Mijn moeders strijd tegen ALS (met alternatieve geneeskunde)

5 februari 2023
573
Mijn moeders strijd tegen ALS met alternatieve geneeskunde

De afgelopen 4 maanden zijn een zware tijd geweest voor mijn moeder en onze familie. Ze kreeg namelijk de keiharde diagnose ALS in een zeer ver gevormd stadium. Toen is ze de strijd aangegaan doormiddel van alternatieve geneeskunde. In deze blog vertel ik haar verhaal.

Er zullen de komende weken blogs volgen waarin ik dieper in ga op alle praktijken die ik benoem in deze blog.  

Voor de diagnose ALS kwam

Al twee jaar was mijn moeder voor verschillende kwaaltjes naar de huisarts geweest. Ze was echter gedurende deze tijd haar hond plotseling verloren en dit heeft haar natuurlijk veel verdriet gebracht. Zo kwam de huisarts altijd tot de conclusie dat ze in een burn-out zat.

In de tussentijd had ze constant hevige druk op de borst, een arm en een been was duidelijk dunner en zwakker, had ze nauwelijks de energie of de kracht om zichzelf te verzorgen en had ze regelmatig slik aanvallen.

Nadat ze onder begeleiding ging sporten bij de fysiotherapeut werd al snel duidelijk dat er iets echt niet klopte. Ze eiste bij de huisarts een doorverwijzing naar de Neuroloog. Na verschillende onderzoeken kreeg ze al snel te horen dat ze denken aan ALS en in Utrecht kwam de definitieve diagnose ALS.

Metalen vergiftiging

Ze werd elke dag een klein beetje zwakker en de onderzoeken schoten niet op, zo is ze in de tussentijd terecht gekomen bij een bioresonantie therapeut.

Hier kwam uit dat ze een metalen vergiftiging heeft en de bron in haar mond zit. Na een bezoekje aan de tandarts bleek ze inderdaad nog amalgaam in haar mond te hebben, deze heeft ze gelijk laten verwijderen.

Lees ook:  22 voordelen van Epsom zout - Voor lichaam, huis & tuin!

Omdat de metalen nog altijd in haar lichaam zaten, moest ze ontgiften. Ze was echter veel te zwak om te ontgiften, omdat geen eetlust had. Ze moest dus eerst aansterken. 

Aangezien het ziekenhuis niets te bieden heeft, behalve medicatie die de ziekte kunnen vertragen, is ze met volle overtuiging dit proces aangegaan, hoop doet leven.

Lees ook Bio-resonantie therapie, onze hoop

Ontgiften

Toen ze na een maand of twee voldoende was aangesterkt, konden ze gaan beginnen aan het ontgiften van de metalen. Dit was geen gemakkelijk proces. Ontgiften is al zwaar voor een gezond persoon, maar voor mijn moeder was het ontzettend zwaar.

Omdat het lichamelijk zwaar is, was het moeilijk om te zeggen waar haar symptomen vandaan kwamen, ALS of het ontgiften? Op de ene dag voelde ze zich moe, had ze geen kracht in de benen of druk op de borst. De andere dag had ze veel energie en was ze een stuk sterker. Zo wisselde het zich af de afgelopen maanden en dit was mentaal ook heel zwaar.

Na het ontgiften moest ze verder aansterken. Ze kwam nu ook in contact met een healer die haar ontzettend veel energie heeft gegeven en ze had een maand een multi-wave oscillator gehuurd, dat verhaal lees je binnenkort.  

Verbetering?

Op dit moment moet ze alleen nog maar aansterken, de vergiftiging zou uit haar lichaam zijn en ze zou wellicht kunnen aansterken.

Het is echter nog te vroeg om echt te stellen dat ze beter wordt.

Ze is gedurende de afgelopen vier maanden in gewicht toegenomen en heeft momenten gehad waar ze sprongetjes kon maken en heel goed overeind kwam. Ze heeft echter ook momenten gehad waar ze zichzelf niet kon aankleden of niet overeind kwam omdat haar benen te zwak waren. Dit wisselt zich steeds af, de ene dag kan ze van alles en de andere dag bepaalde dingen niet. 

Lees ook:  Alles over tijm- 11 voordelen, kweken, snoeien & drogen

Dit past niet bij het beeld van ALS en de artsen weten het zelf niet en zijn benieuwd naar hoe de tijd zich uitwijst. Of dit door de ziekte komt of door alle therapieën die ze de afgelopen tijd gehad heeft is namelijk nog altijd moeilijk te zeggen.

Een nieuw hoofdstuk

Op dit moment staat ze op het punt naar Thailand te vertrekken. Haar hart ligt hier en hier is ze op haar gelukkigst. Hier zal zich uitwijzen of ze aan kan sterken, of dat ze verder verzwakt. Uiteraard zal ze de beste verzorging en assistentie krijgen en we hopen dat ze daar een aantal maanden kan aansterken.

Lees ook

© Doepserleven - 2024