...

8 leuke manieren om de kippen bezig te houden in de ren

18 oktober 2022
119
kippen bezig te houden

Kippen vinden het heerlijk om bezig te zijn. Meestal rennen ze constant rond te scharrelen en pikken naar dingen. Het zijn sociale dieren en gaan graag om met andere kippen. Het is belangrijk om ze genoeg dingen te geven om de kippen bezig te houden. Voor deze blog zijn we op zoek gegaan naar 8 leuke manieren om de kippenren op te leuken en de kippen bezig te houden in de ren.

Het is namelijk belangrijk dat kippen zich niet gaan vervelen, dit kan zeker in de winter voorkomen. Als kippen zich gaan vervelen gaan ze ongezond en vervelend gedrag vertonen, zoals pesterijen. Hieronder vind je een lijst met leuke ideeën die we op Pinterest hebben gevonden om de kippen bezig te houden. Volg ons op Pinterest voor updates van al onze blogs en nog meer leuke ideeën.

8 leuke manieren om de kippen bezig te houden in de ren

1. Een oud wiel om de kippen bezig te houden

Heb je nog een oude fiets of kinderfiets liggen? De kippen zijn er blij mee! Hier hebben ze het wiel plat op een balk gemonteerd met een grote bout.

Lees ook:  Waar op letten bij paardrijden?

2. Een takken tippie

In de ren een structuur met takken zetten waar ze op kunnen zitten vinden de kippen geweldig. Dit is een leuk idee met takken. Maak een wandeling door het bos, verzamel wat takken en maak je kipjes blij!

 

3. Wil je de kippen bezig houden? Dan zal dit zeker werken!

Een krop sla of ander eten ophangen is altijd een leuke activiteit voor de kippen, in de afbeelding hieronder hebben ze het wel heel uitdagend gemaakt, maar toch simpel en gemakkelijk te bouwen.

4. Heb je nog een ladder over? De kippen zijn er blij mee!

Hoe leuk is dit? Misschien heb je nog wel een wiebelende ladder staan? Het hoeft zeker geen houten ladder te zijn. Misschien kun je de ladder in een leuke kleur spuiten om het wat aan te kleden en vergeet niet wat lekker boven op de ladder te leggen!

5. Oude banden recyclen als zandbad voor de kippen

Heb je nog oude auto banden liggen? Verander ze in zandbaden voor de kippen. Het is belangrijk dat de kippen een zandbad nemen. In de winter kan het erg nat zijn, waardoor ze hier geen kans voor krijgen in de ren. Je moet er op letten dat ze voorzien zijn van een zandbad.

Lees hier meer over een zandbad voor kippen

Het is gelukkig niet moeilijk om de kippen van een zandbad te voorzien met deze leuke oude autobanden. De kippen vinden het heerlijk om te ‘badderen’ in het zonnetje!

6. De kippen schommel

De kippen schommel, wij hebben het geprobeerd voor die van ons en ze vonden het niet echt interessant. Maar misschien kwam dat omdat ze altijd in de tuin rond liepen en niet in de ren, het is dus alsnog het proberen waard!

Lees ook:  10 manieren om bloedluis snel te herkennen, voorkomen en bestrijden

7. Je kunt natuurlijk ook een heel speeltoestel voor kippen bouwen

Als je toch eenmaal bezig bent met je rest stukken houten balken kun je ook zo’n mooi speeltoestel bouwen om de kippen bezig te houden in de ren.

8. salade slinger om de kippen bezig te houden

Soms mogen de kippen wel wat extra verwend worden, vooral in de winter als het wekenlang regent. Die van ons houden daar namelijk helemaal niet van. Natuurlijk is er niets makkelijker dan gewoon wat lekker eten rond te strooien, maar ze mogen hier ook wat moeite voor doen. Dan blijven ze tenminste geprikkeld. Bekijk deze simpele salade slinger voor de kipjes.

Lees ook 5 goedkope manieren om je kippen te verwennen - DIY kippen snacks

© Doepserleven - 2022