Webshop

Dutch Mountains Dutch Oven Gietijzeren Pannenset 7-delig

€ 129.95 incl. btw

De Dutch Mountains Dutch Oven Pannenset bestaat uit 3 gietijzeren delen voor het koken, bakken, stoven, grillen en bereiden van vlees, vis, groenten en soep. Verpakt in een stevige houten kist neem je de pannenset overal mee naartoe. Bij gietijzeren pannen wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de hele pan en wordt de inhoud aan alle kanten verhit. De pannenset is geschikt voor open houtvuren en daarom wordt deze set geleverd met een speciaal ontworpen houtbrander maar ook zijn de pannen geschikt voor koken op gas en voor de oven met uitzondering van de grilldeksel. De deksel heeft een dubbele functie. Naast deksel is de andere zijde een grillplaat/pan. Deze grill is daarom alleen op open vuren te gebruiken. Maak de heerlijkste maaltijden van soepen tot smaakvolle stoofpotten in de duurzame pannen van Dutch Mountains.

Samenstelling 7-delige pannenset
1. Kookpan Ø 25cm - 3 ltr
2. Koeken- en hapjespan Ø 25cm
3. Dubbelzijdige deksel: De binnenkant van de deksel heeft een grill-patroon en is derhalve te gebruiken als grillplaat/pan met een Ø van 22,5cm en 4,5cm diepte. De deksel past op beide pannen van Ø 25cm.
4 & 5 . Een houtbrander met opzet-rek. De brander werkt als een schoorsteen ( De houtbrander bestaat uit de brander zelf en twee metalen poten die kruislings geplaatst worden. Het rek wordt geplaatst op de bovenzijde om de pan op te plaatsen )
6. Metalen onderzetter van 20 x 5cm; gebruik de onderzetter om de hete pan op te zetten vanaf het vuur.
7. Een deksellifter van 41 x 11 x 10cm: Speciaal gemaakt om de deksels van pannen te “liften” zonder dat deze aangeraakt hoeven te worden bij extreme hitte.

Eigenschappen gietijzeren pannen
Gietijzer heeft een uitstekende warmtegeleiding en kan prima tegen hoge temperaturen. In vergelijking met een RVS pan duurt het opwarmen iets langer, maar eenmaal op temperatuur houden gietijzeren pannen warmte veel beter vast en blijven uren warm. Pannen van gietijzer zijn hard en zwaar en blijven tientallen jaren goed en trekken niet krom. Deze set wordt geleverd met een gebruiks/onderhoud advies.

Bestel product

Gerelateerde producten

© Doepserleven - 2024