Een universele elektrische rookoven van roestvrij staal, maakt gelijktijdig bakken mogelijk met de mogelijkheid om de gerechten een rokerig aroma te geven. Je rookt snel en eenvoudig gevogelte en andere favoriete vlees-, vis- en groentesoorten.
Roken is een geweldige manier om voedsel te bewaren, d.w.z. de houdbaarheidsdatum te verlengen.
Het is een apparaat dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen of mee op reis kunt nemen. Elektriciteit en eventueel rookchips zijn voldoende om te roken of te bakken. De mobiliteit van de elektrische roker wordt vergemakkelijkt door het handvat afgewerkt met hout. Dit vermindert het risico op brandwonden, zelfs bij het dragen van een hete roker.
OPMERKING: alle stalen elementen worden warm tijdens de werking van het apparaat. Om er zeker van te zijn dat u de roker gebruikt, is het de moeite waard om uzelf uit te rusten met handschoenen om te beschermen tegen brandwonden.
De elektrische rookoven heeft een thermostaat waarmee je de gewenste temperatuur erop kunt instellen, geschikt voor het roken of bakken van vis, vlees of vleeswaren. De bediening van de rokerij is heel eenvoudig, sluit hem gewoon aan op de voeding en voeg houtsnippers toe als je wilt roken.
Tijdens het rookproces kunnen we het eten in de gaten houden, omdat de deksel een handvat heeft met een houten handvat dat niet opwarmt tijdens de werking van het apparaat.
Opmerking: vóór het eerste roken moet de rokerij "uitgebrand" zijn, dat wil zeggen, het moet worden gerookt zonder het gebruik van voedselproducten.
Bereiding van producten voor het roken:
Beitsen of marineren - u kunt elke methode kiezen.
Afgieten en drogen - denk eraan het vlees goed te drogen voordat u het gaat roken . Slecht gedroogde producten kunnen vochtophoping in de kamer veroorzaken tijdens het roken en onjuiste verwerking van het gerookte vlees.
De producten kunnen ook in de rookkamer worden gedroogd met de thermostaat op het minimum, zonder de roker af te sluiten.
Het wordt aanbevolen om het apparaat na elk gebruik schoon te maken. Het is aan te raden om een beetje water te gebruiken in combinatie met een mild schoonmaakmiddel om de smoker schoon te maken. De roosters kunnen in de gootsteen worden gewassen.
LET OP: Haal de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat reinigt!
Set bevat:
- rokerijbehuizing met elektrische kachel 1100 W
- netsnoer met thermostaat
- rokerijdeksel
- 2 houten handgrepen
- 4 stalen poten
- verwarmingsdeksel
- rooster
- lekbak
- bak voor houtsnippers
- metalen handvat voor het verwijderen van het rooster en de platen.
- thermometer
- 15 schroeven M5X9
- 15 M5 moeren
Technische gegevens rookoven:
- Body lengte: 45 cm
- Totale lengte met handvat: 65 cm
- Body diameter: 25 cm
- Hoogte tussen het rooster en de bovenwand: 13,5 cm
- Rooster afmetingen 23,5 x 40,5 cm
- Vermogen: 1100 W
- Voltage: 220V-240V
- Frequentie: 50 Hz
- Netsnoer: 170 cm
- Thermometer in het deksel met een temperatuurbereik van 0-250 ° C
- Thermostaat
- Materiaal: roestvrij staal
- Gewicht: 5,2 kg
Let op:
Lees voor gebruik zorgvuldig de instructies in de handleiding.