10 Duurzame alternatieven voor je alledaagse dingen die je nu kunt vervangen!

16 oktober 2021
613
plastic vrije keuzes

We willen allemaal bewuster en duurzamer leven. Maar om nu je hele leven om te gooien is misschien wat veel van het goede.

Gelukkig kun je heel gemakkelijk veel duurzamer leven, door kleine veranderingen aan te passen aan je alledaagse benodigdheden, zoals toiletpapier, scheermesjes etc!

Hieronder hebben we een aantal duurzame alternatieven op een rijtje gezet.

1. Toilet papier

Toilet papier gebruiken we iedere dag! Dus kan dit ook duurzaam? En kunnen we hier ook een goed doel bij helpen? Het antwoord is jazeker! Wanneer je je toilet papier bij The good roll koopt krijg je 100% toilet papier én met 50% van hun nettowinst bouwen ze toiletten in verschillende landen in Afrika!

2. Tandenborstel

Wist je dat je met het poetsen van je tanden een goed doel kunt steunen? Bij Choose! Hebben ze hier over nagedacht. Ze verkopen niet alleen deze handige complete box met duurzame, ecologisch verantwoorde, plastic vrije tandpasta, tandenborstel en handige meeneem doos, waarmee je al de oceanen helpt, maar wanneer je een “choose refill” abonnement bij hen neemt doneren zij €1,- aan Dutch dental care om tandzorg in Kenia te verlenen.

3. Afwasmiddel

De afwas is helaas ook een onvergetelijke taak in het lijstje van dagelijkse benodigdheden. Wanneer je voor het afwasmiddel van Seepje kiest, weet je dat de werkers betere leef- en werkomstandigheden hebben gekregen. Het is ook nog eens 100% natuurlijk en in een verpakking van gerecycled plastic!

4. Afwas borstel

Nu we de afwas doen met een natuurlijk duurzaam product waarmee we de wereld een klein beetje een beter plek maken, is het tijd voor een net zo goede afwasborstel, toch? Gelukkig hebben we daar Bambaw voor! Met deze eco cocos borstel maak je je afwas schoon en houd je de aarde schoon. Deze afwas borstel is namelijk geheel biologisch afbreekbaar, geen afval dus! Bambaw streeft ernaar afval vrije alternatieve voor iedereen toegankelijk te maken.

Lees ook:  Een zuinig leven – 10 tips om geld te besparen!

duurzame alternatieven

5. Keuken papier

Gelukkig kun je bij The good roll ook keukenpapier krijgen! Zo kun je dus dubbel bijdragen aan het bouwen van toiletten in Afrika én natuurlijk 100% gerecyled & plastic vrij!
10 Duurzame alternatieven voor je alledaagse dingen die je nu kunt vervangen!

6. Scheermesjes

Scheermesjes gebruiken we allemaal, maar wat is nu een duurzaam merk? Eco-company is een Nederlands bedrijf dat streeft naar een zo’n klein mogelijke voetafdruk op onze planeet. Hierbij denken ze aan duurzame productie, duurzaam transport en gerecycled verpakkingsmateriaal.

7. Shampoo

Shampoo bars zijn een duurzaam alternatief voor je shampoo. Gebruik jij toch liever een vloeibare shampoo? Dan is de shampoo van Naif een goede keus. Bij Naif zijn alle producten duurzaam en vegan en verpakt in bioplastic op basis van rietsuiker.

8. Douche zeep

Nu alles al bijna duurzaam is kunnen we de douche zeep niet vergeten. Bij Blok zeep maken ze hele leuke fleurige zeep blokken. Deze zeep blokken worden met de hand binnen Europa gemaakt, bevatten alleen natuurlijke producten, zijn geheel plastic vrij en zelfs het karton wordt CO2 neutraal gemaakt!

9. Wasmiddel

Ook onze kleren kunnen wij wassen met een wasmiddel dat geheel natuurlijk is en verpakt in gerecycled plastic, dankzij Seepje!

10. Handzeep

Wij worden vrolijk van de handzeep van Happy Earth! Hun 100% natuurlijke producten worden in Nederland geproduceerd en verpakt in 100% gerecycled plastic, plastic vrij, of van biologisch afbreekbaar kurk gemaakt.

Lees ook Hoe winkel je duurzaam? 6 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024