11 Boeken over dieren houden

14 december 2021
503
boek dieren houden

Bij een zelfvoorzienend leven, horen bij ons dieren. En dieren houden doe je niet zomaar. Je hebt er zeker wat kennis voor nodig. Het is daarom altijd goed om boeken over dieren houden te lezen en je kennis uit te breiden. Want als jij veel boeken over dieren houden gelezen hebt, komt dat ook meer ten goede van je dieren. Zo voorkom je ziektes, weet je wat de behoeftes zijn van je dieren en meer.

11 boeken over dieren houden

1. Basisboek kippen houden van Anja Steinkamp

Met een goede voorbereiding en de nodige basiskennis kan iedereen van het houden van kippen zijn hobby maken. U wilt er dan natuurlijk voor zorgen dat de dieren zich goed voelen bij u. Maar wat maakt kippen gelukkig? Leven in een kleine groep, een mooi hok en elke dag buiten op een grasveld lopen met mogelijkheden om te schuilen, zijn de basisvoorwaarden. En als dank voor uw goede zorgen legt het pluimvee elke dag verse eieren!

Bekijk het boek

boeken over dieren houden - kippen houden

2. Deltas compleet handboek kippen houden van Deltas

Kippen leggen niet alleen overheerlijke verse eitjes, het zijn ook fascinerende dieren om gewoon in uw tuin te laten rondscharrelen. En kippen houden is helemaal niet moeilijk als u weet hoe u eraan moet beginnen. In dit compleet handboek vindt u alle informatie die u nodig hebt om op een diervriendelijke manier kippen te houden. Met de natuurlijke behoeften en het natuurlijke gedrag van de kip als uitgangspunt, geeft dit boek u uitgebreide antwoorden op al uw vragen.

Bekijk het boek deltas compleet handboek kippen houden

Deltas Compleet handboek kippen houden

3. Konijnen houden van Heike Schmidt-Roger

Voor iedereen die konijnen in huis wil nemen - duidelijk en eenvoudig - actueel en praktijkgericht - met veel kleurenfoto's Ontdek... - hoe konijnen in de natuur leven en wat ze echt nodig hebben - wat u kunt doen voor de veiligheid en gezondheid van uw dieren - hoe u met eenvoudige middelen een geschikte leefruimte in huis kunt maken - aan welke voorwaarden een buitenverblijf moet voldoen - activiteiten en opdrachten om uw konijnen te stimuleren en bezig te houden.

Lees ook:  Hoe oud wordt een kip

konijnen houden boek

4. Tirion natuur Geiten houden als liefhebberij van Inge Walraven

Velen zijn veehouder in het diepst van zijn of haar gedachten. Om aan de behoefte tegemoet te komen aan voeden, fokken en verzorgen is een geit een ideale oplossing. Of liever gezegd: twee geiten, want een kuddedier behoort in een groepje.
Dit boek vertelt op onderhoudende toon over de huisvesting, de rantsoenen, gezondheid en ziekte, het gedrag en de verzorging van jonge en oude, mannelijke en vrouwelijke, melkgevende en droge, drachtige en guste geiten van verschillende rassen.
'Geiten houden als liefhebberij" is een handleiding boordevol tips voor beginnende en gevorderde geitenliefhebbers. Met fraaie afbeeldingen in kleur en verklarende tekeningen.

Bekijk het boek tirion natuur geiten houden als liefhebberij

tirion geiten houden boek

5. Bijen houden, hoe doe je dat? Van F. Phol

Bijen houden en alles wat er mee te maken heeft. Het boek is erg compleet en is ideaal voor iemand die zich nog aan het oriënteren is of voor de beginnend imker

Bekijk het boek bijen houden, hoe doe je dat?

bijen houden hoe doe je dat boek

6. Groene reeks varkens gezond houden van M. Tielen en P van der Voorst

Uit de groene reeks, dit maal het boek over het houden van varkens en wat ze nodig hebben voor een gezond leven.

Bekijk het boek groene reeks varkens gezond houden

groene reeks varkens houden boek

7. Groene reeks gezond pluimvee - voor de beroepspluimveehouder en sportfokker

Wederom uit de groene reeks, het boek over pluimvee. Veel informatie voor een beroepspluimveehouder of sportfokker. Zeker ook voor homesteading een waardevol boek

Bekijk het boek groene reeks gezond pluimvee

8. Schapen houden van H. Kuhnemann

Om op een natuurlijke en verantwoorde wijze schapen te houden dient u de specifieke behoeften en eisen van deze dieren te kennen. Dit handzame boek biedt alle benodigde informatie voor iedereen die overweegt schapen te gaan houden. Het gaat in op hun karakteristieke eigenschappen, het houden en verzorgen, de juiste voedering en huisvesting, gezondheidszorg en de voornaamste producten.

Lees ook:  Alles over konijnen houden - hoeveel ruimte heeft een konijn nodig? - Konijnen zelfvoorzienend leven

Bekijk het boek schapen houden

schapen houden boek

9. Raising pigs van Dion Rosser

Een echt boek gericht op homesteaders. Dit boek geeft je alle informatie voor het houden van varkens bij jouw zelfvoorzienend leven.

Bekijk het boek raising pigs

raising pigs boek

10.  Backyard Farming van Kim Pezza

Wederom een compleet boek over verschillende dieren. Het houden van rundvee en alles eromheen. Zoals het verzorgen maar ook het melken van koeien.

Bekijk het boek backyard farming

backyard farming boek

11. The complete guide to small scale farming van Melissa Nelson

Alles wat je moet weten over het houden van rundvee, melkkoeien, konijnen, eenden en andere kleine dieren op een boerderij. Het is de go to guide.

Bekijk het boek the complete guide to small scale farming

the complete guide to small scale farming boek

Weet jij nog goede boeken over het houden van dieren houden? Laat ze dan achter in de comments en we voegen ze toen aan onze lijst.

Lees ook boeken zelfvoorzienend leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2023