Ons zelfvoorzienend avontuur

12 augustus 2021
490
begin avontuur

Ons zelfvoorzienend avontuur - Afgelopen week hebben wij nieuws gekregen dat onze anti kraak woning getaxeerd zal worden, dit zal dus niet betekenen dat we snel onze spullen moeten pakken en weg moeten, maar wel dat er een einde komt aan ons bijna 3 jaar durende leer project.

Er zijn nog een heleboel keuzes die we moeten maken. Het voelt alsof we een hele berg werk voor ons hebben maar het is fijn om deze keuzes eindelijk te moeten maken want we krijgen meer zekerheid in de toekomst. Al was het hier prachtig wonen, hebben we van iedere seconde genoten en de tijd goed benut zijn we zeker toe aan die volgende stap.

Er is namelijk ook een heleboel wat we niet gedaan hebben omdat we hier niet zullen blijven, denk bijvoorbeeld aan een waterput slaan, zonnepanelen of de keuken renoveren.

Nu weten we niet hoe snel we hier uit moeten, gelukkig zullen wij altijd tijdelijk onderdak hebben voor onszelf, de honden en de kat. De kippen en het konijn zullen we (tijdelijk) ergens anders moeten onderbrengen, dit zal een groot gemis zijn maar het is nu eenmaal niet anders.

Dus als iemand voor onze beestjes wilt zorgen, horen wij dat graag!

ons avontuur

Moeilijke keuzes

Wij hebben een ideaal beeld in ons hoofd, een stukje grond, een houten prefab huisje met kelder, een kleine loods en genoeg tuin voor onze kas en dieren. Een stukje bouwgrond zonder bouwplan is in Nederland bijna niet te betalen, in België is dit wel te betalen. Maar hoe zit dit met een hypotheek in/voor België? Of toch maar een huis kopen in Nederland, een opknapper, maar met grote tuin? Zelfvoorzienend leven kan ook in een huis, dus daar hebben we geen blokhut voor nodig, dat is gewoon een droom. Dit is nog maar 1 van alle keuzes die we zullen maken in de komende tijd.

Lees ook:  Sedumdak

 

We hebben dus nog geen idee wat het wordt en wanneer maar wij zullen alles blijven delen. 

One comment on “Ons zelfvoorzienend avontuur”

  1. Dus de makelaars hebben zelfs de anti kraak ontdekt om alsnog te gaan verkopen bah bah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2023