Duurzaam koken met een Ecostoof, een geweldig duurzaam alternatief

26 januari 2023
380
duurzaam koken ecostoof

Ben jij op zoek naar een duurzaam en gemakkelijk te gebruiken kookapparaat? Dan is de Ecostoof iets voor jou! Dit revolutionaire apparaat is gebaseerd op het oude principe van de hooikist en stelt je in staat om maaltijden op lage temperatuur te garen zonder energie te verbruiken. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen en smaken behouden, terwijl je tegelijkertijd energie bespaart. Lees verder in onze blog om te ontdekken hoe de Ecostoof jouw keuken kan verrijken.

Wat is een Ecostoof?

Een Ecostoof is een revolutionair kookapparaat waar ik persoonlijk ontzettend enthousiast over ben. Het is gebaseerd op het oude principe van de hooikist, waarbij je maaltijden op lage temperatuur kunt garen zonder energie te verbruiken. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen en smaken behouden, en bespaar je tegelijkertijd energie.

Wat ik zo fijn vind aan de Ecostoof is dat het zo ontzettend gemakkelijk is in gebruik. Je zet gewoon je pan in de Ecostoof en hebt vervolgens alle tijd voor jezelf, je familie of vrienden. En als je hongerig thuiskomt, is je maaltijd al klaar zonder dat je gas hebt verbruikt of dat je je zorgen hoeft te maken over aanbranden, ideaal!

Ook het feit dat het een duurzaam apparaat is, maakt het nog aantrekkelijker. Het is ontworpen door ingenieurs die de oeroude kooktechniek wilden optimaliseren op een maatschappelijk en milieuvriendelijke manier.

De Ecostoof combineert infrarode warmteweerkaatsing met geavanceerde isolatiematerialen, waardoor je pan urenlang heet blijft en je eten gaart vanzelf. Bovendien is het handzaam, draagbaar, en gemaakt van ecologische materialen die geen giftige kleurstoffen bevatten.

Lees ook:  Zelf gembershot maken - gembershot recept

Meer informatie over de Ecostoof

ecostoof duurzaam koken

Hoe duurzaam is een ecostoof?

Als iemand die duurzaamheid belangrijk vindt, ben ik enthousiast over de Ecostoof. Het is een modern jasje voor een oude techniek: gaar je voedsel op lage temperatuur zonder energie te verspillen. Dit is niet alleen gezonder voor ons, maar ook beter voor het milieu.

Maar de Ecostoof is nog duurzamer dan alleen de manier waarop het voedsel wordt bereid. Bijvoorbeeld, de Ecostoof is gemaakt van Öko-tex 100 gecertificeerd linnen. Dit betekent dat er geen giftige stoffen zijn gebruikt in de productie en we daarmee ook bijdragen aan de bijna verdwenen vlas landbouw in Europa. De vulling is gemaakt van recycled textiel vezels en het viltmateriaal is afkomstig van snijafval, waardoor we bijdragen aan een circulaire economie. Ook de bodemplaat van kurk is een duurzaam organisch materiaal.

De ecostoof is ontworpen om energie te besparen, en dat doet hij ook echt. Gemiddeld bespaar je 30% energie wanneer je kookt met de ecostoof.

Stoofpotjes hoeven niet urenlang op het fornuis te staan en rijst kook ik in slechts 3 minuten. De ecostoof doet de rest. En het mooie is, dat de aanschaf van de ecostoof zich binnen een jaar terugverdient door de energiebesparing!

De voordelen van de Ecostoof op een rijtje

  • Koken op lage temperatuur zonder energie te verbruiken, waardoor voedingsstoffen en smaken behouden blijven en energie wordt bespaard
  • Gemakkelijk in gebruik, maaltijden kunnen worden gekookt zonder dat er op gas hoeft te worden gestookt
  • Duurzaam apparaat ontworpen door ingenieurs die de oeroude kooktechniek wilden optimaliseren op een maatschappelijk en milieuvriendelijke manier
  • Combineert infrarode warmteweerkaatsing met geavanceerde isolatiematerialen, waardoor pan urenlang heet blijft en eten gaart vanzelf
  • Handzaam, draagbaar, en gemaakt van ecologische materialen zonder giftige kleurstoffen
  • Öko-tex 100 gecertificeerd linnen en recycled textiel vezels zorgen voor een bijdrage aan de bijna verdwenen vlaslandbouw in Europa
  • Viltmateriaal is afkomstig van snijafval, waardoor bijdrage aan een circulaire economie
  • Bodemplaat van kurk is een organisch materiaal
  • Besparing van gemiddeld 30% energie bij gebruik
  • Aanschaf terugverdient zich binnen een jaar door energiebesparing
Lees ook:  Preppen voor een blackout / stroomuitval

Ecostoof kopen

duurzaam koken ecostoof

Beoordeling Ecostoof

Ik ben ontzettend positief verrast door mijn ervaring met de ecostoof. Toen ik voor het eerst door het geweldige kookboek “Lekker langzaam” bladerde, had ik niet verwacht dat er zoveel verschillende maaltijden mee te bereiden zouden zijn. Van soepen tot maaltijdsalades en stamppotten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat ik zo fijn vind aan de ecostoof is dat het zo gemakkelijk is in gebruik en dat het eten er zo smakelijk uitkomt. De smaken en voedingsstoffen blijven behouden en ik hoef me geen zorgen te maken over aanbranden.

Daarnaast heeft het kookboek "Lekker langzaam" dat ik erbij kreeg, me veel inspiratie gegeven voor heerlijke gerechten. Het boek bevat veel recepten die speciaal zijn afgestemd op de ecostoof en ik heb al veel gerechten uit het boek bereid die echt verrassend lekker waren. Van een traditionele boerenkoolstamppot tot een Indiase dal, alles komt smakelijk uit de ecostoof.

Wat mij betreft is de ecostoof een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam en gemakkelijk te gebruiken kookapparaat. Ik ben ontzettend blij met mijn Ecostoof en zal zeker veel gerechten blijven maken in de ecostoof.

Koop hier een Ecostoof

Lees ook Duurzaam menstrueren , hoe doe je dat? - Bamboozy review

© Doepserleven - 2024