Krielkip Rassen

8 december 2022
715
krielkip rassen

Krielkip rassen - Krielkippen zijn kleine, korte kippen die veel mensen houden als huisdieren of als showdieren. Ze zijn ook grote eieren leggende rassen en worden vaak gehouden voor hun eieren of vlees. Krielkippen hebben verschillende kleuren, maten en soorten. Hier is een lijst met veel van de meest populaire rassen van deze kippenvorm.

Wat zijn krielkippen?

Krielkippen zijn kortere, ovaalvormige, stevig gebouwde kippenvormige vogels die meestal minder dan 4 pond wegen. Ze hebben brede borstvleugels en relatief dikke benen. Ze hebben vaak meer veren dan andere vogels van dezelfde grootte. Krielkippennamen ontstond toen ze werden gefokt om te laten concurreren in schoonheidswedstrijden waarin de grootte van de vogel belangrijker was dan hun productiviteit als leghennen of als fokdieren.

Waarom moet je krielkippen houden?

Krielkippenvormige rassen zijn uitstekende leghennen en wordt vaak gehouden voor hun witte eieren met bruine schilfers op de oppervlakte. Deze eieren bevatten meer voedingswaarde dan andere typische legeieren en wordt daarom vaak verkozen door diegenen die gezondheid effectieve voeding zoekt . Sommige rassen leveren ook dubbel zo veel eiwitten als normaal legkippen. Daarnaast behoren sommige van deze rassenteven tot de beste fokdierenter wereld, dankzij hun unieke genetica en uiterlijk .

Krielkip rassen

Wyandotte Kriel

De Wyandotte-kriel is één van de bekendste Amerikaanse standaard rassen die er bestaan . De Wyandottes stammen af ​​van traditionele Wyandottes maar wegen minder door selectief fokken . Het zijn eigenlijk twee verschillende soorten: Silver Laced en Golden Laced Wyandottes. Ze hebben heldergroene ogen, breed gespreide borstvleugels en sterke ledematen. Dankzij hun prachtig gebouwde silhouetten wordt soms nog steeds ingezet in shows . Deze variëteit produceert heel wat donkerbruine eieren met fijne schilfers op het oppervlakte .

Lees ook:  10 manieren om bloedluis snel te herkennen, voorkomen en bestrijden

Amrock kriel

Deze kriel is mooi en klein van formaat, wat het perfect maakt voor kinderen. Het heeft ook een driehoekige kam met kleine haren die aan de kop aanwezig zijn. Het is beschikbaar in veel verschillende kleuren.

Australorp kriel

Dit is een andere geweldige optie voor gezinshouders. Het is stevig gebouwd, heeft een grote vleugelspan en conductiestrepen in een zwart, wit en grijs patroon. De buik en de schouder zijn licht verschillend van kleur.

Antwerpse baardkriel

Dit is een van de meest exotische en unieke krielrassen. Het heeft een bijzondere kam die volledig bedekt is met fijne veren. Het heeft ook een brede schouderlijn en een uniek patroon in wit, zwart, buff, goud en soms ook chocolade.

Araucana kriel

Deze kriel heeft een koppige, kleine verschijning en heeft een kam die aan de achterkant mooi golvend is. Het heeft ook spectaculaire kopbeharing en klein formaat, en is beschikbaar in verschillende mixen van blauwe, groene en gouden kleuren.

Barnevelder kriel

Dit is een andere geweldige optie voor gezinshouders. De barnevelder kriel heeft een brede kam, wat het gemakkelijk maakt voor gezinnen met kinderen om mee te spelen. Het heeft ook een tweekleurig, donkerpatroon met donkere veren op de schouder.

Bielefelder kriel

Deze kriel is middelgroot, maar stevig gebouwd. De Bielefelder kriel heeft ook een driehoekige kam en een vierkleurig patroon dat bestaat uit donkerbruin, wit, blauw en buff. Het heeft ook een breed prikkend staartpatroon.

Brahma kriel

Brahmas zijn de originele krielkippen, dankzij hun zware, brede kam en stevige postuur. De Brahma kriel heeft een kleurrijk bijfeather-patroon met zwart, wit, buff en goud.

Lees ook:  Zandbad voor je kippen

Chabo kriel

De Chabo is een korte kriel, ongeveer 20 cm lang. De Chabo kriel heeft een kleine, driehoekige kam en een breed postuur dat het veel weg heeft van een kleine draak. De kleur is meestal blond, maar kan ook variëren van wit, buff en gestreept.

Cochin kriel

Cochin krielen hebben een klein, maar stevig postuur en hebben een gestreepte kam die naar boven krullen. Deze krielen hebben ook koperbruine ogen en verschillende kleuren in hun veren.

Kuifhoen kriel

Dit is een kleine, kleurrijke kriel die kammen heeft die donzige, schouderlange veren hebben. De kuifhoenen zijn beschikbaar in veel verschillende kleurenvarianten, waaronder wit, rood, blauw, geel en veel meer.

Naakhals kriel

De Naak whook kriel heeft een breed achterlijf en een kolossale kam. Hun vleugels zijn mooi getailleerd, met glinsterende kleuren die variëren van donkergroen tot zilver.

New hampshire kriel

New Hampshire is een van de meest zachtaardige krielkip rassen. Het heeft een kam met een zeer hoge drempel, die bijna recht van bovenaf naar beneden loopt. Het heeft ook een tweevoudig wit/zwart/buff patroon.

Rhode island red kriel

Rhode Island Red krielen hebben een gedomineerde, platte kam die naar achteren loopt en liegen. Het heeft ook een tweevoudig patroon dat bestaat uit witte en oranje leden.

Sebright kriel

Sebrights hebben een mooie, asymmetrische kam die veel weg heeft van een kunstwerk. Bij dit ras heeft de kam twee kleuren, met de ene helft die knalgeel is en de andere die zilver is.

Serama kriel

Dit is een klein en slank krielras dat betere gezondheidsresultaten produceert dan andere krielrassen. De Serama kriel heeft ook interessante veervorming, met witte stippen langs de rand van de kam.

Lees ook:  5 Tips om je kippen te beschermen tegen roofdieren

Sussex kriel

Sussex heeft een breed postuur met een zware, hoge kam. De sussex kriel heeft ook een driehoekige vleugelpatroon met een donkerpatroon, gevolgd door witte vibrissen aan de achterzijde.

Welsumer kriel

Welsumers hebben een krachtig achterlijf en een kam die golvend naar voren loopt. De vleugels en schouder zijn rustig, maar kloppen sterk bij de voorkant.

Sabelpoot kriel

De trots van de Sabelpoot kriel is zijn sabel-achtige voeten die hem een geheel uniek uiterlijk geven. De sabelpoot heeft een langwerpige kam met een witte kleur en donkerbruine voeten.

Zijdehoen kriel

Deze kriel heeft een grote kam die mooi de lengte van de nek volgt. Ook heeft het zijdeachtige veren, zoals de naam al doet vermoeden.

Samenvatting

Krielkippen zijn een kleine variant van de huiskippenrassen en bieden veel voordelen voor gezinnen. Er zijn vele verschillende soorten krielkippen, zoals de Wyandotte kriel, de Amrock kriel, de Australorp kriel, de Antwerpse baardkriel, de Araucana kriel, de Barnevelder kriel, de Bielefelder kriel, de Brahma kriel, de Chabo kriel, de Cochin kriel, de Kuifhoen kriel, de Naakhals kriel, de New hampshire kriel, de Rhode island red kriel, de Sebright kriel, de Serama kriel, de Sussex kriel, de Welsumer kriel, de Sabelpoot kriel en de Zijdehoen kriel. Elk van deze krielkippen heeft zijn eigen unieke uiterlijk, dat voor elke gezinsstijl perfect kan zijn.

Lees ook 5 Tips om je kippen te beschermen tegen roofdieren

website van het jaar duurzaam 2023
© Doepserleven - 2023