Roadtrip Oostenrijk

19 mei 2022
511
roadtrip oostenrijk

Roadtrip Oostenrijk - Afgelopen september stond al langer een week vrij gepland. De bedoeling was om door Oostenrijk te rijden en later door Slovenië. Beide landen zijn prachtig en ik had een heel aantal stops uitgezocht. Maar helaas door de corona waren de plannen toch iets veranderd, Slovenië was geheel oranje gemarkeerd en moest de trip dus iets aangepast worden. Gelukkig zijn we erg van de natuur en hadden we geen last van steden die gesloten waren. De hotels waren gelukkig open en daar kon je 's ochtends en 's avonds lekker eten. Het was wel spannend, want we hadden niets geboekt, maar wisten wel welke mooie plekken we wilde bezoeken.

Roadtrip Oostenrijk

Dag 1 Heenreis

De eerste dag staat altijd in het teken van een autorit, maar met wat lekkere muziek en gezelligheid is dit goed te doen. Rond de namiddag kwamen we aan in Reutte, Oostenrijk. Nog voor het avondeten zijn we even naar de hangbrug (highline 179) om de hoek gegaan. Na van het uitzicht genoten te hebben en kapot te zijn van een lange autorit was het tijd om lekker van het avondeten te genieten in een klein typisch Oostenrijks gasthuis / hotelletje.

Dag 2 Planssee en jachtshutte

De plekken die bezocht moesten worden lagen al ver van te voren vast. Vaak kom je op Instagram foto's tegen en dan denk je, hier wil ik naar toe. Nou Planssee stond er tussen! 's Ochtends vroeg aangekomen en wat een prachtig water. Om de ochtend even goed te beginnen een zelfgemaakte kopje koffie op mijn fijne campingstelletje. De MSR is zo fijn aangezien je in elk land en op elke hoogte wel vuur kunt maken. Heerlijk om de frisse ochtend te starten. Na het kopje koffie even de drone de lucht in om wat prachtige filmpjes te maken. Nou het gebied verkennen! Na een hele middag gewandeld te hebben en de berg omhoog te zijn gegaan, is het tijd om van het uitzicht te genieten. De Jachtshutte is een stijle wandeling, maar wat een uitzicht.

Lees ook:  Op vakantie met honden

Lees ook Outdoor: Metaaldetector hobby

Dag 3 Schloss Neuschwanstein

Het welbekende Kasteel "Schloss Neuschwantein" ligt praktisch om de hoek en dus zeker een bezoek waard. Rondom het gebieden liggen prachtige kastelen en burchten waar je gemakkelijk ook even kunt stoppen. Een flinke wandeling naar boven zorgt toch wel voor wat telleurstelling. De foto's zoals op social media zijn niet van een 'normale kant' genomen. Tijd om dus even een hike te maken.

Dag 4 Krimmler wasserfall

De vierde dag aangekomen in een klein dorpje waar de grootste waterval van Europa ligt. Na een hotel gevonden te hebben, dat was niet heel moeilijk direct langs de weg, de spullen binnen gelegd en omgekleed om weer een flinke wandeling omhoog te maken. gestart door direct onderaan de waterval een kijkje te gaan nemen. Nou wat een gigantische hoeveelheid water valt er naar beneden, onderaan wordt je ook zeker nat. Naar het hoogste punt is een lange wandeling en af en toe passeer je weer een stuk waar je dicht bij een deel van de waterval kunt komen. Elke heeft weer een ander uitzicht. Het was in ieder geval prachtig om te zien, de stukken waar je niets zag was natuurlijk 'minder' ten opzichte van waar je wel het prachtige water naar beneden ziet vallen.
De avond sluiten we af in het restaurant van het hotel en de avond heerlijk op de grote kamer hangen, relaxen en opwarmen.

Dag 5  Hallstatt

's Ochtends is het tijd om even te ontbijten en uit te checken. Een heerlijke kamer met mooi uitzicht op de natuurvijvertuin. Maar tijd om naar Hallstatt te gaan, het volgende prachtige plaatjes. Maar voor we gaan toch even de drone omhoog laten om een stukje van de waterval vast te leggen in de verte. Na de ochtendopnames gemaakt te hebben de een korte rit naar Hallstatt. Als je de naam Hallstatt kent, zal het je niet verbazen dat het er behoorlijk druk kan zijn. Het kleine plaatsjes is ook echt maar een paar straten groot en trekt veel mensen van over de hele wereld. Tijd om dit plekje eens te verkennen en te kijken of we hier ook wat mooie foto's kunnen nemen. Een koffie en wat te lunchen in middag zorgt dat de trek gestild wordt. Het was de planning om hier te overnachten, maar de prijzen waren behoorlijk duur en het was er erg druk. We rijden dus alvast in de late middag de grens over weer naar Duitsland, richting Konigssee.

Lees ook:  Ardennen: De mooiste plekken!

Dag 5/ 6 Konigssee en Obersee

Dit stuk van Duitsland is prachtig, het is een groot natuurgebied waar je flinke stukken kunt wandelen. Ondanks dat het buiten het seizoen is, was het er ook goed bezocht door toeristen. Om een overnacht te vinden was iets lastiger, een aantal plekken zaten al vol, maar snel kwamen we iets tegen waar we konden overnachten. Tijd om van het avond eten te genieten en even te rusten voor de flinke wandeling.
Op dag 6 zijn we vroeg uit veren en rijden we richting het centrumpje waar we parkeren en de ferry pakken naar de overkant van de Konigssee. Gelukkig zijn we een van de eerste en is het nog rustig aan de andere kant. Een aanrader is om direct te route te lopen naar Obersee. Dan kun je het prachtige meer met de boothuisjes fotograferen zonder dat er honderden mensen omheen staan. Na een half uur de tijd genomen te hebben bij de Instagram boothuisjes van Obersee en de menigte komt, is het tijd om verder te lopen. Aan de andere kant van de Obersee is een prachtig natuurgebied met de grootste waterval Duitsland, Röthbach wasserfall, met een hoogte van 470 meter. De hele plek is een prachtige valei waar je behoorlijke routes kunt lopen, helaas moet we de laatste boot terug hebben en lopen we een aantal uur rond. Het mooiste is als je de waterval recht naar boven volgt, dan kom je precies uit bij de plek waar het water naar beneden valt. Het is een wat lastigere klim, maar zonder klimspullen en goede wandelschoenen goed te doen. Dan voel je je pas echt klein. Tijd om de wandeling af te sluiten met een Radler bij de berghut Fischunkelalm en dan de wandeling terug te doen richting de ferry. Weer tijd voor het avondeten en de laatste nacht.

Lees ook:  Gastblog OERvrouw Magazine

Dag 7 terugreis

Helaas was Slovenië niet te doen en eindigde reis al kort maar krachtig. De afgelopen dagen waren erg mooi en hebben ons flink uitgeput, maar met nieuwe energie gaan we terug naar huis.

De video van de reis kun je ook terug kijken op YouTube via deze link

 

Lees ook vanlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024