...

4 handige bespaartips

17 september 2021
18
opbrengst van zonnepanelen bespaartip

Misschien heb je het al gemerkt. Alles wordt steeds duurder. Hoewel de prijzen van producten en diensten enorm stijgen, stijgt jouw inkomen niet altijd mee. Om dit te compenseren is het handig om te gaan besparen op zaken die goedkoper kunnen. Vaak kun je meer besparen dan je in eerste instantie denkt. In deze blog lees je 4 handige bespaartips.

Besparen op contracten

Contracten zijn er in vele maten en soorten. Op heel veel van die contracten kun je besparen. Eigenlijk iedereen heeft wel een energiecontract, maar veel mensen nemen zich niet de tijd om te controleren of deze goedkoper kan. Overstappen van energieleverancier kan voordelig zijn. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je kosten kunt vergelijken. Ook op contracten met bijvoorbeeld Ziggo of KPN kun je vaak winst behalen.

Lees ook Hoe kun je water besparen? Van toilet tot moestuin!

Boodschappen

Boodschappen zijn een vaak terugkerende kostenpost. Voedingsmiddelen vallen nou eenmaal onder de categorie essentieel, dus het overslaan van boodschappen doen zit er niet in. Toch kun je wel besparen op je boodschappen. Let op aanbiedingen, koop grootverpakkingen (en vries producten in) en kijk eens op de markt in plaats van in de supermarkt. In veel gevallen is het daar net iets goedkoper. Wil je echt op de kleintjes letten? In veel supermarkten mag je de bladeren van bijvoorbeeld bloemkool verwijderen voordat je hem koopt. Op deze manier weegt hij minder en betaal je dus niet voor het deel dat je thuis weggooit.

Opbrengst zonnepanelen

Je ziet ze al overal, zonnepanelen. Niet zo gek ook, als je je bedenkt dat het aantal mensen dat voordeel heeft van de opbrengst van zonnepanelen blijft stijgen. Zonnepanelen zijn ontzettend duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast heb je de opbrengst van zonnepanelen snel terugverdiend. Mocht je nou ooit je huis willen verkopen, ook dan komen ze goed van pas. Door de hoge opbrengst van zonnepanelen wordt een huis meer waard en krijgt het een beter energielabel.

Lees ook:  Duurzaam huis bouwen

Tanken bij de buren

Woon je in het grensgebied? Dan is het verstandig als jij gaat tanken bij de buren. In België en Duitsland is de benzine prijs soms wel 0,50 cent goedkoper dan in Nederland. Dit is natuurlijk geen oplossing als je hier heel lang voor moet rijden, maar als je in de omgeving van de grens woont en je kunt het tanken combineren met het halen van je boodschappen bijvoorbeeld kan dit flink wat euro’s besparen in de maand.

Lees ook 7 Tips om goedkoper te tanken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Doepserleven - 2022
Made with
Web Wings