Reizen met een daktent!

19 mei 2022
552
daktent reizen

Een daktent is precies zoals het klinkt – een tent dat je kunt bevestigen aan, ja je hebt het goed geraden, het dak van je auto. Ze vouwen of klappen uit vanuit het dak van je auto. Je kunt ze kopen of huren, en dan worden ze ook nog geïnstalleerd op jouw auto, of je huurt een auto met een daktent er al op!

Of je nu besluit om een daktent te kopen of huren, wij zullen je er alles over uitleggen!

Hoe werkt een daktent? 

Tent types.

Er zijn 2 types daktenten we noemen ze even:

 1. Soft shell
 2. Hard shell

Soft shell daktenten

Deze lijken het meest op een normale tent met hun driehoekige vorm, maar de canvasstof is meestal een stuk dikker en zwaarder. Ze hebben een telescopische ladder die ervoor zorgt dat de tent makkelijk uitvouwt en dan kun je de uitschuifbare buizen in de tent uitschuiven et voilà de tent staat!

Hard shell tenten

Deze zijn meestal gemaakt van fiberglas, hard shells vouwen in naar een compacte rechthoek boven op je auto, en klappen uit om een huis op de weg te vormen.

Installatie daktent

Daktenten kunnen in principe geïnstalleerd worden op alle dak dragers. Let wel op het dynamisch draagvermogen van de dakdragers. Dit zou minstens het gewicht van je tent moeten zijn.

Hoe te installeren

Het installeren van een daktent duurt minder dan een uur met 2 of meer mensen. Je zult installatie-instructies bij je tent krijgen, maar wij hebben het onderverdeeld in 9 stappen.

 1. Zorg dat je je gereedschap en werkplek op orde hebt. De oprit bijvoorbeeld of een plek waar je genoeg ruimte en rust hebt om de tent te installeren.
 2. Kijk of je dak dragers helemaal in orde zijn.
 3. Bevestig de montage sporen. Deze bevestig je voor dat je de tent op het dak zet.
 4. Bevestig de ladder aan de tent.
 5. Bevestig de ladder aan de ladder beugels.
 6. Doe de hoes om de tent.
 7. Plaats de tent op je auto.
 8. Kijk of de positie goed is en glijd de tent erop.
 9. Zorg dat alles goed vast zit.
Lees ook:  Outdoor: Metaaldetector hobby

Zodra alles goed vast zit is het opzetten van de tent op de kampeerplek een eitje!

Waarom wij graag reizen met een daktent? Wij houden van kamperen en natuur en op grotere stukken is het gemakkelijk en leuk om met een 4x4 auto offroad lekker te kamperen op een afgelegen plek. Ook vinden wij het ideaal omdat we het liefst met onze 2 honden reizen, zo is er genoeg ruimte en kunnen de honden gewoon in de auto slapen.

Lees ook Vanlife – leven vanuit je camper

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024