Je energielabel verbeteren

26 januari 2023
279
energielabel verbeteren

Het verbeteren van je energielabel is een belangrijke stap voor het verhogen van je duurzaamheidsindicatoren voor het verhogen van je woningwaarde. Het is ook een goed idee om een aanzienlijk deel van je energiebehoeften te helpen bevredigen als je een energiezuinig huis beschikbaar hebt. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je energielabel te verbeteren. In dit artikel zullen we deze technieken dieet bespreken.

Isoleren

Isolatie is een manier om energie te besparen, maar je zal eerst moeten weten welke materialen het meest geschikt zijn voor je huis. De materialen die worden gebruikt voor isolatie, zoals glaswol, minerale vezels, lage GWP en steenwol, allemaal afhankelijk van de plek waar je werkt om te isoleren. De materialen worden gebruikt voor het bepalen van het beste voor je huis. De materialen op lage GWP hebben de neiging om een hoge isolatie-waarde te hebben, maar ze zijn duurder. Minerale vezels hebben een gematigde isolatiewaarde, maar ze zijn goedkoper. Je kunt je muren van binnen en van buiten isoleren, je dak vanaf het daadwerkelijk dak, maar ook de vloer van de zolder. Ditzelfde geld voor de kelder.

Beglazing en kozijnen

Behalve het isoleren van muren, vloeren en plafonds, moet je ook de ramen in je huis isoleren. Wanneer het gaat om het isoleren van ramen, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de beglazing en kozijnen. De installatie van kwalitatief hoogwaardige IS-certificering energievolle ramen met dubbele beglazing is vaak de beste optie. Deze ramen en deuren helpen om de warmte in de winter te behouden en koelte in de zomer. Ook hebben ze een betere esthetische look dan kunststof kozijnen.

Lees ook:  5 mogelijkheden om in het dagelijks leven water te besparen

Tegenwoordig kun je jouw ramen ook gemakkelijk extra isoleren door gebruik te maken van isolatiefolie voor je ramen. Deze folie kun je op rol kopen of op maat laten maken. Door deze folie ontstaat er een extra ruimte tussen het glas en de ruimte. Dit vormt weer een warmtebrug en zorgt dus voor extra isolatie. Gemakkelijk en goedkoop om mee te beginnen. Deze transparante isolatiefolie houdt de warmte beter binnen, vergelijkbaar met een extra glas laag zoals bij dubbelglas ramen. Ook wordt condensvorming voorkomen. Door met een föhn op de folie te blazen wordt de folie afgevlakt. U kunt de folie dan strak tegen het raam plaatsen. Met de bijgeleverde dubbelzijdige tape blijft de folie goed zitten. De folie dient niet op het glas van het raam te worden geplakt. Koude kamer door enkelglas? Raamisolatiefolie helpt!

Bekijk raamisolatiefolie

Je energielabel verbeteren

HR combi ketel of warmtepomp installeren

Een andere optie om je energieverbruik te verlagen is om een HR-combi-ketel of energiezuinige warmtepomp te installeren. Het invoeren van deze technologie in je huis helpt je om je energiegebruik te verminderen door middel van betere prestaties. Deze systemen worden geïsoleerd en hebben een lage installatie vereisen, waardoor het een interessante optie voor een efficiënte warmte-oplossing.

Bekijk ons artikel over warmtepompen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste technologie die kan helpen om je energielabel te verbeteren. De installatie van zonnepanelen helpt om energie uit het zonlicht te produceren. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele energiebronnen. Het verbetert ook de waarde van je huis en helpt ook om je energierekeningen te verminderen. Maar wees je ervan bewust dat het een hoge initiële investering kan zijn, maar je zal waarschijnlijk terugverdienen in de toekomst. Als je wilt investeren in deze technologie, moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte en begrip van de regels hebt om deze te installeren.

Lees ook:  Houten huizen: hoe kies je het juiste huis?

Lees meer over zelfvoorzienend leven met zonnepanelen

Samenvatting

In dit artikel hebben we verschillende technieken besproken om je energielabel te verbeteren. Ten eerste raden we je aan om je huis goed te isoleren, om zo je energieverbruik te verlagen. Ten tweede raden we je aan om te investeren in duurzame ramen met dubbele beglazing. Ten derde raden we aan om de installatie van een HR-combi-ketel of warmtepomp te overwegen. Ten slotte, raden we je aan om te investeren in zonnepanelen om energieverbruik te minimaliseren. Door al deze stappen toe te passen, kun je je energielabel verbeteren, waardoor je meer waarde uit je woning kunt halen.

Naast de opties die hierboven zijn besproken, zijn er nog andere manieren om je huis te verduurzamen. Hieronder zullen we enkele mogelijkheden bespreken:

  1. Investeren in energiezuinige lampen en apparatuur zoals LED-lampen, die vele malen energiezuiniger zijn dan traditionele gloeiende lampen.
  2. Investeren in water besparende toiletten en douchekoppen, dat waterregenererende eigenschappen heeft die veel geld kunnen besparen.
  3. Verminder het gebruik van water, om waterverbruik te verminderen.
  4. Installeer zonnecollectoren zodat je energie kunt opwekken en opgeslagen voor toekomstig gebruik.
  5. Verf de buitenkant van je huis met behang of verf met extra warmteisolatie-eigenschappen.
  6. Vervang oude apparaten met energiezuinige aanbiedingen.
  7. Investeer in watervriendelijke tuinplanten en hardhouten meubilair om je tuin milieuvriendelijker te maken.

Door de bovenstaande maatregelen toe te passen, kun je je huis verduurzamen, waardoor je waarde en energieverbruik kunnen verlagen.

Lees ook

Lees ook:  Hoe maak je calendula (goudsbloem) olie + 9 gezondheidsvoordelen
© Doepserleven - 2024