Zelf gezichtsscrub maken - recept

24 februari 2022
555
zelf gezichtsscrub maken

Gezichtsscrub maken - Af en toe is een scrub gewoon heerlijk om je zelf even helemaal te verfrissen. Maar zonde als je er veel geld aan moet uitgeven terwijl je ook gemakkelijk zelf gezichtsscrub kan maken. Door middel van een scrub kun je de laag dode huidcellen er af halen en onzuiverheden worden er minder door.

Maar iedere huid is anders en daarom is het goed om je eigen gezichtsscrub te maken voor jou huid. Er zijn een aantal mogelijkheden

Zout gezichtsscrub maken

Zout is een stuk korreliger dus deze scrub zal je wel goed voelen. Zeker voor een stevige scrubbeurt is dit een goed basis ingrediënt om mee aan de slag te gaan. Maar let wel op, als je je geschoren hebt wil je niet met een zoutscrub werken, dat zal je behoorlijk voelen.

Suikerscrub

Een suikerscrub is een stuk zachter, dit is fijn als je een droge of gevoelige huid hebt. De korrel is veel zachter en lost op in water. Je gezicht of benen worden wel ontdaan van dode huidcellen en oneffenheden, maar je hoeft er minder pijn voor te lijden.

Koffiescrub

Als je de huid op je gezicht weer jonger en stralender uit wil laten zien, is koffie ideaal. Na het gebruiken ziet je huid er meteen verfrist uit en voelt het een stuk zachter aan. De koffie scrub maak je door 2 theelepels gemalen koffie met olijfolie te maken.

scrub zelf maken

Zelf een gezichtsscrub maken recept

Om je eigen scrub te maken heb je het volgende nodig:

  • Suiker, zout of koffie
  • Olijfolie
  • Eventueel wat honing of etherische olie
  • Een lepel
  • Een glazenpotje met deksel

Lees ook:  Tiny House Energie - Elektriciteitsopties

De bereiding van je eigen scrub is simpel. Gebruik de verhouding 2 tot 1 voor de suiker, koffie of zout en de olijfolie. Je voegt dus 2 lepels zout toe aan 1 lepel olijfolie, meng beide ingrediënten en voeg eventueel meer korrels toe. Je kunt daarnaast nog honing of olie toevoegen, de honing geeft een verzachtend effect en de olie juist een lekker geurtje

Voor het gebruik, gewoon goed mengen en scrubben! Je kunt de zelfgemaakte gezichtsscrub ongeveer twee weken bewaren, afhankelijk hoe vaak je er met je handen in gaat.

Lees ook zelf zeep maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

website van het jaar duurzaam 2023
© Doepserleven - 2023