5 voordelen van kippen houden

13 december 2021
766
5 manieren om je kippen aan het werk te zetten

Voordelen van kippen houden - Het idee om kippen in de tuin te houden is (eerlijk gezegd) belachelijk. Kippen die vrij rondlopen in een moestuin zullen het binnen de kortste keren vernietigen.

Dat gezegd hebbende, kippen kunnen een grote aanwinst zijn voor de tuin.

Kippen grootbrengen is erg leuk en je krijgt er eieren van en ze zorgen voor grote hoeveelheden kippenmest. Dagelijks verse eieren zijn op zichzelf al een geweldige aanvulling op elke woning, groot of klein. Maar wat als, naast de eieren, jouw kippen in de achtertuin een extra hand (of voet als het ware) zouden kunnen bieden bij jouw tuininspanningen?

Profiteren van hun natuurlijke behoefte om te foerageren is een slimme manier voor jouw om een ​​beetje gratis arbeid in de tuin te krijgen, en jouw kippen zullen er dol op zijn!

5 Voordelen van kippen houden

1. Kippen in de tuin elimineren ongedierte

Hoewel jij jouw kippen niet in de tuin wilt hebben wanneer er pas gezaaid is of wanner de planten actief groeien, kan jij jouw kippen hun weg door jouw tuin laten krabben en pikken voordat je jouw gewassen plant.

Ze helpen ongedierte in de grond te elimineren en het onkruid snel te verwijderen, waardoor het voorbereiden van de tuin gemakkelijker wordt voor je rug.

En als je van plan bent om natuurlijke aanpassingen aan de grond toe te voegen - mest, compost, en dergelijke - strooi het dan op de grond voordat je de meisjes erin zet en zij zullen het voor je verdelen.

Lees ook Zelf kippen houden

 

2. Kippen houden = goed voor je compost

Als je al een tijdje een composthoop hebt, zal het vast vliegen aantrekken en wemelen van de larven. Dit is een heus kippenbuffet!

Lees ook:  Voedselbos – wat is het?

Die enge kruipers zijn een geweldige natuurlijke eiwitbron voor kippen. En in hun pogingen om die heerlijke kleine hapjes te vinden, krabben ze door je stapel, waardoor het nog sneller wordt afgebroken. Hun krabben kan ook helpen het aantal fruitvliegjes op de composthoop te verminderen.

Als jouw compost klaar is voor gebruik en je deze verspreidt in een gebied dat niet beschermd hoeft te worden tegen kippen (zoals een pas aangelegde tuin), hoef je de compost alleen maar op een hoop te leggen waar je maar wilt. De kippen zullen het heel snel voor jou verdelen!

voordelen van kippen houden

3. Kippen versnipperen jouw groenafval

Kippen die zich in één ren bevinden, kunnen nog steeds een grote hulp zijn in jouw tuinsysteem. Als de tuin veel bladeren en kleine snippers op brengt, gooi er dan wat in de kippenren en laat je meisjes het werk doen.

Vermaak voor hen, en mooi versnipperd groenafval vermengd met kippenmest voor jou. (Zodra het allemaal versnipperd is, moet je dit heerlijke mengsel een maand of zo opzij zetten om te rijpen om te voorkomen dat je planten verbranden met de verse kippenmest.)

Houd er rekening mee dat gemaaid gras in het kippenhok een beetje een grijs gebied is. Sommige mensen denken dat gemaaid gras tot zuur gewas kan leiden, maar anderen hebben er geen probleem mee gehad. Ik zou hier voorzichtig zijn.

Lees ook Zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

 

4. Laat ze moeilijke terreinen aanpakken

We hebben een gebied met zeer agressief gras met veel klonterige wortels die we moeten verwijderen. Ik vind het leuk om een ​​paar van mijn kippen naar een draagbaar omheind gebied te verplaatsen, zodat ze vrolijk kunnen krabben en opeten wat er is, terwijl ze ondertussen de wortels losmaken en een hoop werk voor ons elimineren.

Lees ook:  Snel en makkelijk recept voor je eigen broodjes

5. Kippen veranderen keuken- en tuinafval in eieren

Het is goed om er af en toe aan herinnerd te worden dat ze door het wonder van Moeder Natuur afval in één enkele stap omzetten in iets eetbaars. Je zou die restjes kunnen composteren, maar door ze aan de kippen te voeren, bespaar je op voer en krijg je de volgende ochtend een ei voor op de ontbijttafel.

Lees ook Beste legkip rassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024