20 voordelen van Zeoliet - Detox middel & bodemverbeteraar!

18 december 2021
2335
zeoliet wondermiddel

Wat als er een "magisch poeder" was dat het water zuivert, de bodem verrijkt en nucleair afval verwijdert? Wat als datzelfde poeder je lichaam kan ontgiften, je darmgezondheid kan verbeteren, schade door vrije radicalen kan voorkomen, infecties kan bestrijden en meer? Nou, zeoliet kan het allemaal, maar het klinische bewijs blijft beperkt. Lees verder om alles over zeoliet te leren.

Wat is zeoliet?

Zeoliet is een complex mineraal dat zich vormt in het contact van vulkanische lava en water. De interactie tussen zout en vulkanische as vormt op de bodem van deze wateren een soort kleilaag. Onder invloed van het hete water dat wordt geproduceerd door de thermische activiteit van de aarde, wordt deze kleilaag een zacht poreus gesteente; De mineralen die op deze manier worden gevormd, worden zeolieten genoemd. Dit proces kan duizenden of zelfs miljoenen jaren duren; wetenschappers schatten dat de eerste zeolietmineralen meer dan 300 miljoen jaar geleden werden gevormd.

Na jaren van onderzoek is bewezen dat dit wonderbaarlijke mineraal een reeks verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Er zijn positieve effecten gevonden bij mensen met de volgende klachten of aandoeningen, maar er zijn geen medische claims:

Zeoliet heeft positieve effecten bij de volgende gezondheidsproblemen:

 • Verschillende soorten tumoren.
  Zeoliet ondersteunt (voor en na) chemotherapie en radiotherapie, vermindert de bijwerkingen van chemotherapie en radiotherapie, remt de groei van tumoren en vernietigt tumorcellen door de pH-waarde in en nabij cellen te veranderen, en verhogen de concentratie van p21 en p27 tumor cellen.
 • Verkeerde bloedwaarden
  pH, cholesterol, hemoglobine, oxidatieve stress.
 • Arteriosclerose
  verharding van de slagaders.
 • Maagdarmstelselaandoeningen
  diarree, brandend maagzuur, maagzweer, ziekte van Crohn.
 • Reuma
  artrose, osteoporose, chronische reuma.
 • Nier- en leveraandoeningen
  waaronder hepatitis.
 • Huidaandoeningen
  acne, eczeem, psoriasis, brandwonden, schaafwonden, insectenbeten, jeuk, luieruitslag, rimpels (voor inwendig en uitwendig gebruik).
 • Suikerziekte
 • Ontsteking/virale infectie/allergisch
  ziekte van Lyme, gingivitis, schimmelinfectie, Candida, herpes, HIV, E. coli, pneumokokken, streptokokken, levercirrose.
 • Chronische vermoeidheid
  burn-out, stress, vroegtijdige veroudering.
 • Neuro psychiatrische stoornissen
  slapeloosheid, neurose, depressie, epilepsie, schizofrenie, MS, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, autisme.
 • Belangrijkste klachten van het cardiovasculaire systeem
  hypertensie, spataderen, gezwollen aderen, aambeien.
 • Allergisch voor straling
  elektromagnetische, WIFI, UMTS, ultraviolette, ioniserende en radioactieve straling.

Lees ook:  6 Manieren - Aanmaakblokjes maken

Wat doet zeoliet?

Zeoliet heeft, net als alle soorten klei, een sterke negatieve lading, waardoor het bijna alle gifstoffen in het lichaam kan neutraliseren, omdat bijna alle gifstoffen een positieve energielading hebben worden ze daarom geneutraliseerd door de negatieve lading van de zeoliet.

Daarom kunnen zware metalen en andere gifstoffen, in vergelijking met andere stoffen, gemakkelijk uit het menselijk lichaam worden verwijderd door deze specifieke kleisoort te eten. We hebben het over een reeks zeer schadelijke stoffen, die allemaal met deze speciale klei uit het menselijk lichaam kunnen worden verwijderd. Deze lijst bevat bijvoorbeeld de volgende zware metalen en toxines:

 • HG.
 • Lood.
 • Cadmium.
 • Hexaan.
 • Arseen.
 • Ammoniak.
 • Herbicide.
 • Pesticiden.
 • Fungicide.
 • Radioactieve straling.

Zeoliet kan gifstoffen, zware metalen en radioactieve straling inkapselen en zeer effectief uit ons lichaam verwijderen.

Zeoliet biedt ook uitstekende ondersteuning om de opname van voedingsstoffen in onze dagelijkse voeding te maximaliseren, waardoor verschillende chronische ziekten, vooral bij ouderen, worden voorkomen.

Zeoliet wordt al eeuwenlang door verschillende natuurlijke mensen gebruikt, maar de laatste jaren is het ook in het Westen populair op het gebied van voedingssupplementen en superfoods.

Clinoptiloliet, een vorm van zeoliet, bevat mineralen IJzer, calcium en magnesium.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat zeoliet een positief effect heeft op het immuunsysteem. Het stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, die een vitale rol spelen in ons immuunsysteem.

zeoliet wondermiddel

Hoe gebruik je zeoliet?

Je kunt zeoliet als supplement in poedervorm nemen, dan kan je twee of drie keer per dag enkele theelepels met een glas water of een smoothie te vermengen.

Lees ook:  Zuurkoolspek zelf maken

Neem dit een half uur voor of twee uur na het eten, zodat het niet met het eten vermengd.

Je kunt ook zeoliet in capsules krijgen, volg dan de instructies op de verpakking.

Zeoliet is goed voor de tuin

In de landbouw wordt zeoliet gebruikt als bodembehandeling. Indien eerder beladen met ammonium, kan de zeoliet een vergelijkbare functie vervullen bij de langzame afgifte van stikstof. Zeolieten kunnen ook gebruikt worden als watermoderators, waar bij ze tot 55% van hun gewicht in water opnemen en dit langzaam afgeven op verzoek van de plant. Deze eigenschap kan wortelrot en gematigde droogtecycli voorkomen.

Zeoliet kan ook toegevoegd worden aan kippenvoer: de opname van water en ammoniak door de zeoliet maakte de uitwerpselen van de vogels droger, minder geurig en dus beter hanteerbaar.

6 manieren om zeoliet te gebruiken in de tuin en landbouw

 1. Het werkt als een bodemverbeteraar en kan helpen meer water in de bodem vast te houden.
  100 gram zeoliet kan 80 gram water vasthouden en kan het gemakkelijk afgeven aan planten.
 2. Er is ook waargenomen dat zeolieten voedingsstoffen opslaan en deze langzaam afgeven.
  Daarom kunnen ze worden gebruikt met enkelvoudige mest.
 3. Ze kunnen tijdens de voorbereidingsfase van de grond met de aarde worden gemengd.
 4. In potten kunnen ze aan de onderkant van de pot worden bekleed, zodat afvoerend water kan worden opgenomen en ontsnappende voedingsstoffen kunnen worden teruggewonnen.
 5. Ze kunnen ook worden gebruikt om de bodem van het gazon te bekleden net voor het leggen van aarde, dit kan uw gazon helpen efficiΓ«nter te worden in termen van water en voedingsstoffen.
 6. Zeoliet kan helpen bij het absorberen van water dat gemakkelijk aan planten wordt afgegeven.
 7. Zeoliet haalt alle gifstoffen uit het water. Is ook goed voor vissen, vijver en zwembad.

Lees ook

Lees ook:  5 Ongedierte in huis bestrijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Β© Doepserleven - 2023