Slagroom maken - Ontdek de simpliciteit van het maken van je eigen verse slagroom met rauwe melk. Deze zelfgemaakte slagroom vereist slechts twee ingrediënten en wat armkracht. Rauwe melk op zichzelf biedt een schat aan culinaire mogelijkheden door het te scheiden in melk en room. Elk van deze ingrediënten opent een hele nieuwe wereld van smaakbeleving. De diversiteit van zuivelproducten zal je verbazen!
Een van de eenvoudigste manieren om rauwe melk te gebruiken is door er zelf slagroom van te maken. Lees verder om erachter te komen hoe je dit kunt doen!
Lees ook de blog om zelf yoghurt te maken
Hoe maak je zelfgemaakte slagroom maken van rauwe melk
Benodigdheden
- 1-liter glazen pot met brede opening;
- Kleine soeplepel;
- Kom;
- Garde, handmixer of elektrische mixer.
Ingrediënten
- 1 liter rauwe melk;
- Suiker naar smaak.
Instructies slagroom maken
Stap 1. Plaats de rauwe melk 24-48 uur in de koelkast. Je kunt na deze periode de room afscheppen. We geven hieronder meer uitleg over het afscheppen van room.
Stap 2. Doe de room in een ruime kom. Zorg ervoor dat alle materialen koud zijn. Je kunt de kom van tevoren in de koelkast zetten.
Begin met het mixen van de room met een garde, handmixer of elektrische mixer. Start langzaam en verhoog de snelheid geleidelijk als de room stijver wordt.
Stap 3. Voeg suiker toe naar smaak. Blijf mixen tot de slagroom stijf is.
De zelfgemaakte slagroom is ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Hoe scheid je room van rauwe melk
Rauwe melk scheidt zichzelf in melk en room. De room stijgt naar de bovenkant en vormt een dikkere, lichtere laag boven de melk. Het duurt 24-48 uur voordat alle room zich bovenaan bevindt. Bewaar de melk tijdens deze periode in de koelkast.
Gebruik een glazen pot met een brede hals. Dit maakt het makkelijker om de room te scheiden en af te scheppen. Met een smalle hals kun je de room niet afscheppen.
Je kunt de room gemakkelijk afscheppen met een kleine soeplepel. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat en schep alleen de dikke laag aan de bovenkant eraf.
Het roomgehalte in de melk kan per koe verschillen. Sommige rassen, zoals de Jersey koe, produceren meer room. Maar zelfs binnen een ras kan de hoeveelheid room die een koe geeft, variëren.
Tips voor het maken van zelfgemaakte slagroom van rauwe melk
- Schep alleen de bovenste roomlaag af;
- Als je een elektrische mixer gebruikt, leg dan een theedoek over de kom om te voorkomen dat slagroomspetters door de keuken vliegen;
- Bewaar rauwe melk in een glazen pot met een brede hals voor gemakkelijk afscheppen van de room;
- Klop de room niet te lang. Als het vet en het water in de room zich scheiden, krijg je karnemelk en boter, twee totaal verschillende producten.
Bekijk ook:
Slagroom maken van rauwe melk - Doepserleven.nl
Slagroom maken - Ontdek de simpliciteit van het maken van je eigen verse slagroom met rauwe melk. Deze zelfgemaakte slagroom vereist slechts twee ingrediënten en wat armkracht. Rauwe melk op zichzelf biedt een schat aan culinaire mogelijkheden door het te scheiden in melk en room. Elk van deze ingrediënten opent een hele nieuwe wereld van smaakbeleving. De diversiteit van zuivelproducten zal je verbazen!
Keywords: Slagroom, rauwe melk, verse slagroom
Voorbereidingstijd: PT24H
Kooktijd: PT1H
Totale tijd: PT48H
Recept ingrediënten:
- Rauwe melk
- Suiker
Recept instructies: Rauwe melk in Koelkast Room afscheppen Room mixen met suiker
5