5 goedkope manieren om je kippen te verwennen - DIY kippen snacks

1 juni 2022
1215
goedkoop kippen voer

DIY kippen snacks - Onze kippen doen zoveel voor ons, ze maken compost, geven ons elke dag verse eitjes, verbeteren onze bodem en ze helpen ons met het beheersen van de slakken. Natuurlijk verdienen de kippen dan ook het allerbeste! Liefde gaat door de maag (vooral bij kippen) dus we gaan ze verwennen met snacks. Dit hoeft niet veel te kosten, lees verder om 5 goedkope manieren te lezen hoe jij je kippen kunt verwennen.

1. Je keuken afval is een DIY kippen snack

Je keukenafval is een heerlijke traktatie voor je kip dat niet alleen het kan ook een groot deel uitmaken van het dieet van de kip. Onze kippen krijgen alles wat uit de keuken komt en kunnen de hele dag scharrelen door de compost, dit zorgt ervoor dat we veel minder kippenvoer hoeven te gebruiken.

2. Een moestuin om je kippen te verwennen

Het kweken van je eigen groente uit de moestuin zorgt ervoor dat je deel zelfvoorzienend kunt leven en geld kunt besparen, daarnaast is het ook een fijne extra aan een moestuin is dat al het afval, denk aan onkruid, bladeren en planten resten een heerlijke salade is voor de kippen, zij verwerken al die moestuin afval in geweldige compost voor de moestuin, win-win!

Lees ook 5 manieren om je kippen aan het werk te zetten

3. Denk aan je kippen als je op pad bent

Als jij lekker met de hond wandelen bent of even snel naar de supermarkt loopt kun je onderweg rondkijken of je onderweg iets lekkers tegenkomt voor de kip, ze eten namelijk van alles. Denk aan lekkere planten, noten en vruchten die je onderweg tegenkomt. Dit zijn allemaal gratis snacks voor de kippen. (Ga nu niet iemand appelboom leegplukken, gebruik altijd het leave-no-trace principe)

Lees ook:  fazanten houden
kippen goedkope snack

4. DIY kippen snacks met een maden emmer

Kippen zijn dol op vlees maar ook op maden. Je kunt een emmer met gaten ophangen, hier doe je wat rauw vlees in (iets dan je over hebt uit de keuken), de vliegen zullen eitjes leggen in het vlees en de maden zullen het vlees eten en uit de gaten op de grond vallen. De kippen kunnen deze maden lekker oppeuzelen. Zo heb je afval omgetoverd tot langdurige kippensnack!

5. Voer je kippen vanuit je aquaponics systeem

Een aquaponics systeem is een geweldige manier om al flink zelfvoorzienend te leven. De vis die je kweekt in een aquaponics systeem kun je uiteraard zelf opeten, maar je kunt het ook delen met de kippen. Naast de vis kunnen de kippen ook de groenteresten uit je aquaponics tuin opeten en samen met hun eigen eierschalen kunnen ze hier een zeer voedzaam en compleet dieet uit halen (afhankelijk van de groente dat je kweekt)

Lees ook Zandbad voor je kippen

Β© Doepserleven - 2023