Top 10 Boeken over duurzaam leven

17 juni 2021
498
Boeken duurzaam leven

Duurzaam leven, het is steeds populairder, maar ook steeds meer noodzakelijk. Veel mensen beginnen uit pure interesse zich te oriënteren naar duurzaamheid, soms misschien vanuit financiële overweging. Om de komende zomer lekker door te brengen in het zonnetje, willen we graag onze top 10 boeken over duurzaam leven. Gewoon lekker leesvoer.

Veel lees plezier!

Top 10 boeken over duurzaam leven

 1. Als gezond verstand koning was
  Het succesvolle boek 'Als gezond verstand koning was'  heeft duizenden mensen geïnspireerd minimalistisch te leven. In het boek krijg je informatie over de huidige staat van onze aarde, duurzaamheid en minimalisme. Het is een positief pleidooi als ook een boek om andere inzichten te krijgen over de wereld en de consumptiemaatschappij.
 2. In 6 weken naar zero waste van Kate Arnell
  Het boek 'in zes weken naar zero waste' is een praktische gids naar een zero waste-levensstijl. Hierbij hoeft niet alles perfect. Om een betere wereld te creëren telt elke stap. In het boek vind je grote en kleine tips om duurzamer te leven.
 3. Lekker plantaardig van Chantal Overgaauw
  Het boek 'Lekker plantaardig 2021' staat bomvol lekkere recepten en tips voor plantaardig eten. Door vaker plantaardig te eten, help je mee aan een betere wereld voor mens en dier.
 4. Verlangen naar minder van Jelle Derckx
  In 'Verlangen naar minder' neemt de schrijver Jelle Derckx je mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven. Hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.
 5. Het duurzame gezin van Sustainable Family
  Wil je duurzamer gaan leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het boek 'het duurzame gezin' geeft op praktische vragen antwoorden over duurzaam leven. Welke dagelijkse routines pas ik toe voor meer geluk? Wat doet plantaardige voeding met mij? Zeker een aanrader.
 6. Janoek zoekt een duurzame wereld
  Samen op zoek naar een wereld met groene bossen vol dieren, oceanen zonder plasticsoep en een gezond klimaat! In Janouk zoekt een duurzame wereld legt Janouk Kelderman iedereen van 9 jaar en ouder uit wat klimaatverandering is en wat de gevolgen daarvan zijn. Wat houdt het woord duurzaam nou eigenlijk in en hoe zou een duurzame wereld eruit moeten zien? En nog veel belangrijker: hoe kun je daar zelf aan bijdragen?
 7. Doe het zero - Het zero waste project
  Zeker een plekje waard in de deze lijst: het boek 'Het zero waste project'. Nicky en Jessie Kroon besloten als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn ze bijna vier jaar verder en uitgegroeid tot de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland.
 8. Onze toekomst is nu van Greta Thunberg
  Greta's verhaal laat zien dat iedereen kan helpen. En daarvoor hoef je je echt niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen. Kijk maar bij de tips in het boek 'onze toekomst is nu', dan zie je hoe snel je al een verschil kunt maken.
 9. Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot
  Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je best wat bewuster leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek.
 10. De groene mama van Kari van der Heide
  Wil jij het opvoeden van je kinderen combineren met duurzaam leven? In 'De groene mama  vind je als ouder (to be) concrete handvatten op het gebied van groen ouderschap en dagelijks leven. Denk aan groen zwangeren, duurzame keuzes maken tijdens de kraamtijd, houten speelgoed en milieuvriendelijke kinderfeestjes geven tot natuurlijke cosmetica, plantaardige voeding, groen reizen en ecologisch schoonmaken – en nog veel meer.
Lees ook:  Zelf lippenbalsem maken

Meer boekinspiratie? We hebben ook een mooie top 10 boeken over zelfvoorzienend leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024