Vegan boeken / vegetarische kookboeken - Wil je meer plantaardig of vegetarisch eten? Dan kunnen vegan kookboeken je goed op weg helpen. Zeker als het vegetarisch koken nieuw voor je is. In onze blog geven we je 10 boeken waarmee je gemakkelijk vegan / vegetarisch leert koken.
Top 10 vegan boeken / vegetarische kookboeken
De groene bakplat
In dit boek staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de allerlekkerste veganistische en vegetarische ovengerechten kunt bereiden.
Het boek bestaat voor de ene helft uit veganistische en voor de andere helft uit vegetarische recepten.
De hoofdstukken zijn ingedeeld op bereidingstijd. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen (30 min.), shakshuka uit de oven (45 min.) of gevulde pompoen met salie en geitenkaas (1 uur).
Snijd de groenten, verdeel over de bakplaat, ga ontspannen achterover zitten en laat de oven het werk doen.
Bekijk het hier de groene bakplaat
Lekker & simpel vegetarische recepten
Lekker en Simpel Vegetarisch bevat maar liefst 150 vegetarische recepten!
Van gemakkelijke pasta’s, ovengerechten, soepen, recepten met wraps, eenpansgerechten, salades, en bowls tot heerlijke stoofschotels.
Wees niet bang dat je voor deze recepten naar speciale winkels moet, want alle ingrediënten zijn gewoon bij de supermarkt te koop.
De recepten zijn allemaal eenvoudig te bereiden, want ook vegetarisch koken kan lekker én simpel zijn.
Bekijk hier Lekker & simpel Vegetarische recepten
Vegabijbel
In dit boek laat Isabel Boerdam je met meer dan 150 recepten zien, dat er oneindige mogelijkheden zijn in de vegetarische keuken.
Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten.
Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempé tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobellopizza.
Vegabijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam vegetarisch naslagwerk.
Bekijk hier de vegabijbel
Plenty
Ottolenghi's inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten.
Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.
Bekijk hier Plenty
Vegetarisch
In dit boek vind je ruim 70 heerlijke recepten die zijn verwerkt in 8 handige en compleet uitgewerkte weekmenu’s. Op deze menu’s staat exact aangegeven wat en hoeveel je per dag mag eten om op een gezonde manier af te vallen.
Daarnaast is dit boek ook ideaal wanneer je niet wilt afvallen maar wel gezond en gevarieerd wilt eten.
Ben je bang dat je de smaak of structuur van vlees gaat missen? Dat is nergens voor nodig!
Ook nu er geen gebruik wordt gemaakt van vlees en vis zijn de basisvoorwaarden van Project Gezond absoluut overeind blijven staan: elk recept moet gezond, makkelijk te maken en vooral heel erg lekker zijn.
Bekijk hier Vegetarisch
Gewoon Vegan
Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek met 80 makkelijke recepten.
Van een kidsproof pasta pesto met verstopte groente tot de ultieme wortel-pompoensoep.
En van een snelle camping-curry tot een geweldig bananenbrood, in één kom te maken.
Bekijk hier Gewoon vegan
Azië
Azië bevat gerechten met noedels, rijst, curry's, salades en overheerljike ovengerechten.
Allemaal makkelijk om te maken en stampvol heerlijke smaken. Azië laat je zien hoe je een laksa met koolraap maakt, pannenkoeken met kimchi, frites van kikkererwtenmeel of een curry van nieuwe aardappels met snijbiet en kokos. Leef je uit met zoete-aardappelmomo's of maak brownies met gezouten miso.
Bekijk hier Azië
Vegerabia
De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing. Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch.
Bovendien geeft 'Vegarabia' praktische menuplanners: voortaan draai je je hand niet meer om voor een vegetarisch barbecuefestijn, een uitgebreide zondagslunch, een overvloedig en feestelijk vijfgangen-diner of diverse snacks bij een cocktailparty.
Kortom, 'Vegarabia' mag op de kook- boekenplank van de liefhebber van de Midden- Oosterse keuken niet ontbreken.Bekijk hier Vegarabia
Veg!
Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risoniotto - zulke gerechten doen je toch meteen watertanden? En ze komen allemaal uit dit kookboek, waarin groenten de hoofdrol spelen.
Niet alleen voor de vegetariër is dit een kookboek vol inspiratie, maar ook voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten.
De prachtige sfeerfoto's en illustraties maken dit boek tot de nieuwe favoriet in vegaland.
Bekijk hier Veg!
The green kitchen at home
Met de recepten uit 'The Green Kitchen at Home' gaat dit zeker lukken! David en Luise geven hun favoriete basics die zij zelf standaard in de koelkast hebben staan. Op die manier hebben ze altijd een gezonde snelle recepten op tafel. Alle recepten zijn natuurlijk vegetarisch, gezond en heerlijk!
In 'The Green Kitchen at Home' vind je heerlijke recepten voor ontbijt, recepten voor handige maaltijden voor onderweg, veel snelle recepten voor doordeweeks, wat uitgebreidere recepten voor in het weekend en een hoop heerlijke spreads, bijgerechten en desserts!
Winnaar Kookboek van het Jaar 2017
Bekijk hier The green kitchen at home