9 Boeken off grid wonen

4 oktober 2021
946
boeken off grid wonen

Boeken off grid - Off grid living, of off grid wonen. In Nederland komt dat overeen met het leven van het net af. In Amerika is dit een bekende term en vaak zie je het samen gaan met zelfvoorzienend leven. Maar off grid wonen is vaak een stap er voor. Je bent voorzien van je eigen water, energie, riool en gas. Dat betekent nog niet dat je zelfvoorzienend leeft. Wij hebben een gastank in de tuin en dat kan ook gezien worden als een stukje off grid, want we zijn immers niet aangesloten op het gas.

Het is een mooie stap om niet afhankelijk te zijn van toevoer van energie, water en het riool. Zeker een mooie stap om te beginnen en daarom willen we graag deze 10 tips over off grid wonen boeken met jullie delen.

9 Boeken off grid wonen

boeken off grid

  • How to Live Off-Grid van Nick Rosen

Off-grid: een plaats, gebouw of persoon zonder leidingwater of stroom. Statisch of mobiel - in een huis of een hut, een boot of een camper - om off-grid te leven gaat het erom de banden los te maken die ons binden aan de wereld van woon-werkverkeer, hypotheken, geen tijd en fastfood, om herontdekken onze plek in de natuurlijke wereld. Compleet met camper gaat Nick op pad door het Verenigd Koninkrijk om een off-grid hemel te vinden en mensen te ontmoeten die hun droom naleven. Onderweg komt hij backpackers en zakenmensen, radicale kluizenaars en rechtse overlevers tegen - en ook tal van gewone werkende ouders. Oprecht maar oneerbiedig, dit is Nick's gids voor het vermijden van valkuilen, voor het vinden van oplossingen (en enkele briljante gadgets) terwijl hij ernaar streeft de vaardigheden van deze praktische, freewheelende vorm van zelfvoorziening te perfectioneren.

Bekijk het boek 'How to live off-grid van Nick Rosen'' 

boek off grid

  • How to Survive off the Grid

Voor iedereen die er ooit van heeft gedroomd om alles achter zich te laten en op weg te gaan naar de heuvels, maakt overlevingsexpert en drievoudig New York Times-bestsellerauteur Tim MacWelch dat waar met How to Survive Off the Grid.

Concrete, nuttige hints hebben betrekking op alles, van het fokken van kippen in uw stadstuin tot volledig van het net gaan in uw volledig op zonne-energie werkende blokhut.

Een gids voor de moderne huiseigenaar. Dit behandelt energie-efficiëntie, het vinden en pompen van je eigen water, het houden van kippen, geiten, bijen en andere beestjes, en nog veel meer vanuit een praktisch praktisch perspectief.

Lees ook:  Zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

Bekijk het boek 'How to survive off the grid'.

boeken off the grid

  • A Year in a Yurt: An Adventurous Memoir of Off-Grid Living Full of Practical Advice

Veel mensen hebben gevraagd waarom we dit hebben gedaan. Waarom zouden mijn man en ik ons ​​huis, auto, quad, sneeuwscooter, meubels verkopen, waarom meer dan 90% van onze bezittingen doneren en naar een yurt verhuizen, niet minder dan in Maine? Het zal je misschien verbazen, want de redenen waren eigenlijk niet zo uniek: schulden, ongeluk en gebrek aan voldoening met waar we ons bevonden in het leven. Uniek was onze oplossing.

Doe met ons mee terwijl we ernaar streven onze droom te verwezenlijken om schuldenvrij te worden door onze levensstijl drastisch te veranderen en een goedkope doe-het-zelf yurt te bouwen. A year in a yurt volgt ons als beginners terwijl we ons eerste jaar van de bouw door een besneeuwde winter in Maine in ons kleine huis aanpakken, terwijl we vechten tegen insecten, hitte, kou en af ​​en toe tegen elkaar in een zoektocht naar vrijheid door in een alternatief zonnehuis te leven. Leer van onze beslissingen die zijn genomen om een ​​groot aantal problemen op te lossen, van zonne-installaties, soorten toiletten, wat te koken, hoe een binnendouche te plaatsen en meer, terwijl we er niet alleen naar streven om te overleven, maar ook om welvarend en zelfvoorzienend te zijn in onze nieuwe thuisbezorgd leven.

Bekijk het boek 'A year in a yurt'.

  • Off the Grid Living - Survival and Prepping Guide

Overwegingen voordat u off-the-grid gaat leven: u moet een zuinige mentaliteit hebben: energiebesparing: selectie van een geschikte locatie en locatie samen met een goed ontwerp en gebouw Specificatie: opwekking van uw eigen stroombron: beschikbaarheid van waterbronnen: afval Beheer: wat is off-the-grid leven? Alternatieve energiebronnen: Zonne-energiebronnen: a) Het mechanisme van zonne-energie: b) Installatie van zonnepanelen en apparatuur voor stroomopwekking: windenergie: a) De turbines: b) De torens: c) Mechanisme van de windenergiegenerator: de Hybride systeem: water- en rioleringsnet: gebruik van uw eigen producten en hulpbronnen: meer energie in huis: gebruik van propaangas: tankloze waterverwarmers: zonneboiler: stroomgeneratoren: open haarden en houtkachels: bouwtechnieken voor het koelen en verwarmen van House: hoe kan ik hier een financiële en cashmanagementfactor in spelen?

Lees ook:  Appelazijn maken van restjes! + 6 voordelen van appel azijn

Bekijk het boek 'off the living - survival and prepping guide'. 

  • The Doable Off-Grid Homestead

Als je er ooit over hebt nagedacht om je eigen gezinswoning te creëren, maar niet zeker weet hoe je moet beginnen of dat het zelfs mogelijk is, dan zijn Stewart en Shannon Stonger er geweest en kunnen ze je op weg helpen. Ze verlieten hun huis in de stad en verhuisden naar een leeg stuk grond in de hoop een duurzamere manier van leven op te bouwen. Hun jaren van onderzoek, beperkt budget, creativiteit en het nastreven van hun droom leverden effectieve oplossingen op die hen stap voor stap naar een onafhankelijke, schuldenvrije en off-grid woning hebben gebracht. In dit boek vertellen ze hoe ze het deden om anderen te helpen de eerste stappen te zetten om hun eenvoudige levensdromen te verwezenlijken.

Bekijk het boek 'the doable off-grid homestead'.

  • Off the Grid - Houses for Escape

Recente ontwikkelingen op het gebied van technologieën en zelf opgewekte hernieuwbare energie hebben het bouwen buiten stedelijke en landelijke infrastructuren praktischer en betaalbaarder dan ooit gemaakt. Dit onderzoek van 's werelds meest innovatieve off-grid woningen onthult de geavanceerde architectuur en technologie die ons in staat stellen te ontsnappen naar enkele van de meest buitengewone natuurlijke omgevingen op aarde. Alle huizen in dit boek zijn volledig of bijna volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie, water en in sommige gevallen voedsel. Architectuur- en interieurontwerpexpert Dominic Bradbury onthult hoe elke architect het dagelijks leven in deze wilde en natuurlijke omgeving tot een lonende en verleidelijke realiteit heeft gemaakt. Van ingesneeuwde hutten op het verre noordelijk halfrond tot kustretraites die alleen per boot kunnen worden bereikt, de diverse projecten die hier zijn verzameld, tonen de innovatieve manieren waarop architecten en hun klanten extreme klimaten, afgelegen ligging en bouwuitdagingen aanpakken om een ​​nieuwe manier van leven mogelijk te maken dat is zowel bevrijdend als duurzaam. De noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en ons opnieuw te concentreren op hernieuwbare energiebronnen, heeft een diepgaande impact op ons huiselijk leven. Dit fascinerende onderzoek toont aan dat creatieve architectuur, design en technologie de mogelijkheden voor het leiden van een echt bevredigende en verantwoorde levensstijl opnieuw definiëren.

Lees ook:  Zelf limoncello maken

Bekijk het boek 'Off the grid - Houses for escape'.

  • Living Off Grid: 50 Outstanding and Creative Ways To LIve Self-Sustainable Life

Heb je ooit het gevoel dat je je hele leven voor de grote nutsbedrijven werkt? Hoeveel uur van uw dag besteedt u aan een baan die u niet eens leuk vindt, zodat u elke maand het grootste deel van uw geld aan rekeningen kunt uitgeven?

Je moet betalen voor elektriciteit, zodat je na een vermoeiende dag tv kunt kijken.

Als het tijd is om iets te eten, open je gewoon de koelkast en zet je een walgelijke maaltijd in de magnetron, of je laat een pizza bezorgen.

Na het eten verspil je energie om je vaatwasser te gebruiken, omdat je te moe bent om de afwas met de hand te doen.

Je weet niet eens hoe je je eigen huis moet repareren als iets niet meer werkt. In plaats daarvan besteed je nog meer tijd aan je werk, zodat je iemand anders kunt betalen om voor je huishouden te zorgen.

Bekijk het boek 'Living off grid: 50 outstanding and creative ways to live a self-sustainable life'

  • Living off The Grid van Dion Rosser

Als je wilt ontdekken hoe je off-grid kunt leven zonder de dingen op te offeren waar je van houdt, lees dan verder...
Wil je huishoudster worden?
Heb je al een woning gekocht en geprobeerd om van je off-grid levensstijl te leven?
Of je nu al de ervaring hebt of de basis wilt leren om off-grid te leven, dit boek biedt meer dan 50 manieren om een ​​succesvolle off-grid bewoner te worden.
Je leert hoe je off-grid kunt leven zonder de dingen op te offeren waar je van houdt. U zult zich dichter bij uw familie en bij het land voelen, waar u weet dat u uw steentje bijdraagt ​​om de klimaatverandering te verminderen en een duurzamer leven te helpen creëren.

Bekijk het boek 'Living off the grid van Dion Rosser'.

  • Off the Grid van Luc Vos

Kan je vluchten voor 'big brother'? Kan je ontkomen aan 'big data'? Kan je ontsnappen aan 'the grid'?

Bekijk het boek 'Off the grid van Luc Vos'.

Lees ook: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024