8 Voordelen van minder auto rijden

15 juni 2022
736
autorijden verminderen

De auto maakt ons leven een stuk eenvoudiger en is daarom ook een echte “must have” voor de meeste mensen. Toch heeft minder rijden ook genoeg voordelen. In deze blog gaan we het hebben over 8 voordelen van minder auto rijden.

Wij zijn minder rijden aan het implementeren door één auto te hebben. De andere is nu geschorst omdat het minder rijden zo goed bevalt. Dat gezegd hebbende zullen we zeker nooit beide auto’s weg doen, dus we snappen heel goed dat een levensstijl zonder auto niet voor iedereen is weggelegd. Een aantal auto vrije dagen of de bewuste keuze om minder vaak de auto to nemen zullen de volgende voordelen hebben.

minder rijden

De voordelen van minder auto rijden

1. Door de auto te laten staan verlaag jij je ecologische voetafdruk

We willen allemaal duurzaam leven, dus waarom zou je de kans niet grijpen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen?

Een simpele manier om dit doel te bereiken is, door minder te rijden. Het kan helpen met onze klimaatcrisis, dit is een goede reden om de auto te laten staan.

2. Minder rijden geeft je meer tijd in de buitenlucht

In de drukke wereld van vandaag kan het soms moeilijk zijn om tijd te vinden en de natuur in te trekken. Door ervoor te kiezen om naar de winkel te lopen of te fietsen, krijg je een extra dosis frisse lucht.

Zelfs als je ervoor kiest om het openbaar vervoer te nemen, spendeer je meer tijd in de buitenlucht dan wanneer je de auto neemt. Je moet immers naar de bushalte of het treinstation lopen.

Lees ook:  Kruiden drogen - zonder aparatuur!

3. Minder auto rijden verminderd stress

Auto rijden kan stressvol zijn, vooral in drukkere steden. File, drukte, irritante weggebruikers, al dit zorgt voor stress. Als je ervoor kiest om te wandelen, is dit juist stress verlagend. Als je gestrest bent is het dus wel een overweging waard, om de auto te laten staan.

4. Minder rijden kan zelfs tijd besparen

Als je ervoor kiest om het openbaar vervoer naar werk te nemen, in plaats van de auto, dan kan je doormiddel van multi-tasken tijd besparen. Je kunt namelijk in de bus of trein al taken voorbereiden of afronden.

Je kunt ook in plaats van de reistijd voor werk te gebruiken, deze tijd gebruiken om bij te kletsen met vrienden of eindelijk eens op de berichtjes te reageren of eindelijk eens beginnen aan dat boek!

auto rijden verminderen

5. Minder rijden is goedkoper

Met de benzineprijzen van vandaag is het zeker een stuk goedkoper om de fiets of de benenwagen te nemen. Veel bedrijven geven ook een mooie compensatie aan werknemers die op de fiets naar het werk komen. Aangezien je dit geld niet aan dure benzine hoeft te spenderen is dit ook nog eens extra! Win-win. Wil je goedkoper tanken? Lees dan deze blog!

6. Door minder te rijden kun je een nieuwe hobby verkennen

Wist je dat wandelen een ware vorm van meditatie is? Je kunt echt van wandelen gaan houden! Maar ook fietsen is iets dat heel rustgevend en leuk kan zijn, en als je door hebt hoeveel geld je erdoor bespaard, wordt het vanzelf wel een hobby!

Lees ook:  Een regenwaterput plaatsen en gebruiken (recuperatie) - 60% besparen

7. Krijg meer beweging door de auto te laten staan

Het kan soms lastig zijn om beweging in je dagelijkse routine toe te passen. Als je zittend werkt kom je al snel beweging te kort. Je kunt hier gemakkelijk verandering in brengen door te kiezen om de fiets naar het werk of de supermarkt te nemen.

8. Goedkopere verzekering door minder te rijden

Een ander financieel voordeel van minder rijden is het verminderen van het bedrag dat je moet uitgeven aan je auto verzekering. Hoe minder je rijdt met jouw auto, hoe goedkoper jouw verzekeringspremie is. Je kunt ervoor kiezen om je jaarlijkse kilometerschatting aan te passen bij je huidige verzekering, of je schorst de auto gewoon, zoals wij!

Lees ook 31 tips om te 'ontspullen'

© Doepserleven - 2024