10 beste waterfilters voor iedere situatie

14 november 2021
1705
sawyer waterfilter kopen

Of je nu meerdere dagen een trektocht gaat maken, je water extra wilt filteren of juist vanwege veiligheid kiest voor een waterfilter, dan is het goed te oriënteren welke bij jou past. In deze blog willen jullie een de beste waterfilters voor iedere situatie laten zien. Een aantal die perfect zijn voor trektochten of voor noodsituaties, maar ook die ideaal zijn voor in huis of juist om jouw huis volledig off grid te krijgen. Tijdens deze tijden dat er lockdowns zijn en mensen vaker opgesloten zitten in huis, is het interessant om een van de beste waterfilters in huis te hebben en daarom ook dit lijstje.

10 beste waterfilters voor iedere situatie

 1. De sawyer SP128 mini voor 3750.000 liter
 2. Lifestraw personal waterfilter
 3. Katadyn Pocket Filter - Waterfilter
 4. British Berkefeld RVS waterfilter
 5. Katadyn Vario Filter
 6. ZeroWater 9 liter waterfilter met kraantje, inclusief filter & TDS meter
 7. Rush 3-Staps KraanWater Filtratie Systeem Waterfilter
 8. EWO Gourmet Premium Single 315
 9. Topwaterfilter systeem Osmose systeem 5 fases
 10. Aquatabs waterzuiveringstabletten | 50 stuks

Lees hieronder verder over elke waterfilter

Het beste waterfilter: Sawyer SP128 mini voor 3750.000 liter

Het Sawyer mini waterfilter is het meeste compacte waterfilter systeem van Sawyer. Met een totaal gewicht van 65 gram ook de lichtste. De mogelijkheid bestaat om de zak heel klein op te rollen zodat hij bijna geen ruimte in je rugzak inneemt. De ideale mix tussen mogelijkheden, duurzaamheid en gewicht, maar nu nog kleiner. Je kunt de zak van 0,5 liter vullen bij een meer, beek of rivier, schroef het filter direct op de zak en dan:
Knijp de zak met water en bewaar dit gefilterde water in een container naar keuze
Drink rechtstreeks van het filter, die heeft een ingebouwde push-pull cap voor aan / uit-functies
Bevestig de filter op de meeste schroefdraad waterflessen inclusief PET flessen. óf gebruik het bijgeleverde rietje om direct uit de bron te drinken!

De MINI verwijdert 99,99999% van alle bacteriën, zoals salmonella, cholera en E.coli; verwijdert 99,9999% van alle protozoa, zoals Giardia en cryptosporidium.

Bestel de sawyer waterfilter

Lifestraw personal waterfilter

Dit filter van Lifestraw dat is gekozen tot “beste innovatie van het jaar” in 2005 (Time magazine), geeft mensen de mogelijkheid om direct water te drinken uit de meest vervuilde zoetwaterbronnen. Denk aan rivieren, plassen, etc. Erg handig om bij je te hebben gedurende een avontuurlijke tocht. LifeStraw® is het beste waterfilter voor mensen die zich willen voorbereiden op noodsituaties of voor mensen die houden van kamperen, hiken en lange wandeltochten en direct uit meren, stroompjes of rivieren willen drinken maar niet zeker zijn of het water drinkbaar is. De LifeStraw® filtert de volgende bacteriën:
Escherichia coli,
Campylobacter,
Vibrio cholerae,
Pseudomonas aeruginosa,
Shigella
Salmonella
En de volgende parasieten:
Giardia lamblia (“Beaver Fever”)
Cryptosporidium Parvum
Entamoeba histolytica.
Filtert 1000 liter van zeer vervuild water! Doordat het filter maar 57 gram weegt is dit een tool die je niet wilt missen.
Geen nasmaak: LifeStraw gebruikt geen jodiumhoudende of gejodeerde harschemicaliën
Verwijdert 99,9999999% van de watergedragen bacteriën, waaronder E. coli en salmonella
Verwijdert 99,999% watergedragen protozoa, waaronder Giardia en Cryptosporidium
Verwijdert 99,999% microplastics

Lees ook:  Een medicinale kruidentuin

Let op niet in de vaatwasser gebruiken of in laten vriezen, dit kan schade aan het filter toebrengen!

Na het gebruik van de Lifestraw doe je een backflush door een een ademteug in het mondstuk te blazen om het achtergebleven water uit het filter te halen. Als je schoon water in de buurt hebt zuig dan wat water in het filter en spoel het weer terug. Daarna een paar keer schudden en beide uiteinden open geklapt aan de lucht laten drogen bij kamertemperatuur.

Bestel de lifestraw

Katadyn Pocket Filter - Waterfilter

De Katadyn Pocket Filter is een echte klassieker van Katadyn. Het is het meest gebruikte filter door de jaren heen. Deze robuuste filter is gemaakt van uiterst duurzame materialen en staat zijn mannetje onder de extreemste omstandigheden. Geschikt voor hoog volume, wereldreizen of expedities. Het keramisch filter (met zilvernitraat) werkt effectief tegen bacteriën en protozoa.

Eigenschappen van de Katadyn Pocket Filter:
• Keramisch Filter (met zilvernitraat)
• Gemaakt van uiterst duurzame materialen.
• Geschikt voor hoog volume.
• Capaciteit: tot 50.000 liter
• Output: 1 liter/minuut
• Poriegrootte: 0,2 micron

Bestel de Katadyn pocketfilter

British Berkefeld RVS waterfilter

Waterfilter met 2 keramische filterelementen van de gradatie ATC Super Sterasyl. Ieder filter kan ca. 20 liter per filterelement per etmaal zuiveren. Omdat je er 2 filter tegelijk in kan plaatsen is het maximaal in totaal goed voor 40 liter veilig drinkwater per etmaal. De behuizing is vervaardigd van hoogwaardig gepolijst roestvrij staal. British Berkefeld outdoor waterfiltersystemen zijn zo krachtig, dat ze in staat zijn om water uit de grond, rivier of sloot moeiteloos te zuiveren tot veilig drinkwater. Meer dan 99,99% van de bacteriën wordt door de filters tegengehouden! Ook is dit ons enige waterfilter dat lood en andere zware metalen uit het water filtert!

Lees ook:  Zelf brood bakken in 7 stappen, hoe doe je dit?

Bestel de British Berkefeld waterfilter

Katadyn Vario Filter

De Katatyn Vario is een zeer efficiënt filter. Omdat de hendel in twee richtingen effectief is wordt het water met beide bewegingen door het filter gepompt (Dual Action pomp). Kan op twee standen: Easy Flow (bij helder water) of Longer Life (bij troebel water). Optioneel is koolstof toe te voegen bij chemische verontreiniging. Direct monteerbaar op diverse flessen en drinksystemen. Capaciteit 2.000 liter en tot 2 liter per minuut.

Eigenschappen van de Katadyn Vario Filter:
• Dual Action pomp.
• Monteerbaar op diverse drinksystemen.
• Capaciteit: tot 2.000 liter
• Output: 2 liter/minuut
• Poriegrootte: 0,2 micron

Bestel de Katadyn Vario filter

ZeroWater 9 liter waterfilter met kraantje, inclusief filter & TDS meter

Dit waterfiltersysteem maakt het mogelijk om tot wel 99,8% van alle opgeloste vaste stoffen uit je drinkwater te filteren. Alle producten van ZeroWater zijn volledig BPA-vrij en zijn gecertificeerd op het verwijderen van Lood en Chroom.

De ZeroWater filters bestaan uit 5 verschillende lagen. Samen maken zij het mogelijk de TDS waarde (de hoeveelheid opgeloste vaste stoffen) van het water naar 0 te brengen. Hieronder een korte uitleg van de verschillende lagen:

 1. Grof basisfilter - Filtert fijne deeltjes en bezinksel
 2. Foam verdeler - Verdeelt het water gelijkmatig over het filter voor efficiënter gebruik en optimaal filtervermogen
 3. Actief koolstof en oxidatiereductielegering - Filtert diverse verontreinigingen, bijzonder goed op organische stoffen. Vermindert tevens chloor en andere zware metalen en voorkomt schimmelvorming
 4. Ionisatiewisselaar - Negatieve en positieve ionen uitwisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug
 5. Ultrafijne zeef en non-woven membraanlagen - Verwijdert ultrafijne deeltjes

Bestel de Zerowater 9 liter waterfilter

Rush 3-Staps KraanWater Filtratie Systeem Waterfilter

Door een combinatie van deze 3 filters zorg je voor een aanvoer van proper en fris drinkwater .

 • 5 micron Sediment filter
 • Waterverzachtende en ijzerverwijderende filter

Filter met combinatie van granular activated carbon (GAC) en KDF® media
GAC filter media zal de concentratie van Chloor , zware metalen (lood , arseen , cadmium , enz ...) en organische componenten sterk verminderen. Dit komt de smaak en de geur van het water ten goede.

De KDF media remt bacteriegroei, verlengt de levensduur van de cartridge en verbetert de continue aanvoer van vers en schoon drinkwater.

Bestel de RUSH 3 staps waterfilter

Lees ook:  Je eigen noodpakket samenstellen

EWO Gourmet Premium Single 315

De EWO Gourmet Premium Single 315 wordt geleverd door de distributeur in Nederland: WereldWater. WereldWater is specialist in de verkoop van en het geven van advies over EWO producten. Meer informatie kunt u vinden op www.wereldwater.nl. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Vitalisatie en waterfiltering

De EWO Gourmet vitaliseert en filtert het water en wordt ingebouwd onder de gootsteen. Dit product is makkelijk te installeren en daardoor geschikt voor iedereen.

De technologie in de EWO Gourmet bevat actieve koolstof in blokvorm. Door de unieke hoge dichtheid hiervan, wordt het hoogst haalbare percentage aan schadelijke stoffen uit het water gefilterd. Medicijnresten, pesticiden, zware metalen (zoals lood), hormonen en bacteriën worden allemaal uit het water gefilterd. De filterkwaliteit is hier specifiek op onderzocht.

Het koolstofblok in de filter cartridge heeft een membraangrootte van 0,45 micron.

Bestel de EWO Gourmet premium

Topwaterfilter systeem Osmose systeem 5 fases

De Topwater filter systeem, Osmose CE-2 van is een 5 fasen omgekeerde osmoseapparaat met een opbrengst van 190 liter osmosewater in 24 uur bij 25°C en 4 bar. Dankzij het omgekeerde osmosesysteem hoeft u niet meer met dure flessen bronwater te slepen. Door de meegeleverde 12 liter voorraadtank beschikt u altijd over een voorraad zuiverwater. Of het nu om bijvoorbeeld kalk, pesticide, medicijnresten, fluor of zware metalen gaat, de omgekeerde osmosetoestellen ontdoen het leidingwater van bijna 100 procent van het totaal aan in het water opgeloste stoffen met als resultaat heerlijk zuiverwater om te drinken of mee te koken. Verder is dit toestel voorzien van een spoelventiel waarmee de levensduur van het membraan verlengt kan worden en welke zorgt voor optimale waterkwaliteit.

Filterfases:
Fase 1: 5 micron sediment filter
Fase 2: GAC koolfilter
Fase 3: Blok koolfilter
Fase 4: RO Membraan
Fase 5: Post koolfilter

Bestel de 5 fase osmose waterfilter

beste waterfilters

Aquatabs waterzuiveringstabletten | 50 stuks

Aquatabs waterzuiveringstabletten | 1 doosje | 50 stuks

De Aquatabs waterzuiveringstabletten vernietigen schadelijke bacteriën in vervuild water. Waterzuiveringstabletten zijn essentieel in ieder noodpakket of survival-kit. Eén waterzuiveringstablet zuivert in 30 minuten één liter water.

Bestel de Aquatabs waterzuiveringstabletten

10 beste waterfilters voor iedere situatie

AQUA Logic - Siphon - C-Ultra - (zwaartekracht-waterfilter)

Het AQUA Logic Siphon filter functioneert doormiddel van ‘hevelwerking’ (zwaartekracht).
De opbrengst is >10 liter per uur. Het debiet kan na verloop van tijd afnemen.
De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar.

De Siphon is een zogenoemde drietraps-filter.

 1. De eerste trap bestaat uit een dubbel-fleece filterhoes, het zogenaamde sedimentfilter. Dit houdt alle zichtbare vervuiling tegen. Denk aan bijvoorbeeld zand.
 2. De tweede trap is een Actieve-kool filter, waarin geur, kleur en smaakstoffen worden geadsorbeerd.
 3. De derde trap bestaat uit een Ultra-membraan van capillaire buisjes met een poriegrootte van 0,03 micron, waarmee micro-organismen worden tegengehouden.

Bekijk de waterfilter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

website van het jaar duurzaam 2023
© Doepserleven - 2023