Goedkoper tanken! - 7 tips!

2 december 2021
391
goedkoper tanken

Goedkoper tanken - Afgelopen weken zag we het al veel in het nieuws, maar ook zelf langs de weg. De benzineprijzen zijn gestegen, en niet zo’n beetje ook! In vergelijking met onze buurlanden, maar ook met veel andere landen, betalen wij echt veel. Nederland heeft namelijk een van de hoogste accijnsbelastingen op brandstof. Dit is bijna 60% van de prijs. Maar toch kun je hier slim mee omgaan en tanken een stuk goedkoper maken.

Goedkoper tanken bij de buren

Als je in de grensregio woont, dan loont het zich soms tot wel 50 cent per liter als je in België of Duitsland gaat tanken. Voor ons is dit praktisch om de hoek, met 20km is dit prima te doen en met een grote tank scheelt dit op een jaar toch al best wat. Moet je iets verder rijden naar België of Duitsland? Combineer het dan met iets anders, zo zijn sommige boodschappen een stuk goedkoper bij onze buren. Zo haal je het meeste uit de autorit.

Tanken langs de snelweg

Iets wat je absoluut moet voorkomen, is het tanken bij een tankstation langs de snelweg. Tankstation langs de snelweg hanteren vaak landelijke adviesprijzen en zijn zo dus een stuk duurder. Moet je toch tanken? Gooi dan maar een paar liter benzine in de auto en ga een stukje verder op tanken langs een N weg of het liefst ergens om de hoek waar een onbemand tankstation staat.

Maak gebruik van een jerrycan

Zelf nemen we altijd 2 extra jerrycans mee als we gaan tanken. Zo haal je bijna 20 liter extra en hoef je dus minder vaak de grens over of speciaal om te rijden naar een tankstation. Voor ons bespaart dit een rit naar België om de zoveel tankbeurten. Klinkt als niet veel, maar het scheelt toch weer. En is je tank bijna leeg, dan is het heerlijk als je de jerrycans erbij kan pakken en de tank weer ziet stijgen. Dat scheelt je weer een rit naar het tankstation.

Lees ook:  Minimaliseren! 5 tips om je huis te minimaliseren

Zo heb je voor een paar tientjes wel al twee 20 liter jerrycans en kan je zo de komende tijd goed besparen als je langere ritten wilt afleggen en de benzine goedkoop wilt inkopen.
Bekijk de twee jerrycans.

tips benzine besparen

Maak gebruik van voordeelacties

Vrijwel alle tankstation maken er gebruik van, voordeelacties. Bij Tinq werken ze vaak met vaste dagen waarop de brandstofprijs een aantal cent of percentage verlaagd wordt. Of maak gebruik van bepaalde spaaracties, maar let op dat je daar niet speciaal voor naar de duurdere tankstations gaat. Tevens is gebleken dat zaterdag de goedkoopste dag is om te tanken en de maandag juist de duurste.

Dynamische brandstofprijzen

In Duitsland en België maken ze er al meer gebruik van, dynamische prijzen. Zo is de prijs bijvoorbeeld overdag een stuk goedkoper en tijdens de spits juist duurder. Let soms goed op, want sommige tankstations werken ook met een zeer lage prijs tijdens de nachtelijke uurtjes.

De goedkoopste brandstof app

Er zijn een aantal apps die de brandstofprijzen bijhouden van tankstations door Nederland. Zo kun je gemakkelijk kijken welk tankstation onderweg de goedkoopste prijs heeft en maak je niet meer snel de fout om net de verkeerde keuzen te maken.

Het gaspedaal

Een handige tip die de prijs per liter niet goedkoper maakt, maar juist het aantal kilometers per liter verhoogd. Dat betekent dus minder snel tanken / meer kilometers rijden met je tank. Door zuiniger te rijden bespaar je zo ook al weer. Dit kan op een liter een aantal kilometers verschillen. Zo is het verschil door rustig mee te gaan met het verkeer en harder rijden en optrekken bij ons wel eens een verschil van 4 kilometer per liter. Als je in de spits zit en steeds op moet trekken en afremmen rijd je ook erg onzuinig. Maar goed, 3-4 kilometer per liter op een tank van 65 liter is toch ruim 200 tot 250 kilometer meer uit een tank halen.

Lees ook:  22 voordelen van Epsom zout - Voor lichaam, huis & tuin!

Lees ook: 10 Duurzame alternatieve voor je alledaagse dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2023