Met koud water de was doen

2 januari 2022
1628
koud wassen

Met koud water de was doen - Doe jij al met koud water je kleding wassen? Het is een aanrader voor de dagelijkse wasjes, maar voor echte vuilen kleren kan je soms toch maar beter nog even een wat warmer was doen, of een lange koude was. Maar voor je dagelijkse was is het een stuk beter om het op een koud programma te draaien.

Het wassen met koud water is vele malen beter voor het milieu. Het opwarmen van het water kost namelijk bijna 90% van het verbruik van de wasmachine. Daarnaast komen er ook meer microplastic vrij door warmere programma’s. Het wassen van je kleding met koud water is dus veel beter! Het scheelt je zelf ook kosten en je draagt je steentje bij. Met de wasmiddelen van tegenwoordig hoef je je geen zorgen te maken. De was wordt echt wel schoon!

Het verschil per was beurt is bijna 35 cent dat jij je bespaart. Daarnaast is het koud was veel beter voor de kleuren van de kleding.

Heb je echt vuile kleren na bijvoorbeeld een dagje werken in de tuin? Dan is het zeker goed om ook even een warm programma te draaien. De kleren zijn weer goed schoon en het warme programma is ook goed om de leidingen van de wasmachine even goed schoon te krijgen. Soms kan dat nog als eens wat resten achterlaten.

koud water de was doen

Met koud water de was doen - Handwassen

Mocht je nou een kledingstuk hebben dat echt vies is, kan je ook kiezen om een handwas te doen. Dit doe je met lauwwarm water en wat zeep. Zo scheelt het je nog meer geld! Maar je moet er wel wat tijd voor inleveren

Lees ook:  12 Voordelen van aloë vera

Je eigen wasmiddel

Je kan ook gemakkelijk je eigen wasmiddel maken. Dat doe je met een blok zeep, soda en water. Je raspt de zeep, voegt het samen met water en soda en laat het een nacht staan. En dan heb je jouw eigen zeep!

Lees ook Zelf zeep maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024