Beste landen om off grid te wonen

28 december 2022
1254
beste landen off grid wonen

Beste landen om off grid te wonen - Als je leeft in een moderne maatschappij, het wenselijk is om buiten de gebaande paden te treden en een stap achteruit te doen in de tijd, dan is het misschien tijd om de stap te zetten en off grid te wonen. Misschien droom je al lange tijd van een terugkeer naar meer rustige en natuurlijke levensstijlen, waar je boodschappen doet in een plaatselijke winkel, veel tijd doorbrengt in het buitenland, waar je naar de lokale markten gaat en families bij elkaar komt voor gezelligheid. Of misschien ben je gewoon op zoek naar een interessant nieuw avontuur met een groene achtergrond. Welk land je ook kiest voor je off grid avontuur, het is essentieel om een plek te vinden die veilig en aangenaam is.

Gelukkig zijn er een aantal schitterende landen die zich lenen voor off grid levensstijl, van Europa tot Noord-Amerika. Als je wilt weten welke landen het beste zijn voor off grid wonen, raadpleeg dan deze blog.

De beste landen om off grid te wonen

Canada

Canada is een uitstekende locatie als je off grid wilt wonen. Het is een land met veel bergachtige terrassen, meren, regenwouden, woestijnen en gletsjers. Er zijn ook veel verschillende klimaten, wat betekent dat je makkelijk een geschikte omgeving kunt vinden waar de temperatuur aangenaam is. Qua internetconnectiviteit biedt Canada veel verschillende opties met betaalbare tarieven. Er zijn veel duurzame energiebronnen beschikbaar in het land, waaronder zonne-energie die goedkoop te installeren is in de afgelegen en afgelegen delen van het land. Canada is ook een heterogene samenleving, wat een grote diversiteit aan steden en culturele milieus aanbiedt. Als je op zoek bent naar een off grid levensstijl in een mooie en toegankelijke omgeving, dan is Canada wellicht een goede optie voor je.

Zweden

Er zijn verschillende redenen waarom mensen in Zweden off grid kiezen om te wonen. Sommigen willen een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl leiden en zelfvoorzienend zijn door hun eigen behoeften op te wekken in plaats van afhankelijk te zijn van de gebruikelijke voorzieningen die door een centrale overheid of bedrijf worden geleverd. Anderen willen gewoon meer autonomie en controle over hun levensomstandigheden en hun eigen behoeften opwekken om dit te bereiken.

Lees ook:  Off grid elektriciteit opwekken - 3 manieren

Er zijn ook praktische redenen waarom mensen in Zweden off grid kiezen om te wonen. Zoeken naar betaalbare woningen kan in sommige gebieden van Zweden moeilijk zijn, vooral in stedelijke gebieden, dus sommigen kiezen ervoor om off grid te gaan wonen op landelijke gebieden waar er meer ruimte is om een huis te bouwen of land te kopen.

Er zijn ook mensen die in Zweden off grid wonen om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en een rustiger en afgelegener levensstijl te leiden. De natuurlijke omgeving van Zweden, met haar prachtige bossen, meren en rivieren, biedt ook veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten en avontuur.

Uiteindelijk zijn de redenen waarom mensen in Zweden off grid kiezen om te wonen vrij divers en kunnen variëren van persoon tot persoon.

Hongarije

Hongarije is een uniek land dat een aantrekkelijke bestemming is voor het off grid wonen. Terwijl het land nationaal erkende infrastructuur en een centrale overheden heeft, bezit het ook rustige gebieden met een schilderachtige en afgelegen toeristische attracties. Het land heeft een gevarieerd klimaat met veel zonnige dagen en relatief zachte winters. Het heeft ook goede internetwiggen met betrouwbare videobandbreedte. Nederlanders hebben ook verschillende energiebronnen beschikbaar, waaronder biomassa en fotovoltaïsche infrastructuur. Bovendien beschikken de meeste gebieden over een goede waterkwaliteit.

Lees meer over zelfvoorzienend leven in Hongarije

Alaska

Er zijn tal van redenen om off grid te wonen in Alaska. Ten eerste is het een ideale locatie voor wie zichzelf kan verschaffen met wat ze nodig hebben. Het weer is vaak meevaller dan veel mensen inzien en er is meer dan genoeg te jagen en vissen. Off grid wonen betekent meer vrijheid en onafhankelijkheid; iemand hoeft zich geen zorgen te maken over wat anderen denken of doen.

Lees ook:  Alles over Linzen kweken

Ten tweede is het een prachtige omgeving om in te leven. De enorme en ongerepte wildernis is onbetaalbaar, met panoramische uitzichten over de Alaskase Mounties en de pure natuur.

Ten derde biedt Alaska een heleboel avontuur. Er zijn talloze wilde dieren om te zien en avontuur te beleven. Mountainbiken, wandelen, kamperen, vogels kijken en zelfs hondensledes zijn mogelijkheden die je niet heel erg vaak op andere plaatsen tegenkomt.

Tot slot biedt off grid wonen in Alaska de gelegenheid om terug te keren naar de eenvoud; dingen die weinig verbruiken, zoals kleine elektrische apparaten en kachels die weinig brandstof gebruiken, zijn slimme keuzes voor degenen die het aandurven zichzelf te voorzien. Dit maakt het leven in Alaska niet alleen rustiger, maar ook milieuvriendelijker.

Portugal

Off-grid wonen in Portugal is een populair optie voor mensen die op zoek zijn naar een minimalistische levensstijl omringd door natuurschoon. Er zijn veel off-grid eigendommen in Portugal beschikbaar voor verhuur of aankoop. Keuzes variëren van afgelegen bergcabines tot rustieke boerderijen met uitzicht op de kustzeeën. Vastgoedcontracten specificeren meestal dat er geen verbindingen aan het stroomnetwerk of de openbare waterleiding worden aangelegd. Hoewel dit soms uitdagend kan zijn, biedt het een vrijheid en een zelfvoorzienend leven, dat lastig te vinden is in andere delen van de wereld. Het bouwen van een off-grid leven in Portugal kan traditionele beroepsactiviteiten zoals boeren, vissen en het zoeken naar wilde voedselverstevigers betreffen, maar vandaag de dag betreft het meer creatieve en digitale levensstijlpursuits die worden gefaciliteerd door off-grid technologieën zoals zonnestroom, wind-aangedreven pompen en composttoiletten. Met zijn strategische locatie en gemakkelijke toegang tot het Europese vasteland is Portugal een ideale plek voor off-grid wonen.

Lees ook:  Genomineerd voor website van het jaar!

Lees meer over community living en zelfvoorzienend leven in Portugal

beste landen om off grid te wonen

Costa Rica

Het wonen buiten het systeem, ook wel "off-grid" wonen, wordt steeds populairder in Costa Rica onder mensen die buiten het systeem willen wonen en zelfvoorzienend willen zijn. De onafhankelijke levensstijl biedt individuen de kans om een bewustere en duurzamere levensstijl te leiden, vrij van de overheersing van overheid en bedrijven in het mainstream.

Costa Rica heeft een aantal voordelen wat betreft off-grid wonen. Het land is betaalbaar, heeft een algemeen aangename klimaat en biedt een breed scala aan landschappen, van tropisch regenwoud tot weelderige wolkbossen, van brede stranden tot hoge bergen. Het milieu is geschikt voor het kweken van een verscheidenheid aan fruit en groenten, het houden van geiten, het opfokken van kippen en andere dieren en het telen van bijen voor honing. Met zijn vele rivieren en meren biedt het land ook water voor off-grid woningen en talrijke mogelijkheden voor het vissen.

Volgens de Costa Ricaanse wet hebben buitenlanders het recht om land te bezitten, huizen te bouwen en dezelfde voordelen te genieten als de lokale bevolking. Er zijn echter enkele rompslomp, zoals toestemming voor het bouwen op bepaald land moeten krijgen en belasting moeten betalen over bezit en inkomsten. Bovendien is het lastig om een geschikte plek te vinden voor off-grid wonen, gezien de grote vraag naar land in veel gebieden.

Over het algemeen is off-grid wonen in Costa Rica een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een onafhankelijke en duurzame levensstijl. Het land biedt veel voordelen, maar het vereist ook een behoorlijke voorbereiding, onderzoek en geduld.

Lees ook

© Doepserleven - 2024