Top 10 wildpluk boeken - eetbare planten

4 februari 2022
1016
boek wildplukken eetbare planten kopen

We benoemde het onderwerp wildplukken al eerder en na veel interesse ook een aantal boeken die zich richten op wildbare planten en wildplukken. Want bij zelfvoorzienend leven is het ook fijn om te weten wat de natuur je allemaal te schaffen heeft.

Daarom willen we jullie graag een aantal goede boeken rondom wildplukken en eetbare planten aanraden. Je kunt deze online vinden via de linkjes. Ze zijn daarnaast een super aanvulling op het zelfvoorzienende leven.

Veel lees plezier!

Top 10 wildpluk boeken - eetbare planten boeken

1. Pluk en bewaar

Dit is het vervolg boek op wildplukken en Plant als medicijn, hierin geeft Leoniek Bontje tips om eetbare planten te zoeken, te determineren, te beschrijven en te drogen. Er is volop ruimte om aantekeningen te maken, foto's of gedroogde planten in te plakken en te tekenen. Inclusief makkelijke recepten en tips om nog meer met je geplukte en gedroogde planten te kunnen doen. Maak van dit herbarium je eigen naslagwerk waar je nog jaren van kunt genieten.

Bekijk het boek pluk en bewaar

pluk en bewaar

2. Wildplukken

Wat is er leuker en lekkerder dan eten uit de natuur? Vruchten, noten, bloemen en bladeren: Wildplukken geeft je de inspiratie om ze te vinden, plukken en bereiden.

Op deze 'Wildplukkaart' vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!

Vruchten & zaden:
Ga op pad en vul je tas met eetbare planten. Ga je voor de allerlekkerste Omfietsvruchten, de Lekkere vruchten of proef je eens een Mwah vrucht?

Bloemen & bladeren:
Pluk bladeren en bloemen voor maaltijd, thee of tussendoortje of als weldaad voor je lijf.

Leuke tips en recepten vind je in twee bijbehorende boeken:
- Wildplukken: de alternatieve fruittuin - Wilde vruchten en zaden plukken & bereiden
- Wildplukken: eetbare planten - Wilde bloemen en bladeren plukken & bereiden

Bekijk het boek wildplukken

wildplukken boek

3. Culinaire inspiratie - Wildplukken

Laat je culinair inspireren door het populaire fenomeen wildplukken. De auteur neemt de lezer mee op een reis door de seizoenen van de eetbare natuur. De natuur heeft veel lekkers, gezonds en geneeskrachtigs te bieden. Leer over de geneeskrachtige werking van vlierbloesem en brandnetel, ontdek hoe lekker bramen en rozenbottels zijn en veel meer! Laat je inspireren en ga zelf experimenteren met wildplukken. Dit kleurrijk geïllustreerde boek bundelt de mooiste columns die Bea Möllers tussen 2008 en 2012 schreef voor het Noordhollands Dagblad. Bea Möllers is een echte groene ondernemer. Zij schrijft over de eetbare natuur, ontwerpt eetbare landschappen en is eigenaar van evenementenbureau Gaaf Groen. Voor het Noordhollands Dagblad schreef zij jaren een column over de eetbare natuur.

Lees ook:  10 Survival boeken & boeken over preppen

Bekijk het boek Culinaire inspiratie - wildplukken

wildplukken boeken

4. Minigids - Minigids Wildplukken set- set van 3

Wat is er leuker en lekkerder dan eten uit de natuur? In deze Minigids Wildplukken vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet! Vruchten & zaden Ga op pad en vul je tas met eetbare planten. Ga je voor de allerlekkerste Omfietsvruchten, de Lekkere vruchten of proef je eens een Mwah vrucht? Bloemen & bladeren Pluk bladeren en bloemen voor maaltijd, thee of tussendoortje of als weldaad voor je lijf. Deze minigids is per set te bestellen. Koop voordelig een set van drie en geef er gezellig twee cadeau!

Bekijk het boek minigids - wildpluk set

wildpluk minigids

5. Het wildpluk kookboek

Na het succes van Het grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het wildplukkookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd? In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.

Bekijk het boek het wildpluk kookboek

wildpluk kookboek

6. Wildplukken

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten.
Beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten.

Lees ook:  Wat is zelfvoorzienend leven? En hoe begin je er mee - 10 manieren om zelfvoorzienend te leven

Met recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer, fotografie Bella Thewes en styling Kamer 465.

Bekijk het boek Wildplukken- de buitenkeuken

wildpluk eetbare planten boek kopen

7. Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

"Een erg makkelijk en duidelijk boek voor het herkennen en gebruik van eetbare wilde planten.
Er wordt duidelijk beschreven wat je van de plant kunt eten, in welke periode, waar je de plant kunt vinden en hoe je de plant kunt gebruiken in de keuken. Als de plant verwisselbaar is met een giftige plant wordt dat ook aangeven met een beschrijving van de giftige plant. Een boek van a tot z dus. "

Bekijk het boek eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

eetbare planten boek

8. Praktische raadgever - Eetbare wilde kruiden en planten

De vele goede eigenschappen van wilde kruiden, planten en vruchten worden maar al te vaak over het hoofd gezien. In dit boek worden de meest voorkomende wilde planten uitvoerig beschreven door een ervaren kruidendeskundige. Ze geeft tips voor het oogsten in de natuur en het verbouwen in de eigen tuin en ze gaat dieper in op de geneeskrachtige eigenschappen van de planten. De talrijke recepten voor thee, gelei, salades, brood, likeur enzovoort laten je proeven van de veelzijdigheid die de paardenbloem, de hondsroos, de brandnetel, de sleedoorn en nog veel andere soorten je te bieden hebben. De prachtige foto's maken het determineren van de planten bovendien heel gemakkelijk.

Bekijk het boek praktische raadgever - eetbare wilde kruiden en planten

wilde kruiden boek

9. Planten als medicijn

Het boek ‘Plant als medicijn’, geschreven door Leoniek Bontje, laat zien hoe makkelijk het is om je eigen natuurlijke apotheek samen te stellen met planten. Van zenuwstelsel tot spijsvertering, kruidengeneeskundige Leoniek vertelt je welke heilzame kruiden en planten je het beste kunt gebruiken.

Lees ook:  Basisrecept brooddeeg

Meer over dit boek

Van duizendblad tot smeerwortel en van knoflook tot kastanjes, dit boek beschrijft van ruim 100 planten de manier waarop je ze kunt gebruiken. Zo leer je hoe je een wondspray maakt van duizendblad en een infusie van kamille. Moeilijk? Welnee, in dit boek legt schrijfster Leoniek je het helder en eenvoudig uit. Zo schrijft Nele Odeur in het voorwoord over Leoniek:

Ze geeft je een boeiende inkijk in de bijzondere wisselwerking tussen plant en mens. Ze maakt verborgen wijsheid toegankelijk en leert je om oeroude kennis over medicinale planten in de moderne praktijk te brengen.”

Het boek reikt basisrecepten aan voor het maken van thee, tincturen, infusies, oliën, zalfjes en decocties, zodat je direct aan de slag kunt. Bovendien is het boek rijk aan heldere kleurenfoto’s, zodat je ieder kruid direct kunt herkennen in je tuin of het bos.

Na het lezen van dit boek stel jij je eigen natuurlijke apotheek samen, zodat je voor ieder kwaaltje een heilzaam middel in huis hebt. Daarna gebruik je dit boek als een naslagwerk, dat je er iedere keer weer bij pakt om dingen in na te lezen of op te zoeken.

Bekijk het boek planten als medicijn

plant medicijn boek

10. Het grote wildplukboek

Herziene gebonden editie van 'Het grote wildplukboek'. Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het groene bos naar de zilte kust en legt uit dat er veel meer te plukken valt dan alleen bramen, vlier- of bosbessen. Hij behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? En welke planten hebben juist een heilzame werking? In 'Het grote wildplukboek' vind je op al die vragen antwoord.

Bekijk het boek Het grote wildpluk boek

boeken over eetbare planten

Lees ook Paardenbloem onkruid of medicijn, waar is het goed voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2023