwaardig RVS-materiaal.

De specificaties van de magnetische waterontharder

• Merk: ENISTO®
• Materiaal: RVS, aluminium, neodymium
• Maximale gezinsgrootte: 6 personen
• Geschikt voor leidingen tussen: De 12 en 38mm
• Geschikt voor leidingen van: Kunststof, koper en RVS
• Levensduur: Onbeperkt
• Onderhoudsvrij: Ja
• Gauss: 15.000
• Installatieproces: Manueel
• Elektriciteit benodigd: Nee
• Garantie: Inclusief 1 jaar fabrieksgarantie
• Kleur: Blauw

Wat wordt er geleverd met de waterontharder?

• ENISTO Waterontharder Medium
• Inbussleutel
• Inbusbouten (2x)
• Nederlandstalige verpakking met handleiding

Bekijk de Enisto waterontharder

De beste waterontharders 2023

Nocalc waterontharder

De NoCalc CombiCompact PRO Starter Set bestaat uit een waterbehandelingssysteem dat kalkaanslag en erosie op sanitair, leidingen of andere oppervlakken tegengaat.

Het NoCalc-systeem is speciaal ontwikkelt zodat het een beschermende laag achterlaat op diverse oppervlakken, waardoor kalkdeeltjes geen schijn van kans meer hebben. Je geniet hierdoor niet alleen van een onderhoudsvriendelijk systeem, maar draagt ook een steentje bij aan het milieu. De NoCalc starter set verbruikt namelijk geen elektriciteit. Daarnaast is het NoCalc-systeem eenvoudig in gebruik. Zo kun je het systeem zelfstandig plaatsen en indien nodig de patronen vervangen. De electric sensor geeft daarbij iedere 6 uur een geluidssignaal af zodra de patronen leeg zijn. Bovendien is het NoCalc systeem in elke ruimte of meterkast te plaatsen dankzij de compacte vormgeving.

Unieke productkenmerken

 • Voorkomt kalkaanslag
 • Houdt water en leidingen schoon
 • Verlengt de levensduur van apparatuur
 • Passend in elke ruimte
 • Eenvoudig in gebruik

Belangrijke productkenmerken

 • Veilig voor drinkwater
 • Inclusief Doseringsunit
 • Inclusief één patroon
 • Levensduur navulpatroon: 40.000 liter of max 1 jaar
 • Inclusief twee afsluiters (22mm en 15mm)
 • Inclusief electronic sensor

Bekijk de Nocalc waterontharder

Wat is een waterontharder?

Voordat we ons verder verdiepen in de vijf beste waterontharders, is het handig om te weten wat een waterontharder precies is. Waterontharders zijn apparaatjes of installaties die hard leidingwater ontharden. Hard leidingwater bevat calciumionen, magnesiumionen en andere mineralen die, als er te veel zijn, schade kunnen toebrengen aan elektrische apparaten, apparaten op waterbasis en leidingwerk. Een waterontharder verandert het harde leidingwater in zacht leidingwater door de verhoudingen van de mineraali-onen te veranderen, zodat er geen schadelijke mineralen meer in het leidingwater aanwezig zijn.

De werking van een waterontharder

Waterontharders werken door het water door een filter te laten stromen, of door een elektrische stroom toe te passen. In beide gevallen worden de mineralen gecontroleerd verwijderd. Meestal is het filter afhankelijk van het type waterontharder. Sommige waterontharders gebruiken granulaat om de mineralen uit het water te verwijderen, terwijl andere waterontharders gebruik maken van magnetische velden of elektrische velden om de mineralen te verwijderen. Bij sommige waterontharders wordt zout gebruikt om de harde mineralen uit het water te verwijderen.

Lees ook:  Wat kun je allemaal recyclen

Waterontharder met of zonder zout?

Dit is een vraag die veel gevraagd wordt. Waterontharders kunnen zowel met als zonder zout werken. Met een zoutgestuurde waterontharder kunt u onthardingszout gebruiken om de harde mineralen uit het leidingwater te verwijderen. De zout zorgt ervoor dat de harde mineralen worden vervangen door zoute ionen. Een zoutgestuurde waterontharder vereist een jaarlijks onderhoud, dus als u er een wilt kopen, moet u daar rekening mee houden. Een waterontharder die werkt zonder zout, maakt gebruik van een filter, een elektrisch veld of magnetische velden om de harde mineralen uit het leidingwater te verwijderen. Hoewel deze waterontharders meestal duurder dan die met zout zijn, hebben ze geen jaarlijks onderhoud nodig.

Elektrische waterontharder of op waterdruk

Als je een waterontharder koopt, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een waterontharder met een elektrische krachtbron en een waterontharder met een waterkrachtig. Waterontharders die werken met een elektrische krachtbron, zoals de Alprin Pro of Enisto, werken door het toepassen van een elektrische lading op het water, waardoor de harde mineralen worden verwijderd. In tegenstelling daarmee, waterontharders die werken met een waterkrachtig, zoals de Amfa 4000, werken door middel van een fysieke druk. De druk, die ook wel osmose genoemd wordt, is verantwoordelijk voor de verwijdering van de harde mineralen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een waterontharder?

Er zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kopen van een waterontharder. Een belangrijke factor is de capaciteit van de watertank. Je moet een watertank kiezen met een capaciteit die geschikt is voor de grootte van je gezin. Als je een kleine tank kiest met een kleine capaciteit, zul je vaak een bijvulling moeten doen. Ook kun je kiezen voor een elektrische waterontharder of een op waterkrachtig werkende waterontharder. Als je kiest voor een waterontharder op basis van elektrische kracht, moet je er rekening mee houden dat je meer moet betalen voor je energierekening.

Duurzaamheid

Het duurzame gebruik van waterontharders is ook een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Veel waterontharders zijn voorzien van energie-efficiënte technologie die de energie- en waterverbruikskosten vermindert. Het is ook belangrijk om waterontharders te kiezen die weinig onderhoud vereisen. Als je een waterontharder nodig hebt die veel energie en water verbruikt, zou een zoutgestuurde waterontharder met een corrodectank voor je geschikt zijn.

Onderhoud en vervanging

Naast de vraag naar duurzame gebruikers is het ook belangrijk om rekening te houden met onderhoud en vervanging. Waterontharders hebben vrijwel geen onderhoud nodig, maar er zijn wel enkele die jaarlijks onderhoud vereisen. Als je een waterontharder met een jaarlijks onderhoud kiest, dan moet je wat geld opzij leggen voor de jaarlijkse onderhoudskosten. Ook hebben waterontharders vroeger of later te maken met vervanging. Omdat waterontharders duur kunnen zijn, is het belangrijk om een waterontharder te kiezen die duurzaam is en die lange tijd meegaat.

Conclusie

We hebben de vijf beste waterontharders bekeken - de Amfa 4000, Alprin Pro, Safio, Enisto en Nocalc. Elk van deze waterontharders is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een waterontharder. De Amfa 4000 is een zoutgestuurde waterontharder met een rvs buitenhuis met een corrodectank. De Alprin Pro is een elektrische waterontharder die werkt met een mengsel van chroomchloride en cyano-vezel. De Safio waterontharder is een eenvoudige zoutgestuurde waterontharder. De Enisto waterontharder is een elektrische ionenwisselaar. De Nocalc is een dubbele elektrolyse waterontharder. Elke waterontharder heeft zijn voors en tegens, dus het is belangrijk om kennis te maken met elk van deze waterontharders voordat je een waterontharder koopt. Als je goed geïnformeerd bent, zal je je keuze een stuk eenvoudiger maken.

website van het jaar duurzaam 2023
© Doepserleven - 2023