...

De voordelen van bulk eten inkopen op voorraad

24 januari 2022
32
bulk eten inkopen

Jouw eten in bulk inkopen heeft vele grote voordelen voor zowel jou, het milieu en je voorraad! Maar ook als je bezig bent met preppen.

Bekijk hieronder deze redenen om bulk eten te omarmen en een duurzamere shopper te worden (om nog maar te zwijgen van het feit dat bulk inkopen veel leuker is en je geld kan besparen!)

Door een grote hoeveelheid voedsel in te kopen verminder jij je afval

Door te bulk inkopen te doen verminder je de hoeveelheid voedsel dat je verspild, want je neemt alleen wat je gebruikt en zit niet vast aan de inhoud van een verpakking. Daarnaast verminder je ook de hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Overstappen op grootverpakkingen zal ook een enorme impact hebben op de hoeveelheid huishoudelijk afval dat je per week produceert. Daarnaast zal bulk inkopen er ook voor zorgen dat jij bewuster nadenkt over de voedselkeuzes dat je maakt  - een overwinning voor jouw voorraadkast en een overwinning voor de planeet!

Lees ook Verminder je afval met deze 10 tips! Refuse, reuse, recycle!

bulk voedsel inkopen

Bulk voedsel inkopen verminderd transport kilometers

Bij bulkgoederen worden minder verpakkingsmaterialen geproduceerd, dit hoeft dus ook niet vervoerd te worden. Bulkproducten worden vaak dichter bij een vrachtwagen verpakt in grote zakken en dozen in tegenstelling tot afzonderlijk verpakte artikelen (wist je dat de meeste chips verpakkingen eigenlijk voor 75% uit lucht bestaan!).

Een grote hoeveelheid eten inkopen is goedkoper!

Over het algemeen is groot inkopen goedkoper dan winkelen in een traditionele massasupermarkt, omdat je niet betaalt voor de overtollige verpakking. Zonder de fancy marketing waarvoor bedrijven kosten in rekening brengen, betekent bulk eten inkopen dat je niets anders krijgt dan het product - puur en eenvoudig!

Lees ook:  Houten huizen: hoe kies je het juiste huis?

bulk voedsel inkopen

Winkel bewust door groot in te kopen

Groot inkopen help je na te denken over jouw voedselverspilling en de hoeveelheid verpakking die wordt gebruikt. Voor je het weet bedenk je manieren om bewuster te winkelen in elk aspect van je leven! Zelfs dingen als het kopen van amandelen in bulk en het maken van je eigen amandelmelk kunnen onnodige verpakking elimineren. Een bewuste shopper worden maakt een enorm verschil voor de planeet en moedigt en inspireert ook de mensen om je heen om veranderingen aan te brengen in hun eigen levensstijl!

Duurzamer leven door je voedsel in bulk in te kopen

De fabricage van verpakkingsmaterialen haalt bomen uit onze bossen, dumpt verontreinigd water in onze rivieren en gebruikt enorme hoeveelheden energie, waardoor enorme hoeveelheden CO2-uitstoot in onze atmosfeer worden gepompt!

Plastic voor eenmalig gebruik vormt momenteel een enorme bedreiging voor het milieu, omdat het onze wereld sneller dan ooit vervuilt.

Nee zeggen tegen plastic en verpakkingen is een groot standpunt innemen voor het soort wereld dat je wilt zien. Er komen steeds meer verpakkingsvrije winkels en bulkwinkels in Nederland. Als er nog geen bij jou in de buurt is kan je al je houdbare dingen in zo groot mogelijke hoeveelheden op internet bestellen. Denk aan gedroogde linzen, kikker erwten, bonen, muesli en je favoriete noten. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar als iets lang houdbaar is (door dat het bijvoorbeeld gedroogd is) kan je het beter bulk inkopen.

Dus voor een leuke winkelervaring die beter is voor jou, jouw gezin en het milieu, kan je winkelen bij een groothandel. Het is een geweldige manier om geld te besparen, terwijl je bewuster inkoopt en huishoudelijk afval vermindert.

Lees ook:  Maretak 15 geheime gezondheidsvoordelen waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord

Lees ook 10 tips om meer duurzaam te koken en eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Doepserleven - 2022
Made with
Web Wings