Voor het uitdrogen van fruit, groenten, kruiden, vlees, vis, enz. De automatische ventilator circuleert de warme lucht in de kamer, waardoor een gelijkmatige uitdroging wordt gegarandeerd zonder de roosters gedraaid hoeven te worden. De set bevat 7 roestvast stalen roosters van 305×330 mm, elk met een maximale belasting van 500 g. Roosters zijn gelijkmatig verdeeld in de kamer op 35 mm afstand, roosters zijn eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Dubbelwandige polypropyleen behuizing verhoogt de thermische efficiëntie. Door de transparante deur kan het droogproces geobserveerd worden. Wordt geleverd met een transparant kruimel tray om te voorkomen dat kleinere vruchten vallen tijdens het drogingsproces – het kan ook op de bodem van de droogkamer worden geplaatst om resten op te vangen. Digitaal display. Temperatuurregeling: 35-70°C.Timer kan tot 24 uur worden ingesteld, met intervallen van 30 minuten.
Specificaties:
▶ Merk: Hendi
▶ Serie: Kitchen Line
▶ Materiaal: Roestvaststaal + Polypropyleen
▶ Afmetingen totaal: 345x450x(h)315 mm
▶ Afmetingen roosters: 305x330mm
▶ Temperatuurregeling: 35-70°C.
▶ Afstand tussen roosters: 35mm
▶ Energie: 230V / 500W
▶ Gewicht: 7,5 kg
✓ Compleet geleverd incl. 7 rvs roosters en kruimellade
✓ Timer kan tot 24 uur worden ingesteld, met intervallen van 30 minuten.
✓ Dankzij het digitale bedieningspaneel is het apparaat eenvoudig te gebruiken
✓ Dankzij het gebruik van een stille ventilator circuleert de warme lucht in de kamer voor een gelijkmatige droging – zonder dat u de roosters hoeft te draaien
✓ Door de transparante deur kan de kamer tijdens het droogproces worden geobserveerd
✓ De meegeleverde kruimel tray voorkomt dat kleine producten door de roosters kunnen vallen tijdens het droogproces.
✓ Was al het voedsel goed voordat u het droogt, zodat het veilig en hygiënisch kan worden bewaard.
✓ Verwerk alleen niet-bedorven voedsel, eventuele vlekken moeten royaal worden verwijderd.
✓ De droogresultaten zijn gelijkmatiger als het voedsel in stukken van ongeveer dezelfde grootte wordt gesneden.
✓ Snijd het voedsel in dunnere plakken of stukken om de droogtijd te reduceren.
✓ Het voorbereide voedsel moet in een continu proces worden gedroogd. Onderbreek het droogproces niet.
✓ Kijk regelmatig door de transparante deur om de toestand van het voedsel te controleren (bijv. elk uur) en het proces te controleren.
✓ Noteer de droogtijd met het gewenste resultaat voor de toekomst.
✓ Voorbewerkt voedsel geeft de beste resultaten.
✓ Bewaar het voedsel op de juiste manier om kwaliteit en voedingsstoffen te behouden.
✓ Werk altijd volgens de HACCP richtlijnen om te voorkomen dat het voedsel besmet raakt met schadelijke bacteriën.
Over Hendi
HENDI is de leverancier van apparatuur, keukengereedschap, bestek, serveer- en buffetartikelen voor de horeca. Sinds de oprichting in 1934 is HENDI uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Griekenland, Italië en Hong Kong.
Tools for Chefs
De kernactiviteiten van HENDI zijn ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van een breed assortiment horecabenodigdheden en keukenapparatuur. Het merk staat voor een ruim assortiment, betaalbare kwaliteit, klantgerichte service, levering uit voorraad en kennis van de gebruiker.
Voor de Professional en Hobby-Chef
Het assortiment bestaat uit meer dan 4000 artikelen die zijn samengesteld voor de professionele horecamarkt. Ook de hobby-chef thuis kookt graag met Hendi. In de collectie treft u hier ook vele artikelen voor aan.