Top 8 beste LED kweeklamp 2024

8 maart 2024
1740
beste led kweeklamp

Beste LED kweeklamp 2024 - Wat is nou de beste LED kweeklamp van 2024? Zeker als je net op zoek bent naar een nieuwe kweeklamp is het even zoeken. Dat vonden wij ook! We nemen je even mee in de korte top 8 beste LED kweeklamp, maar ook de uitgebreide lijst. Met een LED kweeklamp kun je het hele jaar door zaailingen kweken en heb je altijd genoeg oogst uit de moestuin!

Onze top 8 beste LED kweeklampen - groeilampen 2024

Onze top 8 in een notendop. Onderaan de lijst kun je alles over de kweeklampen lezen

Nummer 1: Beactiff 120W Groei & Bloei LED groeilamp

De nummer 1 van onze beste LED kweelampen is de Beactiff 120W Groei & Bloei LED Groeilamp
Lees er meer over onderaan of ga direct naar de prijs

Nummer 2: A Sunny Day 45W kweeklamp

De nummer 2 is de kweeklamp van A sunny day.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 3: ISO LED kweeklamp full spectrum

De nummer 3 is de LED kweeklamp van ISO.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 4 Click & Grow binnentuin met LED verlichting

De nummer 4 is de Click & Grow binnentuin met LED verlichting.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 5 Ortho staande LED groeilamp

De nummer 5 is de LED kweeklamp is van Ortho.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 6 Led indoor LED groeilamp

De nummer 6 is de indoor LED groeilamp.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 7 A Sunny Day Led statief 

De nummer 7 is de LED statief van A sunny day.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Nummer 8 Grodt LED full spectrum groeilamp

De nummer 8 is de Grodt LED full spectrum groeilamp.
Lees er meer over onderdaan of ga direct naar de prijs.

Welk LED kweeklamp kiezen?

Als je een LED kweeklamp kiest ben je verzekerd van een goede opkomst van de zaden. De kleinere LED kweeklampen zijn ideaal voor de kleine moestuinder die maar een paar zaailingen tegelijk optrekt. De grote LED groeilampen zijn geschikt voor die mensen die het groots aanpakken en per zaaitray werken. In deze blog van de 8 beste kijken we enkel naar kweeklampen voor thuisgebruik.

Wat te overwegen bij het kiezen van de beste LED-kweeklampen

In de volgende secties worden enkele van de belangrijkste eigenschappen beschreven waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de beste LED-kweeklampen voor jouw behoeften.

Lichtspectrum
Natuurlijk zonlicht heeft alle kleuren van het elektromagnetische spectrum. Sommige LED-lampen kunnen alleen bepaalde kleurfrequenties reproduceren, terwijl full-spectrum witte LED-lampen alle tinten produceren die nodig zijn voor elke fase van het groeiproces.

Blauw licht helpt planten groeien in de vroegste stadia van hun leven. Het is de eerste kleur die planten in hun vegetatieve staat kunnen opnemen.
In de vegetatieve toestand wordt ook paars licht gebruikt; het is echter niet zo effectief voor fotosynthese als blauw licht.

Lees ook:  5 Tips- Minder vlees eten

Rood licht helpt in de latere groeifasen en is essentieel voor de bloei van de knoppen.
Wit licht omvat alle kleuren van het spectrum. Alleen gebruikt, kan het effectief zijn voor elke ontwikkelingsfase.

Stroom
Het is een beetje moeilijk om LED-kweeklampen te vergelijken, omdat fabrikanten verschillende meetwaarden gebruiken om de kracht van hun lampen en de hoeveelheid licht die ze uitstralen te meten. De helderheid van LED-lampen wordt gemeten in lumen. Zaailingen hebben ongeveer 2.000 lumen per 30x30cm nodig om te groeien, terwijl bloeiende planten misschien wel 10.000 lumen nodig hebben.

Warmteafgifte
Een van de risico's bij het gebruik van een kweeklamp is dat de warmte die de bollen afgeven je planten kan beschadigen. LED-lampen geven echter heel weinig warmte af in verhouding tot de hoeveelheid licht die ze produceren. Maar ze produceren wel wat warmte, dus veel modellen zijn uitgerust met ingebouwde koelsystemen om een ​​goede temperatuurregeling te garanderen.

Sommige LED-lampen hebben aluminium koellichamen en andere zijn uitgerust met ventilatoren. Een unit met een ventilator kan luid zijn, dus houd rekening met het geluidsniveau bij het kiezen van een kweeklamp.

Dekking en Wattage
Om de juiste groeilamp voor planten te kiezen, moet je eerst bepalen hoeveel dekking je nodig hebt. Om dit te doen, groepeert u de planten en meet u de vierkante meters die ze innemen. De meeste kweeklampen vermelden duidelijk de dekking die ze bieden.

Om vast te stellen hoeveel elektriciteit een lamp gebruikt, zoek je naar het "werkelijke stroomverbruik" of "werkelijke stroomverbruik". Dit wordt gemeten in watt en geeft een goede indicatie van het vermogen van de lamp. Het wattage van een lamp is geen goede indicator, omdat LED's zijn ontworpen om energiezuinig te zijn.

Onze topkeuzes
De volgende keuzes houden rekening met de beschreven functies, inclusief lichtspectrum, vermogen en warmteafgifte. Deze lijst biedt keuzes voor een eersteklas LED-groeilicht in verschillende categorieën, verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

De uitgebreide top 8 beste LED kweeklampen 2024

Beste LED kweeklamp

Nummer 1 beste LED kweeklamp Beactiff 120W Groei & Bloei LED groeilamp

Deze energiezuinige LED kweeklamp stimuleert het lichtspectrum voor de fotosynthese voor de planten met rood en blauw licht.

De professionele LED groei en kweeklamp paneel, is energie zuinig dankzij de LED`s. Daarnaast worden LED`s niet snel warm zoals een normale lamp, dus is er ook geen brandgevaar.

De lampen simuleren het gebruikte lichtspectrum voor de fotosynthese voor de planten, hierbij worden zowel Rood (630nm - 660 nm) als Blauw (440nm - 460nm) opgenomen door de plant. Dankzij een betere fotosynthese zal de plant beter groeien en een gewas zal een grotere opbrengst hebben.

Het paneel zelf beschikt over 1365 LED`s waarvan er 1131 Rood zijn en 234 Blauw, de levensduur van deze LED`s is vrij lang, tot wel over 50.000 uur!
het paneel kan opgehangen worden.

Specificaties:

Afmetingen: 31cm x 31cm x 3,5cm
Aantal LED`s: 1365 (1131 rood en 234 blauw)
Golflengte Rood: 630 - 660 nm
Golflengte Blauw: 440- 460 nm
Maximale oppervlakte belichting: 2-3 M²

Bestel hier 

beste led groeilampen 2022

Lees ook:  Alles over Hugelkultur bedden

Nummer 2 beste LED kweeklamp - A Sunny Day 45W kweeklamp

Bij deze LED groeilamp zit een ophangsysteem en geen behuizing, waardoor het een hele dunne lamp is. Dit zorgt er ook voor dat het systeem niet gekoeld hoeft te worden. Het enige nadeel is dat je op vochtigheid moet letten, want het systeem kan niet tegen druppels.

Bij de LED groeilamp van a sunny day zit een ophangsysteem en een driver (230V voeding). Er zit geen behuizing om het ledpaneel heen. Daardoor is deze zeer dun en door de bijgeleverde externe voeding hoeft het systeem niet gekoeld te worden.

Specificaties

 • Vermogen: 45 watt
 • Afmeting: 30x30x1,5 cm
 • Lichtoppervlak: 75×75 cm (op 30 cm hoogte)
 • Netto gewicht: 2 kg
 • Aantal LEDs: 225 stuks
 • Type LEDs: SMD-2835
 • Lumen: 4500
 • Voltage: 220 v
 • Spectrum: warm wit, rood

Bestel hier

beste kweeklampen 2022

Nummer 3 beste LED groeilamp - ISO LED kweeklamp full spectrum

Deze full spectrum LED kweeklamp van a sunny day is voorzien van 225 LED lampen in de verhouding van het stimuleren van de groei en bloei van planten heel veel lichtopbrengst. Hierdoor zorgt deze krachtige LED groeilamp voor snelle groei & bloei en het behoud van gezonde sterke planten en gewassen.

Deze groeilamp full spectrum is uitgerust met 225 LED lampen met de verhouding: 165 Rood, 60 Blauw.

Door de verhouding van de verschillende lichtkleuren in de groeilamp wordt het juiste lichtspectrum afgegeven voor optimale groei en bloei van planten. Door dit lichtspectrum versnelt zowel het groeien- als bloeien van de planten en zorgt daarnaast voor grotere gewassen.

Specificaties

 • Vermogen: 35 watt
 • Afmeting: 31x31x1,3,5 CM
 • Lichtoppervlak: 75x75CM (op 30 cm hoogte)
 • Netto gewicht: 1.1 KG
 • Aantal LEDs: 225 stuks (165 rode leds en 60 blauwe leds)
 • Voltage:
 • Spectrum: Full Spectrum

Bestel hier

beste kweeklampen led 2022

Nummer 4 beste LED kweeklamp - Click & Grow binnentuin met LED verlichting

Deze Click & Grow is een zorgvuldig ontworpen, zelfgroeiende binnentuin die een nieuwe manier van kweken teweegbrengt. Dit is echter niet ideaal voor de moestuinder, maar wel voor de mensen die eens willen beginnen met een aantal plantjes binnen. Hier kunnen namelijk 9 planten in groeien. Én je krijgt ze erbij geleverd!

De speciaal ontwikkelde Smart Soil (slimme grond) en ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat planten de optimale configuratie van water, zuurstof en voedingsstoffen krijgen, zodat jouw planten zonder enige moeite gedijen.
De Smart Garden 9 wordt geleverd met een gratis set plantcapsules:
- 3 x minitomaat
- 3 x basilicum
- 3 x sla

Bestel hier

beste kweeklampen 2022

Nummer 5 beste LED groeilamp - Ortho staande LED groeilamp

De handige staande groeilamp is een kweeklamp met een statief die verschillende standen heeft:

Veg-kanaal, is geschikt voor het begin om zaden te laten ontkiemen, bevordert de plantengroei snel en efficiënt.
Bloei-kanaal, goed voor de bloei, helpt meer knoppen te stimuleren. Alles op het kanaal, rijk aan volledig spectrum, goed voor groei, bloem, fruitstadium, help planten gezonder en krachtiger te groeien met overvloedig; het mengsellicht is wit, u kunt uw planten zonder bril controleren. Goed voor alle soorten planten binnenshuis zoals vetplanten, sla, tomaten, kruiden enz.

9 helderheid niveaus - opties met verschillende helderheid, voldoen aan de speciale behoeften van de plant aan lichtintensiteit; De timerfunctie heeft 3 opties: 3/9/ of 12 uur, wanneer de stroom aangesloten blijft, wordt deze de volgende dag automatisch op hetzelfde tijdstip ingeschakeld.

Lees ook:  6 Manieren - Aanmaakblokjes maken

Gelijk aan traditionele 100 watt HPS/MH, maar de Ortho vouwbare groeilamp verbruikt slechts 30W±2W.

Bestel hier

beste led lampen kweken

Nummer 6 beste LED kweeklampen - Led indoor LED groeilamp

Nog zo'n mooi model, maar niet geschikt voor de moestuinder, wel voor een binnen tuintje. Planten groeien goed, dit komt door een combinatie van de nieuwerwetse lamp en de ingebouwde timer, waarmee je planten 16 uur lang van licht voorziet en 8 uur zonder. Deze gouden formule zorgt ervoor dat je het hele jaar door binnen no-time kunt genieten van schitterende planten. Meer voordelen ontdekken?

 • Voorzien van een ingebouwde timer die zorgt dat de plantjes precies genoeg licht krijgen = 16 uur aan / 8 uurtjes uit
 • In hoogte verstelbare lamp van 21 cm t/m 47 cm - Ideaal om stekjes te zien groeien naar een volwaardige en prachtige plant
 • Duurzaam, economisch en ecologisch ontwerp met een levensduur van 20.000 branduren - Tel uit je winst!
 • 40 hypermoderne ledchips zorgen voor een lichtopbrengst van 1125 lumen, met een kleurtemperatuur van 3500 K bij verbruik van slechts 20W
 • Afmetingen: 45 cm (lengte) x 190 mm (breedte) x 450 mm (hoogte) met nettogewicht van 1380 gram

Bestel hier

led kweeklampen beste

Nummer 7 beste LED groeilampen - A Sunny Day Led statief

Deze LED kweeklamp is voorzien van 80 SMD2835 LED lampen. Deze nieuwe generatie LED lampen hebben meer dan twee keer zoveel lichtopbrengst dan de standaard SMD3528. Hierdoor zorgt deze krachtige LED groeilamp voor snelle groei & bloei en het behoud van gezonde, sterke planten en gewassen.

De kweeklamp is ideaal om planten binnen te kweken voordat ze de moestuin ingaan, of om de planten volledig binnen te kweken? De lamp geeft je planten namelijk al het licht dat ze nodig hebben om te groeien en is geschikt voor elke groeifase van een plant. Door middel van een timerfunctie gaat de lamp vanzelf uit. Doordat het 4 lampen zijn, is het mogelijk meerdere planten te belichten.

Doordat deze lamp een full spectrum heeft zorgt het ervoor dat de plant meer groei, bloei en vruchtvorming heeft. De LED – verlichting zorgt er ook voor dat er een lagere warmteafgifte plaatsvindt. Teveel warmte beschadigt planten namelijk.

Bestel hier

beste kweeklamp 2022

Nummer 8 beste LED kweeklamp -Grodt LED full spectrum groeilamp

De Grodt 1000 Watt LED Groeilamp en Bloeilamp is een Led groeilamp en led bloeilamp in één. De lamp geeft een lichtsterkte van 1000 watt en heeft een zuinig verbruik van slechts 85 watt. Het lichtbord bestaat uit 100 LED lampjes van 10 watt met verschillende lichttemperaturen waaronder rood, blauw, wit, infrarood en UV licht.
De lamp is plug and play en wordt in een beschermde doos geleverd met een stroomkabel en ophangmateriaal.

Specificaties:
- Werkelijk verbruik 85w
- Vergelijkbaar met HPS 800w
- Minimum 25cm boven de plant hangen
- Tot 2-4m² bedekking per lamp
- 1,9 kilogram
- Meer dan 50.000 branduren

Bestel hier

Lees ook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024