Verveling bij kippen in de ren voorkomen – Beeztees review

10 december 2022
971
verveling bij kippen voorkomen beeztees beoorderling

Verveling bij kippen kan toeslaan als de dagen korter worden en er minder lekkere beestjes en onkruidjes zijn om op te eten. Loslopende kippen zullen zich zelden vervelen. Kippen in een ren zijn echter een ander verhaal.

Als kippen zich gaan vervelen, gaan ze elkaar pikken en pesten. Ook is het niet goed voor hun gezondheid en natuurlijk gedrag. Ze zullen uit ongelukkigheid minder eieren leggen.

Onze kippen zitten in de winter vaker in de ren voor hun veiligheid. Over de ren is namelijk een net gespannen. Als ze loslopen door het veld kan de roofvogel ze gemakkelijk vinden omdat er geen bladeren aan de bomen zijn. In de zomer hebben onze kippen dus veel meer te doen.

Hoe herken je verveling bij kippen?

Verveling bij kippen is vaak duidelijk te merken door hun gedrag.

Pikken is echter het meest voorkomende teken dat jouw kippen zich vervelen. Vaak kiezen ze één kip uit die ze met z’n allen gaan pesten.

Een ander teken van verveling bij kippen kan zijn dat ze hun eigen eieren opeten voordat je de kans hebt gekregen ze te rapen.

Een gezonde en gelukkige kip kun je daarentegen ook herkennen door tevreden gedrag. Ze zullen scharrelen, ontspannen in de zon, een goede eierproductie hebben, stofbaden nemen en hun veren poetsen.

verveling bij kippen voorkomen met beeztees

Verveling bij kippen voorkomen met deze Beeztees kippen accessoires – Eerlijke beoordeling

Beeztees heeft een leuke lijn met kippen accessoires uitgebracht. Al deze producten zijn niet alleen voor de winter, ze kunnen het hele jaar door gebruikt worden en in de vaatwasser gewassen worden. Het mooie aan deze Beeztees kippen accessoires is dat ze 100% duurzaam zijn en gemaakt van gerecyclede PET flessen en drinkpakken. Ook zijn ze allemaal geschikt voor kleine kippen en grote kippen, wat handig is want we hebben verschillende kippen.

Lees ook:  Eenden voor vlees

We hebben één kippenpakket mogen weggeven (dit hebben jullie vast voorbij zien komen in de nieuwsbrief), maar we hebben ook een kippenpakket zelf mogen testen. Dit kippenpakket kwam op het perfecte moment, de bomen worden steeds kaler en dat betekent dat de kippen steeds meer in de ren moeten blijven.

Van Beeztees hebben we een kippen voertoren, een kippen schommel en een snackrol mogen testen. De kippen zijn ontzettend blij met de accessoires!

Beeztees kip voertoren

De Beeztees kip voertoren is leuk gemaakt en niet zomaar een voertoren, het is een voertoren waar de kippen en eenden plezier mee hebben.

De voertoren bestaat namelijk uit verschillende verdiepingen, met gaten ertussen. Als ik er boven iets in doe, valt het dus door de gaten naar beneden. Ik wist eerst niet wat de meerwaarde hiervan was, tot ik de voertoren een tijdje in gebruik had.

Om ervoor te zorgen dat onze dieren altijd eten hebben, hebben we een grote voeremmer met gaten in het hok staan. Hier gaat 20kg voer in en 2 weken later is die leeg.

Toch blijf ik de voertoren gebruiken, waarom?

Ik heb de voertoren in het midden van de ren staan, hier doe ik dagelijks een kopje voer in, wat fruit en wat onkruid uit de tuin. Doordat het in de voertoren zit, kiest iedereen wat zij lekker vinden en laten de rest liggen.

Als ik echter hetzelfde voer, fruit en planten in de ren strooi, vallen ze allemaal aan en eten het op zodat de ander geen kans krijgt. Misgunners zijn het.

Lees ook:  Alles over konijnen houden - hoeveel ruimte heeft een konijn nodig? - Konijnen zelfvoorzienend leven

De voertoren is nu dé plek geworden waar alle snacks in terecht komen en ook het centrale punt in de ren.

Beeztees kip voertoren beoordeling

Bekijk hier de Beeztees kip voertoren

Beeztees kip snackroller

De snackroller van Beeztees is de absolute favoriet! Alle kippen zijn gek op gedroogde meelwormen en die van ons zijn niet anders. De snackroller is ideaal om de meelwormen in te doen. Ze hebben hierdoor veel langer plezier van de hoeveelheid meelwormen.

Tip: Scharrelen jouw kippen weinig omdat ze in de ren zitten? Deze snackroller is ideaal om scharrelgedrag te bevorderen!

De snackroller vul je gewoon met meelwormen en door de openingen kunnen de meelwormen uit de rol komen, de kippen pikken, en scharrelen tegen de rol om de meelwormen te kunnen opeten.

Soms doe ik ook een handje voer in de snackroller, dit houdt ze ook lang bezig. Erg leuk om te zien!

verveling bij kippen - beeztees kip beoordeling

Bekijk hier de Beeztees kip snackroller

Beeztees kippenschommel

De Beeztees kippenschommel, oh wat vinden we het jammer dat we die niet eerder hadden! In onze vorige ren hadden we namelijk genoeg mogelijkheden om een schommel te hangen. In deze ren helaas een stuk minder.

De kippen vinden het hartstikke leuk om op de schommel te staan. Waarom? Geen idee! We hadden voorheen een schommel waar de kippen niet op gingen. Hier hebben we van geleerd en we hebben de schommel van Beeztees laag bij de grond gehangen. Nu kunnen de kippen er gemakkelijk op springen en dit doen ze ook.

De schommel heeft nu geen vrije plek, maar toch vinden de kippen het leuk om even op de schommel te springen. De volgende aanpassing die we dan ook gaan maken, is een standaard voor de schommel maken in de ren, waar de kippen vrij omheen kunnen.

Lees ook:  Zelf kippen houden
beeztees kippenschommel beoordeling

Bekijk hier de Beeztees kippenschommel

Dankzij Beeztees is de kippenren omgetoverd in speelparadijs

We kunnen eerlijk toegeven dat de kippen accessoires van Beeztees onze kippenren hebben omgetoverd in speelparadijs.

Om de voertoren is altijd wel iets te beleven, er staan altijd een paar kippen omheen in de hoop dat ik iets nieuws toevoeg. De snackrol gaat actief de kippenren rond en kan ik altijd zoeken om bij te vullen. Ook de kippenschommel is een leuke activiteit voor de dames.

We raden deze kippen accessoires zeker aan, het zijn allemaal producten die we met plezier blijven gebruiken. Daarnaast is het voor ons ook een ontzettend pluspunt dat al deze producten gemaakt zijn van gerecyclede PET flessen en 100% duurzaam!

Lees ook 8 leuke manieren om de kippen bezig te houden in de ren

Lees ook: 10 redenen waarom je kippen stoppen met eieren leggen

© Doepserleven - 2024