Duurzaam wasmiddel - 5 redenen waarom je nu moet omschakelen! - Cosmeau wasstrips

24 oktober 2022
1009
natuurlijk wasmiddel wasstrips

Wasstrips - Jij recyclet. Je eet graag biologisch. Vaak kies je voor katoen boven polyester en andere synthetische materialen. Je kiest bewust en consequent voor volledig natuurlijke, gezondere opties, maar je moet nog de overstap maken naar een duurzaam wasmiddel. Dus wat houdt je tegen? Ga helemaal duurzaam met wasmiddel!

Wasstrips van Cosmeau

Cosmeau heeft geweldige wasstrips gemaakt met een originele formule, plantaardig én plastic vrij! Deze hoog geconcentreerde wasstrips doe je gemakkelijk in de wasmachine of bij de handwas. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over chemicaliën als je een gevoelige huid hebt of afval.

Koop wasmiddel wasstrips

Als je nog een duwtje in de rug nodig hebt kunnen deze vijf redenen om over te schakelen naar een duurzaam wasmiddel je helpen deze overstap te maken.

Duurzaam wasmiddel is beter voor je gezondheid

Chemicaliën in ‘gewoon’ wasmiddel zijn niet alleen slecht voor het milieu (meer daarover in het volgende punt), ze kunnen ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Sommige wasmiddelen bevatten bijvoorbeeld chloorbleekmiddel, waarvan ze zeggen dat het je kleding opfleurt.

Deze chemische stof kan echter irritatie in je longen veroorzaken, waardoor de gezondheid van jouw gezin in gevaar komt. Evenzo, als jij of je gezinsleden een gevoelige huid hebben, kunnen de chemicaliën, geurstoffen en kleurstoffen in gewone wasmiddelen leiden tot puistjes of allergische reacties.

Wanneer je in plaats daarvan biologisch wasmiddel gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van jouw gezin, omdat je erop kunt vertrouwen dat jouw wasstrips geen irriterende stoffen bevat.

Het is beter voor de planeet

Veel wasmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen bevatten fosfaten, wat schadelijk kan zijn voor het milieu. Wanneer fosfaten in het water terechtkomen, zijn ze schadelijk voor vissen en andere waterdieren. Dit kan leiden tot schade aan het ecosysteem, wat een rimpeleffect binnen de gemeenschap veroorzaakt.

Lees ook:  De beste waterontharders 2024

Wanneer je in plaats daarvan biologisch wasmiddel of wasstrips gebruikt, help je het aantal chemicaliën dat in het milieu terechtkomt te verminderen, wat leidt tot een gezondere, gelukkigere planeet.

natuurlijk wasmiddel wasstrips

Het is een krachtiger wasmiddel

We zullen je een klein geheim verklappen: gewone wasmiddelen proberen je te laten denken dat ze meer doen dan ze zijn. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat gewoon wasmiddel krachtige geuren en felblauwe of groene kleuren bevat. Ze verkopen deze kwaliteiten als een manier om je kleding er beter dan ooit uit te laten zien en te laten ruiken.

Het probleem is dat deze "verbeteringen" vaak meer te maken hebben met esthetiek en minder met het daadwerkelijk schoonmaken van je kleding.

Wasstrips gaan meer over schoonmaken. Ze zijn geformuleerd om vuil en vlekken uit je kleding te trekken, zodat je kleding er niet alleen geweldig uitziet, maar ze zijn ook schoner dan ooit.

Als je kinderen hebt die sporten of als je graag naar de sportschool gaat voor een zweterige sessie, maak je je misschien zorgen dat biologisch wasmiddel niet bestand is tegen hardnekkige vlekken en geuren. Maar wees niet bang! Ze zijn speciaal gemaakt om vlekken te verwijderen en geuren te verwijderen, in plaats van ze simpelweg te bedekken met een zware geur.

Het is goed voor je wasmachine

Heb je er wel eens aan gedacht om de binnenkant van je wasmachine schoon te maken? Normale wasmiddelen kunnen een slijmerige of plakkerige laag achterlaten die de binnenkant van je wasmachine kan bedekken.

Als je hier niets aan doet kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat je wasmachine minder goed werkt. Gelukkig beschadigt biologisch wasmiddel je wasmachine niet. Het kan zelfs helpen om het schoon te maken!

Lees ook:  Top 10 Boeken over duurzaam leven

Zoals we hierboven vermeldden, is biologisch wasmiddel gemaakt om vuil af te breken en te verwijderen, en het kan hetzelfde doen met overgebleven resten in je wasmachine.

Duurzaam wasmiddel houdt je kleding in goede staat

Net zoals chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor het milieu en je gezondheid, kunnen ze ook je kleding beschadigen. Terwijl normale wasmiddelen deze chemicaliën proberen te verdraaien als "nuttig" voor je kleding, kan het tegenovergestelde waar zijn.

Na verloop van tijd kunnen deze agressieve chemicaliën leiden tot slijtage, waardoor de vezels van je kleding afbreken, zodat ze niet zo lang meegaan als zou moeten.

Wasstrips daarentegen zijn zachter voor je kleding, houdt ze perfect schoon en in betere staat, zodat ze lang meegaan.

wasstrips

Eerlijke beoordelingen Cosmeau wasstrips

Cosmeau heeft ons een mooi pakketje opgestuurd met hun collectie van heerlijk geurende wasstrips. Om meerdere beoordelingen aan deze blog te kunnen toevoegen heb ik er op mijn verjaardag drie weggegeven aan familieleden om te testen. Ze hebben allemaal heel verschillende levensstijlen en daarom leek het me interessant om te horen wat zij ervan vinden, maar eerst mijn beoordeling.

Mijn beoordeling van de Cosmeau wasstrips

Ik doe al een paar jaar de was met wasnoten. Mensen die ervaring hebben met wasnoten weten dat ze goed hun werk doen, maar zeker niet ideaal zijn. Soms zijn de vlekken er niet helemaal uit, zijn er bruine strepen van de noten op witte shirts te vinden en het is geurloos. Om de geuren van de honden te maskeren gebruikte ik dan ook altijd etherische oliën.

Lees ook:  Genomineerd voor website van het jaar!

De wasstrips vind ik dan ook een geweldig alternatief en ik blijf ze écht gebruiken. Ik persoonlijk vind de was nu eindelijk lekker fris. We zijn veel buiten en onze kleren zitten dan ook meestal onder de modder. Alles is mooi schoon na het wassen met de wasstrips mooi schoon.

Ik voeg altijd was baking soda toe aan de witte was als ik wasnoten gebruik om het mooi wit te krijgen. De witte was na de wasstrips is al mooi wit zonder toegevoegde baking soda.

Andere beoordelingen:

"Ik ben erg tevreden over de wasstrips. Ik had een grasvlek in mijn broek, deze heb ik onbehandeld in de wasmachine gegooid. Ook had ik een klein wijnvlekje op een andere broek. Beide vlekken waren na het wassen verdwenen. Alles was weer goed schoon en ik vindt het heerlijk ruiken." - Mijn moeder

"De was strips ruiken heerlijk en ik vind de was ook lekker fris ruiken. De kleren zijn goed schoon op 30 graden. Ook zat er een vlek in een broek, die er na het wassen met een was strip uit was. Ik ben erg tevreden en zal voortaan de was doen met deze strips. Het is een goed werkend alternatief en geeft een stuk minder afval." - Mijn schoonmoeder

"Ik ben iemand die houdt van flink geurende was, de wasstrips maken de was wel fris en schoon, dat zegt veel met kleine kinderen, maar ik houdt van een sterkere geur.

Wat ik wel heel fijn vind aan de wasstrips is dat ik ze gemakkelijk mee kan nemen naar de camping en kleine handwasjes met kinderkleding zijn ook ideaal met deze strips." - Mijn zus

Lees ook Duurzaam en zelfvoorzienend leven

© Doepserleven - 2024