Bouwen met pallets

3 mei 2021
751
bouwen met pallets

Bouwen met Pallets! Iedereen kent ze wel, ze liggen bij iedere loods en worden tegenwoordig voor heel veel verschillende doeleinde gebruikt. Wij hebben het geluk dat wij veel verschillende soorten pallets gratis kunnen ophalen via een goede vriend. Met pallets kun je veel bouwen. Ze zijn erg stevig en al goed behandeld. Je kunt ze als geheel gebruiken om bankjes te maken door ze op te stapelen of uit elkaar halen en de materialen ervan gebruiken om zelf je vorm er aan te geven.

Bouwen met pallets

Wij gebruiken ze dan ook voor van alles, stoken, meubels, cavia ren, hek, boomhut. Bouwen met pallets is dus een makkelijke manier om goedkoop aan de slag te kunnen gaan. Voor ons hoort dit ook echt bij het stuk zelfvoorzienend leven.

 

Moestuin hek van pallets

Voor het hek om de moestuin hebben wij gekozen de planken van lange pallets te gebruiken, deze zijn bijna dubbel zo lang als europallets. Wij hebben voor deze methode gekozen omdat we de pallets te robuust vonden en bang waren dat het te veel zon zou wegnemen. Deze pallets waren nog niet behandeld dus nadat we ze hadden los gemaakt met een breekijzer, werden ze geschuurd en met bootverf gelakt.

Ook hebben wij ervoor gekozen de planken horizontaal te bevestigen omdat we dan minder planken zouden nodig hebben. Bij een kleinere moestuin zou ik verticaal aanraden, dat ziet toch leuker uit! Na wat rond te hebben gevraagd en op marktplaats te hebben gekeken hebben wij genoeg gebruikte boompalen verzameld en die in de grond gezet en toen te planken bevestigd.

Lees ook:  9 Veel voorkomend onkruid & wat onkruid zegt over de bodem

Wat hebben wij gebruikt voor het bouwen van een moestuin:

  • Pallets
  • Boompalen
  • Torx schroeven

Naast deze manier zoals wij het hebben gedaan, zijn er natuurlijk nog vele andere manieren om een hek te bouwen met pallets. Je kan de pallets ook in zijn geheel rechtop zetten en de pallets aan elkaar bevestigen. Of haal de plankjes los en plaats ze verticaal tegen een balk.

 

Boomhut maken met pallets

Voor de boomhut hebben wij deze lange pallets ook gebruikt, dubbel op elkaar als plateau en de voorzijde. Voor het dak hebben wij lange multiplex pallets gebruikt, hier komt nog zwembadfolie overheen en met bootlak gelakte planken daaroverheen, maar dat is een project voor komende zomer. Ook willen wij nog een balkon aan het plateau vast maken met boomstammen aan de voorkant.

 

Cavia ren voor pallets

Voor de cavia ren hebben wij gewoon 3 europallets aan het moestuinhek bevestigd, en een klep erboven van een oud hek, zodat ze veilig zitten voor bijvoorbeeld de honden.

Alle restjes die wij hebben van al dit bouwen verbranden wij ’s avond op onze kampvuur plek of gebruiken wij om de kachel mee aan te maken. Het is namelijk perfect brandhout.

Lees ook 31 Tips - Zelfvoorzienend leven / homestead tips

3 comments on “Bouwen met pallets”

  1. Bedankt voor het delen van deze tips om te bouwen met pallets. Mijn broer heeft er veel overgehouden van zijn verbouwing en ik zou ze graag willen gebruiken voor leuke projecten. Ik ga een deel in ieder geval gebruiken om schappen voor onze veranda te maken. Het overgebleven materiaal is wellicht genoeg voor een leuke tafel!

  2. Oh wat leuk om te horen! Dat zullen genoeg pallets zijn, we zijn erg benieuwd naar het resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024