Duurzaam winkelen - 6 tips!

4 november 2021
453
duurzaam shoppen

Duurzaam winkelen - Met toenemende druk op ons allemaal om de schaarse natuurlijke hulpbronnen van de planeet te beschermen, is er nooit een beter moment om groene en duurzame winkelgewoonten te ontwikkelen. Sommige mensen maken zich zorgen dat groen gaan betekent meer uitgeven, maar in veel gevallen kun je zelfs geld besparen. Bovendien kan duurzaam winkelen je leven verrijken en zorgt het ervoor dat je je steentje bijdraagt ​​aan het milieu. Hier zijn enkele eenvoudige tips om duurzaam te winkelen.

duurzaam winkelen

Duurzaam winkelen

Koop lokaal

Bedenk de volgende keer dat je gaat winkelen hoe ver het product dat je koopt heeft gereisd om in de schappen te komen. Koop zoveel als je kunt items die lokaal zijn ingekocht, gemaakt of geoogst. Minder reizen betekent minder CO2-uitstoot, en vooral voor vers voedsel smaakt het bijna altijd veel beter. Als algemene regel geldt dat als je je houdt aan het kopen van seizoens producten, de kans groter is dat deze lokaal zijn geoogst.

Verminder plastic afval

Vermijd het kopen van producten die overmatig zijn verpakt of verpakt in materialen die niet kunnen worden gerecycled. Koop verse groenten en fruit los in plaats van in plastic verpakkingen. Als je gaat winkelen, neem dan altijd je eigen tassen mee. Plastic is een echt milieuprobleem, zowel in hoe het wordt geproduceerd als hoe het wordt weggegooid. Lees ook Je afval verminderen

Kies voor duurzame producten

Als je gaat winkelen, kies dan producten die op verantwoorde wijze zijn ingekocht en geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of pesticiden, zoals biologisch. Overweeg om Fair Trade-artikelen te kopen, van voedsel tot kleding. Als je op vakantie bent, koop dan geen souvenirs die mogelijk zijn vervaardigd met onethische, schaarse of bedreigde dierlijke producten.

Lees ook:  Radiatorfolie besparen

Lees ook Duurzame cadeaus

Koop gerecycled en tweedehands

Producten die gerecycled zijn, zijn kampioenen voor het milieu, dus zet deze op je boodschappenlijstje. In plaats van steeds nieuwe te kopen, kun je een kijkje nemen op websites zoals vinted en 2dekansje.com. Bij 2dekansje geven ze internet retouren en restvoorraden een tweede kans. Vaak zijn de internet retouren nog gloednieuw en anders heeft het een kapotte verpakking, klein krasje of deukje. In welk geval dan ook is het product nog 100% technisch in orde.

Je kunt veel geld besparen door op deze manier te winkelen en je kunt vaak een echt juweeltje van een vondst tegenkomen.

Kies voor biologisch afbreekbare schoonmaakproducten

Waarschijnlijk ben je gewend om meer te betalen voor groene schoonmaakmiddelen, maar de prijzen zijn in de loop der jaren gedaald en veel supermarkten zijn begonnen met het produceren van hun eigen, budgetvriendelijke versies. Afgezien van de kosten is het kopen van biologisch afbreekbare schoonmaakproducten beter voor het milieu, de bodem en het water. Biologisch afbreekbare schoonmaakproducten bevatten natuurlijke ingrediënten en kunnen ook gezonder zijn voor mensen.

Denk aan energiezuinige goederen

Elektrische apparaten in huis kunnen energie verbruiken, dus als je een huishoudelijk apparaat of elektrisch apparaat moet upgraden, kies er dan een met de beste energie-efficiëntieclassificatie die je je kunt veroorloven. Hoewel het in het begin misschien meer kost, zal het geld dat je bespaart door een lagere energierekening na verloop van tijd zichzelf terugbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2023