Gastblog OERvrouw Magazine

26 april 2022
482
oervrouw magazine

Doepserleven deelt graag de verhalen van inspirerende mensen. Vandaag delen we een gastblog geschreven door Melanie van OERvrouw Magazine.

Lees het inspirerende verhaal van dit leuke gezin, herken jij jezelf in hun dromen? Wij wel!

gastblog oervrouw

Met 3 kinderen en 3 huisdieren in de camper: een hond, kat en gans mee op reis

Wij zijn Arno (38), Melanie (28) en wij reizen rond in onze camper met onze 3 kinderen Mara (8), Boaz (7) en Lior (5).

We zijn vertrokken met 3 kinderen en een hondje. Maar toen wij in Drenthe op een camping stonden, we woonden pas nèt in onze camper, kwam er een kuikentje aanlopen... Zonder papa en mama. We dachten dat het een eendje was, maar de eenden in de vijver accepteerden het kuiken niet. Dus hebben we het kuikentje geadopteerd en meegenomen in de camper. Het bleek een nijlgans te zijn en hij/zij reist dus al twee jaar met ons mee!

Toen we vorig jaar 8 maanden als bedrijfsleider op een boerderij hebben gewerkt, was er een katje gewond aan z'n pootje. Die hebben we ook maar opgevangen... Eerst in het huis daar en later mee in de camper, aan een lijntje. Maar hij bleef maar ontsnappen... We merkten dat 'ie elke avond gewoon weer terugkwam, dus hebben we hem losgelaten, zonder lijn.

Nu loopt 'ie los, waar we ook maar staan. Dus dat is het verhaal over onze meereizende huisdieren :).

Hij wilde boer worden en zij boerin: De Boerdereis

Wij hebben elkaar 9 jaar geleden ontmoet op een biologische zorgboerderij in Drenthe. Het was direct een klik tussen ons; hij wilde boer worden en zij boerin. Ik zocht een spirituele boer die kan stijldansen, en die heb ik gevonden, haha! Sindsdien zijn we al op zoek naar onze boerderij.

Lees ook:  Reizen met een daktent!

Onze droom is langzaam aan steeds specifieker geworden. Van een redelijk 'normaal' biologisch melkveebedrijf, naar een heel kleinschalige gemengde boerderij met permacultuur en voedselbos. Ken je The Biggest Little Farm (de film)? Nou, zoiets, maar dan iets kleiner ;).

Na vele jaren tripjes naar Frankrijk, Denemarken, Portugal, Oostenrijk en alle provincies in Nederland... Hadden we nog steeds niet onze plek gevonden.

We hebben 4 jaar in een oud klein boerderijtje middenin een Drents dorpje gewoond, heel zelfvoorzienend met zonnepanelen en een houtfornuis. We hadden geen gasaansluiting (hoera!) en 12 zonnepanelen. Ons houtfornuis verwarmde het water, de vloerverwarming, een radiator in de douche, het hele huis en we kookten erop. Oh ja, en er zaten 2 fijne ovens in!

Na 4 jaar woonplezier hebben we dit heerlijke huisje verkocht en waren we bezig een huisje met grond te kopen in Frankrijk. Maar dat is niet doorgegaan, het was ook niet écht wat we zochten, dus misschien maar goed ook.

We hebben toen lange tijd bij familie ingewoond en daarna nog een jaar een huis gehuurd. In die tijd zijn we een training gaan doen, om een gastenverblijf te starten in het buitenland, en daaruit is de naam De Boerdereis gekomen, 'op reis naar onze boerderij'.

gastblog

Hoe is OERVROUW ontstaan?

Hoe is OERVROUW ontstaan? Vorig jaar, na een paar maanden reizen in Frankrijk en Nederland, zijn we in Frankrijk gaan werken op een melkveebedrijf als bedrijfsleider.

We hadden ons spaarpotje op en moesten weer aan het werk. Arno werkte toen zeker 12 uur per dag en ik werkte ook ongeveer 4 uur per dag mee. Het was zwaar en veel. Ik was er niet blij, het huis was koud en kil, en ik wilde niet op zo'n groot bedrijf werken, dat past niet meer bij ons.

Lees ook:  Wildkamperen

In die tijd ben ik een training gaan doen om mijn eigen passie en missie te ontdekken en al snel kwam daar de naam OERVROUW uit. Ik had die naam al vanaf de geboorte van Mara in mijn hoofd... Twee van mijn kinderen heb ik thuis gekregen in een heel fijn bevallingsbad, zonder hulp erbij.

Sindsdien voel ik me heel erg oervrouw, heel krachtig en puur vrouw. Ik wilde altijd iets doen met die naam, maar ik wist nooit wat precies. Ik ben geïnteresseerd in natuur, gezond eten, buitenleven, bewustzijn, spiritualiteit, tuinieren, kruiden, dieren...

oervrouw magazine

De ingeving...

Vorig jaar, nadat ik al een paar maanden met de OERvrouwen Community en OERVROUW was begonnen... Kwam de ingeving van een magazine, uit de lucht vallen.

Ik durfde er eerst niet aan te beginnen, ik dacht daar komt veel te veel bij kijken! Ik wilde het eerst ook niet laten drukken... En het werd me ook door sommige mensen uit m'n hoofd gepraat. Maar Arno steunt me enorm en het voelt als mijn missie.

Alle puzzelstukjes vielen in elkaar voor mijn gevoel. Het is inmiddels zo gegroeid, dat het nu een volwaardig magazine is, zoals bijv. de Happinez of KIIND magazine.

Een prachtig ecologisch blad, zonder reclame. Puur, diepgaand, persoonlijk. Een heel fijn voelend blad van prachtig gerecycled papier. Het is echt mijn passie de verhalen van vrouwen in dit blad prachtig weer te geven en zoveel mogelijk vrouwen te inspireren!

Meer vanuit jouw kracht en vanuit jouw basis te leven, vanuit jouw 'OER', jouw eigen unieke JOU zijn. Een blad met prachtige foto's en een mooie pure vormgeving. Het is meer een boek eigenlijk, omdat het ook tijdloos en heel waardevol is. Soms kan ik bijna niet geloven dat ik dit maak, maar het voelt zo kloppend en als mijn missie dit te doen.

Lees ook:  Outdoor: Metaaldetector hobby

oervrouw magazine

De toekomst

Mijn droom is, of eigenlijk ons plan is, na dit camperleven, te starten met onze eigen kleinschalige boerderij in Zuid-Frankrijk in het Katharengebied. Een gebied dat we twee jaar geleden ontdekt hebben en waar we ons helemaal thuis voelen. We willen daar een zelfvoorzienende plek opzetten, waar we ook gasten ontvangen.

We richten ons vooral op gezinnen met kinderen; om die het pure boerenleven te laten zien en ervaren. Ik zie een permacultuurtuin, kruidentuin, voedselbos en vele dieren zoals ezels, kippen, varkens en koeien voor me.

Daarnaast bouw ik heerlijk verder aan het OERVROUW magazine en hoop ik vele vrouwen met mijn verhaal en blad te inspireren!

En in de toekomst wil ik ook graag (groepen) vrouwen ontvangen op onze locatie.

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn verhaal en onze reis!

Kijk gerust op facebook bij De Boerdereis of OERvrouw.

Of op: www.oervrouwmagazine.nl

Wil je meer inspirerende verhalen lezen? Bekijk dan Zelfvoorzienend leven in het buitenland - Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2024