14 tips diatomeeënaarde gebruiken

19 februari 2022
1587
diatomeeënaarde gebruiken

Diatomeeënaarde staat ook wel bekend als diatomiet en is een zacht sedimentair gesteente dat  bestaat uit fossielen van algenachtige organismen. Het is 80-90% silica en komt meestal voor in een fijne witte poeder.

Er zijn twee soorten, de ene is van industriële kwaliteit en de ander van voedselkwaliteit. De Diatomeeënaarde van industriële kwaliteit komt uit zoutwaterbronnen en de Diatomeeënaarde van voedingskwaliteit komt uit zoetwaterbronnen. Nu we wat basisinformatie gehad hebben van diatomeeënaarde, is het veel interessanter om te kijken wat je er allemaal mee kunt.

diatomeeënaarde tips

Diatomeeënaarde in de tuin

1.     Diatomeeënaarde tegen ongedierte in de tuin

Een van de meest voorkomende toepassingen van diatomeeënaarde is als een kosteneffectieve, eenvoudige ongediertebestrijder in de tuin. Het is een veilig bestrijdingsmiddel dat op gewassen kan worden gebruikt om slakken, kevers, insecten en ander ongewenst ongedierte te doden.

Je kunt het ook op de grond strooien of in kieren waar insecten zich verstoppen. Diatomeeënaarde droogt hun exoskelet uit en ze sterven door uitdroging.

Lees ook ongedierte moestuin

2.     Diatomeeënaarde tegen insecten en mieren

Gelukkig, omdat Diatomeeënaarde veilig is voor mensen en huisdieren, is het een gemakkelijke en goedkope manier om insecten en mieren uit je huis te verwijderen.

Om dit te doen, doe een kleine hoeveelheid Diatomeeënaarde in een spuitfles, schud deze om stof te maken en blaas het stof rechtstreeks op de insecten of mieren of in de gebieden waar ze zijn gevonden.

3.     Diatomeenaarde in de composthoop

Een ander deel van je tuin waar je diatomeeënaarde kunt gebruiken, is de composthoop. Het doodt ongedierte zonder onze worm vrienden te beïnvloeden en verwijderd geuren.

Lees ook:  Je huis voorbereiden op de winter

4.     Diatomeeën aarde tegen vlooien en teken

Omdat vlooien en teken ook een exoskelet hebben, is diatomeeën een effectieve vlooien- en tekendoder en volkomen veilig voor gebruik bij je hond. Borstel het poeder door hun vacht en pas op dat het niet in jouw ogen of die van hen komt. Zorg er ook voor dat je noch jouw hond Diatomeeënaarde inhaleert, omdat het schadelijk kan zijn voor de longen.

5.     Verbeter jouw bodem met diatomeeënaarde

Omdat diatomeeënaarde water in de grond kan opnemen en vasthouden zonder de natuurlijke drainage te verstoren, kan het worden gebruikt als bodemverbeteraar in potgrond en in hydrocultuurtuinen.

Meng Diatomeeënaarde in de grond voordat je de tuin plant.

diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde in huis

6.     Schoonmaakmiddel diatomeeën aarde

Diatomeeënaarde is licht schurend en kan worden gebruikt als polijstmiddel of reinigingsmiddel.

DE is een milieuvriendelijk, niet-toxisch alternatief voor het reinigen van potten en pannen. Het kan ook worden gebruikt om toiletten en andere delen van het huis schoon te maken waar je normaal schoonmaakproducten zou gebruiken. Bovendien is het veilig te gebruiken bij het polijsten van jouw zilver.

Lees ook 10x natuurlijk schoonmaakmiddel - recepten

7.      Vlekken verwijderen met diatomeeënaarde

Probeer diatomeeënaarde eens voordat je nog een geld uitgeeft aan commerciële vlekken verwijderaar. Het poeder trekt olie uit een kledingstuk dat vervolgens gewoon gewassen kan worden.

8.   Diatomeeënaarde werkt als tapijtreiniger

Net als bij kleding kan Diatomeeënaarde worden gebruikt om vlekken uit vloerbedekking te verwijderen. Wrijf een ruime hoeveelheid in de vlek, laat het een paar uur intrekken en stofzuig dan zoals gewoonlijk. Afhankelijk van de vlek kan het enkele toepassingen duren voordat deze volledig is verwijderd.

Lees ook:  Wadi

9.  Diatimeeenaarde frist ook het tapijt op

Vanwege zijn dehydraterende kracht is Diatomeeënaarde een alternatief voor in de winkel gekochte tapijtdeodorantia. Zelfs als u geen vlekken meer kunt verwijderen, bestrooi uw vloerbedekking dan met DE, laat het 24 uur zitten en stofzuig het. Het laat je tapijten schoon ruiken zonder dat een geparfumeerde geur de geur maskeert.

diatomeeënaarde schoonmaak

Diatomeeënaarde in de badkamer

10.  Gezichtsscrub of masker van diatomeeënaarde

Als je een fan bent van doe-het-zelfproducten voor persoonlijke verzorging, heb je geluk. Diatomeeënaarde wordt gebruikt in veel van de producten die je al koopt, dus waarom zou je het niet zelf maken zonder alle toegevoegde chemicaliën en een paar euro besparen? Bijvoorbeeld gezichtsreinigers en maskers.

Om dit te doen, meng je Diatomeeënaarde met een paar druppels water en wat etherische oliën naar keuze (dit is optioneel), vorm je een pasta en scrub je het voorzichtig in je huid. Ofwel onmiddellijk uitspoelen of als masker gebruiken en laten drogen. Zorg ervoor dat je het niet langer dan 15 tot 20 minuten laat zitten, omdat het jouw huid ernstig kan uitdrogen.

11. Tandpasta met diatomeeënaarde

Een ander doe-het-zelf-product voor persoonlijke verzorging die je misschien wilt maken met diatomeeënaarde, is je eigen tandpasta maken. De licht schurende kwaliteit maakt het effectief.

Meng een deel kokosolie met een deel diatomeeënaarde en voeg pepermunt etherische olie toe (voor de smaak). Je kunt de textuur ook veranderen met een paar druppels plantaardige glycerine als je dat wilt.

12. DIY Deodorant met diatomeeënaarde

Nu we het toch over doe-het-zelfproducten voor persoonlijke verzorging hebben, laten we het hebben over deodorant. Gezien het vermogen om geuren te absorberen, lijkt het bijna duidelijk dat Diatomeeënaarde een ingrediënt zou zijn waar we naar zouden kijken bij het maken van deodorant.

Lees ook:  Zelf kruidenazijn maken

Het doodt niet alleen geurveroorzakende bacteriën, maar het absorbeert ook gifstoffen en vocht, en het is veilig voor zelfs de gevoelige huid. Om Diatomeeënaarde -deodorant te maken, zeef je drie delen maïzena of arrowrootpoeder, een deel Diatomeeënaarde, en roer je er geleidelijk twee delen gesmolten kokosolie en je favoriete geurende essentiële oliën door.

13. Gezondheidssupplement diatomeeënaarde

Omdat diatomeeënaarde rijk is aan mineralen, wordt aangenomen dat het een effectief supplement is, dat dingen als huid, haar en nagels verbetert, cholesterol verlaagt, het immuunsysteem stimuleert, de bloedsuikerspiegel onder controle houdt, het gehalte aan candida (gist) in evenwicht houdt en zelfs helpt bij het gewicht verlies.

14.  Detoxen met diatomeeënaarde

Sommige mensen gebruiken diatomeeënaarde als optie wanneer ze hun lichaam ontgiften. Diatomeeënaarde -aanhangers zeggen dat het zware metalen uit het lichaam spoelt, geuren en gas vermindert, het spijsverteringskanaal reinigt, de leverfunctie verhoogt en gifstoffen absorbeert.

Om een ​​Diatomeeënaarde -detox te doen, neem je dagelijks een theelepel gemengd met een kopje water, ofwel een uur voor het eten of twee uur erna. Doe dit in totaal 10 dagen.

Koop Diatomeeënaarde hier

Lees ook 41 manieren om baking soda te gebruiken - natriumbicarbonaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024