Radiatorfolie besparen

13 juni 2023
269
radiatorfolie besparen

Hé, wil je wat geld besparen én een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is radiatorfolie precies wat je nodig hebt! Even tussen ons: je kunt per jaar tussen de 20 en 40 euro besparen. Niet slecht, toch? En dat alleen door wat folie op je radiatoren te plakken. Wil je weten hoe dat werkt? Blijf dan hangen, want dat ga ik je vertellen.

Hoe werkt radiatorfolie?

Radiator folie is simpelweg een briljante vondst. Kijk, als je radiatoren aan staan, verwarmen ze vooral je buitenmuur. En laten we eerlijk zijn, je buitenmuur heeft geen verwarming nodig, toch? Met radiator folie weerkaats je tot wel 80% van die verloren warmte terug je kamer in. Radiator folie is een duurzame oplossing die bijdraagt aan een vermindering van de energieconsumptie, zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee.

In een gemiddeld huis met reeds geïsoleerde muren, kan de jaarlijkse besparing variëren tussen 20 en 40 euro. Dat komt neer op een besparing van ongeveer 10 m3 (8 euro) aan gas per vierkante meter radiatorfolie. Meestal heeft u de investering in de folie binnen twee jaar terugverdiend. Dat betekent minder stoken, minder kosten en een kleinere impact op het milieu. Win-win-win!

Hoe breng je radiatorfolie aan?

Je bent nu waarschijnlijk overtuigd en kunt niet wachten om te beginnen, of wel? Maak je geen zorgen, het aanbrengen van radiatorfolie is een fluitje van een cent. Ik zal je door de stappen heen loodsen.

Stap voor stap: zo breng je radiatorfolie aan

Stap 1: meten maar!
Pak je meetlint en meet je radiator op. De folie moet iets kleiner zijn dan je radiator, dus knip zo'n 10 centimeter minder af dan wat je hebt gemeten. Zo blijft de folie uit het zicht.

Lees ook:  12 Voordelen van aloë vera

Stap 2: plakken maar!
De achterkant van de radiator folie, dat is de kant met het schuim, plak je tegen de muur. Gebruik hiervoor dubbelzijdig aluminiumtape.

Stap 3: de finishing touch!
Nu komt de magneettape eraan te pas. Deze tape helpt je om de folie voorzichtig achter je radiator te laten zakken. Tip: maak de onderkant van de folie wat zwaarder met een knijper, dat werkt makkelijker. Druk het vervolgens goed vast met je hand of een stok.

Onze topper: beste radiator folie keuze

En welke folie moet je dan kopen? Uit onze test komt Ecosavers als winnaar naar voren. Deze radiatorfolie is niet alleen duurzaam, maar geeft ook de beste resultaten voor de prijs.

Eindoordeel: investeer in radiatorfolie

Kortom, radiator folie is echt een no-brainer. Het is een kleine aanpassing die een groot verschil kan maken voor je portemonnee en het milieu. Zorg dus dat je het goed aanbrengt en maak de slimme keuze. Je zal er geen spijt van krijgen!

Lees ook: isoleren van je huis: een duurzame gids

© Doepserleven - 2024