10 boeken kruidengeneeskunde

10 juni 2022
1887
boeken over kruidengeneeskunde

Boeken kruidengeneeskunde - Wil je meer uit de natuur halen en aan de slag gaan met kruidengeneeskunde? Er is zo veel te halen uit de planten uit jouw omgeving, je maakt bijvoorbeeld gemakkelijk dennenknopsiroop. Met een aantal boeken heb je snel alle informatie achter de hand en ben je steeds duurzamer. In onze blog geven we je 10 boeken waarmee jij kruidengeneeskunde leert.

Top 10 boeken kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde

Fytotherapie is de toepassing van plantaardige geneesmiddelen of kruiden bij de genezing van ziekten. Kruidengeneeskunde was oorspronkelijk een vorm van volksgeneeskunst, maar tegenwoordig zijn veel kruiden wetenschappelijk onderzocht. Binnen verschillende geneeswijzen, zoals Ayurveda en antroposofie, nemen kruiden een belangrijke plaats in. In dit boekje wordt vooral de toepassing in de westerse traditionele natuurgeneeswijzen belicht, waaronder aroma-, gemmo- en Bachbloesem-therapie.

Bekijk het hier kruidengeneeskunde

boeken kruidengeneeskunde
10 boeken kruidengeneeskunde

Geneeskrachtige planten- & kruidengids

Al eeuwenlang weet men dat planten medicinale eigenschappen hebben. Behalve de laatste 500 jaar heeft de mensheid altijd alleen maar planten gehad om zich te verzorgen. De fytotherapie, die natuurlijke remedies biedt en goed wordt verdragen door ons organisme, kent momenteel een enorme wederopbloei in Europa. Gezond, natuurlijk leven wordt steeds belangrijker en deze Geneeskrachtige planten- en kruidengids helpt je hierbij. • Ontdek de kracht van alsem, brandnetel, berk, hondsroos, hop, prei, rozemarijn, sleedoorn, verbena, waterkers en 90 andere medicinale planten. 

Bekijk hiier geneeskrachtige planten en kruidengids

Groene magie- de verborgen krachten van het plantenrijk

'Groene magie' beschrijft de folklore en magische eigenschappen van meer dan vierhonderd planten. Het boek behandelt niet zozeer de moeilijk verkrijgbare, esoterische plantensoorten als wel veel oude bekenden: uien, cashewnoten, appels, rijst en sla, maar ook dille, basilicum, venkel, knoflook en peterselie. Van elke plant worden de populairste volksnaam, de Latijnse benaming, andere veelgebruikte namen, de aan de plant toegedichte krachten en de magische toepassingen beschreven. Een verklarende woordenlijst en uitgebreide tabellen waarin namen en gegevens eenvoudig kunnen worden opgezocht, maken 'Groene magie' tot een waardevolle, praktische gids.

Bekijk hier de groene magie

10 boeken kruidengeneeskunde
10 boeken kruidengeneeskunde

De natuur als medicijn

'De natuur als medicijn' biedt een inkijkje in de fascinerende wereld van geneeskrachtige kruiden, van alant bij astma tot zwarte bes tegen eczeem. Auteur Creosa Govaers bouwde haar uitgebreide kennis van medicinale planten op toen ze zelf pijnpatiënt was. In dit boek beschrijft ze in toegankelijke taal de toepassing van plantaardige producten bij specifieke aandoeningen. Ze geeft volop tips voor bereidingswijze en toediening, en beschrijft van een tiental kruiden hoe je ze zelf kunt kweken. Het boek is laagdrempelig en biedt voor elk wat wils, van de doorgewinterde liefhebber tot beginners in de kruidenleer. - Niets is zo fijn als bij een opkomend kwaaltje alles bij de hand te hebben

Bekijk hier de natuur als medicatie

Plant als medicijn

Buiten vind je allerlei planten om je eigen medicijnen te maken, van wondspray van duizendblad tot tincturen van eik of kastanje voor het versterken van je aderen.

Leoniek Bontje, auteur van de bestseller Wildplukken, richt zich na haar opleiding tot kruidenkundige vooral op de geneeskrachtige werking van planten. Ze laat in Plant als medicijn zien hoe gemakkelijk je je eigen geneesmiddelen van planten maakt. Voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, beschrijft Leoniek de meest gebruikte planten en de manier waarop ze kunnen worden ingezet.

Bekijk hier plant als medicijn

10 boeken kruidengeneeskunde
10 boeken kruidengeneeskunde

The green witch

Voor covens die liever buiten vergaderen, misschien in een tuin of een diepe open plek in het bos, is de Groene Heks een heerlijke gids voor natuurmagie. Het staat vol met praktische recepten voor kruidenmelanges en drankjes, de eigenschappen van essentiële oliën en veel ideeën voor genezing en ontspanning. -Bustle Ontdek de kracht van natuurlijke magie en genezing door middel van kruiden, bloemen en essentiële oliën in deze nieuwe gids voor groene hekserij. In de kern is de groene heks een natuuronderzoeker, een kruidkundige, een wijze vrouw en een genezer. Ze omarmt de kracht van de natuur; ze haalt energie uit de aarde en het heelal; ze vertrouwt op natuurlijke objecten zoals stenen en edelstenen om te communiceren met het land waarvan ze leeft; ze gebruikt planten, bloemen, oliën en kruiden voor genezing; ze roept de natuur in voor begeleiding; en ze respecteert elk levend wezen, hoe klein ook

Bekijk hier the green witch

Zelfgemaakte bereidingen met geneeskrachtige kruiden

Met dit boek maakt u van uw tuin, terras of vensterbank een instant medicijnkastje! U leest hoe u gezondheidsklachten en kwaaltjes kunt behandelen met 35 eenvoudige recepten voor natuurlijke remedies. Hebt u last van spierpijn? Dan biedt een massageolie met rozemarijn en kamille verlichting. Een verkoudheid kunt u bestrijden met hete drankjes op basis van munt en honing, de pijn van een wespensteek verzacht u met azijn en een stomend kruidenvoetbad doet wonderen bij griep. U leert verschillende remedies te bereiden, waaronder crèmes, oliën, tonics, tincturen, sappen, thee en kompressen. Elk stapsgewijs recept wordt aangevuld met extra informatie over welke kruiden u precies moet kweken en hoeveel. De uitgebreide planten- en kruidenwijzer achter in het boek geeft bovendien een gedetailleerde beschrijving van meer dan 50 verschillende kruiden en hun toepassingen. 

Bekijk hier zelfgemaakte bereidingen met geneeskrachtige kruiden

10 boeken kruidengeneeskunde
10 boeken kruidengeneeskunde

Kruid en Mens en

KRUID EN MENS Kruiden en mensen leven sinds het ontstaan van de mensheid met een innige band samen. De mens had de planten nodig als voeding en medicijn. De kruiden en natuur waren de bron van het bestaan. Ze werden met waardering en bewondering behandeld. In de loop van de tijd zijn de prioriteiten van de mens verlegd en lijkt nu de binding met de natuur verbroken. De oude kennis en gebruiken van kruiden is op de achtergrond geraakt. Toch hebben kruiden nog steeds hun geneeskrachtige werking en kunnen ze ons helpen met onze gezondheid en welbevinden. In dit boek is oude en nieuwe kennis over de geneeskrachtige werking van kruiden samengebracht. Het geeft nieuwe inzichten over de band tussen kruid en mens. Het boek is ingedeeld in plantenfamilies omdat de kruiden beter zijn te begrijpen in familieverband.

Bekijk hier kruid en mens

Gezondheid uit de apotheek van god

"In een tijd, waarin een groot deel van de mensheid zich sterk van een natuurlijke levenswijze verwijdert en door hun verkeerde levensinstelling gevaarlijke ziektes op zich zien toekomen, moeten we weer terugkeren naar onze geneeskruiden, die ons de lieve God in zijn goedheid sinds onheuglijke tijden schenkt." Maria Treben heeft zich als een van de belangrijkste pioniers van de kruidengeneeskunde een plaats in de geschiedenis veroverd. Velen vereerden haar als een heilige. Zij hield zich haar leven lang met geneeskruiden bezig en probeerde haar ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen. 

Bekijk hier gezondheid uit de apotheek van god

10 boeken kruidengeneeskunde
10 boeken kruidengeneeskunde

Botanisch Handboek Medicinale Planten

Botanisch handboek medicinale planten: geneeskrachtige planten, huismiddeltjes en recepten. Een fraai geïllustreerd boek voor liefhebbers van planten, tuinieren en natuurlijk genezen.

Dit prachtig geïllustreerde boek beschrijft een keur aan medicinale planten die je aantreft in de natuur en in botanische tuinen, maar ook zelf zou kunnen kweken. Het bevat eenvoudige recepten voor zelfgemaakte thee, olie, tinctuur en crèmes en laat zien hoe je die planten kunt kweken, oogsten en verwerken

Bekijk hier Botanische handboek medicinale planten

© Doepserleven - 2023