...

Je eigen shampoo maken

18 januari 2022
405
zelf zeep maken

Shampoo maken - Het maken van je eigen shampoo is super makkelijk! Jij kan het ook, maar voor je begint is het altijd goed om even te weten wat de basis is. Er zijn verschillende manieren om je haren te wassen, misschien heb je al eens gehoord van baking soda of appelazijn om je haren mee te wassen als een DIY shampoo. We vertellen je hoe jij je eigen shampoo kan maken. Zeker met alle chemicaliën die er tegenwoordig in verzorgingsproducten zit, worden mensen steeds meer bewust van duurzame en natuurlijke(re) producten.

Zelf shampoo maken is leuk en gemakkelijk. Het is ook nog eens bijzonder effect en dat zonder schuim. Want wist je dat fabrikanten schuim gewoon toevoegen aan het product om ons voor de gek te houden en te laten denken dat het hierdoor schoner wordt?

natuurlijke shampoo

Basis shampoo maken

De basis van je eigen shampoo maken is niet moeilijk. Je gebruikt hiervoor Castilië-zeep of olijfolie zeep. Je gebruikt 4 gram vlokken van de zeep en mengt het met 1 liter kokend water. Laat het geheel even afkoelen en klaar!

Als je last hebt van droog haar, kun je gebruik maken van olijfolie, maar gebruik niet te veel. Laat dit intrekken en spoel het erna uit.

zelf shampoo maken

Leuke ideeën voor je eigen shampoo

Om je shampoo aan te passen voor droger of vettiger haar zijn er tal van leuke ideeën.

  • Voeg honing toe aan je basis recept. Je ziet het vaker terugkomen, dus waarom niet zelf doen?
  • Gebruik avocado of amandelolie voor droger haar.
  • Je kan ook gemakkelijk simpele shampoo maken door baking soda te gebruiken met 2 delen water. De baking soda lost goed op en dit wrijf je dan in je haren
  • Je kan er ook allerlei kruiden aan je shampoo toevoegen, bepaalde kruiden werken weer goed bij soorten haarkleuren.
  • Gebruik Aloë vera olie in je shampoo.
  • Citroengras en eucalyptus olie helpen goed tegen hoofdhuid problemen zoals roos
  • Kokosmelk is een heerlijk verzachtende toevoeging aan je shampoo.
Lees ook:  Hoe maak je calendula (goudsbloem) olie + 9 gezondheidsvoordelen

shampoo maken

Waarom je zelf je shampoo zou moeten maken

De shampoos uit de winkel bevatten tal van chemicaliën. En sommige hiervan zijn vrij hardnekkig voor je hoofdhuid. Ze halen de natuurlijke oliën van je huid en je hoofdhuid wordt daardoor droog en rood. Het kan ook wel eens zo zijn dat je last krijgt van je hoofdhuid en een jeukerig gevoel hebt.  Als je een gevoelige huid hebt, kun je beter werken met natuurlijke shampoo. Maar het beste is nog om je eigen shampoo te maken. Dit scheelt je ook nog eens geld.

Meer dingen zelf maken? Bekijk ook onze andere blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2022