Zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

8 december 2021
2574
Zelfvoorzienend op een klein stuk grond

Het goede nieuws is dat je redelijk kunt zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond van een halve hectare (5000m2) of zelfs minder! Als je zelfvoorzienend wilt gaan leven, kan je bepaalde doelen zeker behalen op een boerderij van een half hectare. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat je op zo'n kleine boerderij kunt doen. In dit artikel gaan we alles vertellen over zelfvoorzienend zijn op een klein perceel (van minder dan een halve hectare):

    • Wat is een “hometstead”?
    • Wat kun je doen op een boerderij van een half hectare (of minder)?
    • Vee en huisdieren
    • Tuin, boomgaard, klein fruit en graan voor de kleine boerderij
    • Vanaf nul koken en de oogst behouden op een boerderij van een half hectare
    • Doe het zelf projecten en houtbewerking op een boerderij van een half hectare
    • Energieproductie voor thuis op een boerderij van een half hectare
    • Gebouwen en constructies voor jouw zelfvoorzienende woning op een halve hectare (of minder)
    • Hoe ontwerp je de lay-out van een zelfvoorzienende woning op een klein perceel?
    • Maak de balans op en plan voor de toekomst op jouw zelfvoorzienende woning op een klein perceel
    • Geef prioriteit aan jouw Homestead-verlanglijstje
    • De verschillende soorten boerderijen

dieren zelfvoorzienend leven

Wat is een “homestead”?

Hoewel volledige zelfvoorziening een romantisch idee is, willen de meesten van ons gewoon minder afhankelijk zijn van de supermarkt en het energiebedrijf. Tegenwoordig verwijst de term 'homesteaders' meestal naar mensen die tuinen aanleggen, vee fokken en een meer zelfvoorzienend leven leiden.

Zelfvoorzienend leven is een evenwichtsoefening

Moderne huizenbezitters moeten een evenwicht vinden tussen het kopen van een woning die ze zich kunnen veroorloven en het hebben van voldoende land om hun dromen van een zelfvoorzienend leven te verwezenlijken. Het kopen van land, het betalen van de nodige belastingen en het onderhouden van jouw eigendom vereist allemaal inkomen. Als je het beste uit een kleine boerderij haalt, krijg je het beste van twee werelden... een kleinere investering in tijd en geld en de mogelijkheid om veel van jouw eigen voedsel te verbouwen.

Als je werkt aan het vergroten van jouw zelfvoorziening door op een klein perceel te gaan wonen, vraag jij je misschien af ​​welke projecten voor het huisvesten geschikt voor jou zijn.

Wat kun je doen op een boerderij van een half hectare (of minder)?

Je kunt veel voedsel verbouwen en jouw zelfredzaamheid vergroten op een boerderij van een hectare! Wij geloven niet dat je volledig zelfvoorzienend kunt zijn op zo'n klein landgoed.

Je moet ook geld, tijd en arbeid investeren om jouw huis te onderhouden en voor jouw gezin te zorgen. Voordat je begint met het toevoegen van vee, tuinen en andere elementen aan jouw eigendom, moet je bepalen wat je nodig hebt en kunt verzorgen, zonder op te branden.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen voor je kleine stuk grond

  • Vee en huisdieren
  • Tuin, boomgaard, klein fruit en granen
  • Vanaf nul koken en de oogst behouden
  • Doe-het-zelf-, houtbewerkings- en klusjesmanprojecten
  • Home Energieproductie
  • Hoeve Gebouwen

Lees ook: 106 manieren waarop je meer zelfvoorzienend kunt zijn!

Vee en huisdieren houden op een klein perceel

Een boerderij van een half hectare (of minder) beperkt het aantal dieren dat je kunt houden, maar er zijn tal van opties. Wat wil je van je dieren... melk, eieren, vlees of vezels? Misschien wil je veehoeders, trekdieren, schuurkatten of gezelschap.

Als je ervoor kiest om vee te houden, moet je hun weide jaarlijks afwisselen om een ​​opeenhoping van parasieten in de grond waar ze grazen te voorkomen. Wees voorbereid om alles te leren over hun juiste verzorging en voeding. Het meeste vee zal je aan de boerderij binden, tenzij je een boerderijoppas hebt om voor je dieren te zorgen terwijl je op vakantie gaat.

Zorg ervoor dat je klaar bent voor de verplichtingen...

Het houden van vee is een verplichting die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Preventie is natuurlijk het beste medicijn, maar je moet ook weten hoe je vaccinaties en ontwormings medicatie moet geven, en het kan zijn dat je kleine operaties moet uitvoeren, zoals castratie, ontknoping of drainage van een abces. Als je preuts bent over deze dingen, heroverweeg dan het houden van vee of begin langzaam om te zien wat je aankunt.

Runderen houden op een klein perceel

Misschien bevat jouw ideale hoeve een koe om jouw gezin van melk en vlees te voorzien. Houd er rekening mee dat het een klein fortuin kost om vee te kopen en te verzorgen. Verwacht veel te investeren in het dier, inclusief een hoge initiële prijs. Je hebt huisvesting, omheining, hooi en graan nodig, om nog maar te zwijgen van medicijnen, supplementen en mogelijk veterinaire zorg. Een half hectare is niet genoeg om al het voer dat een koe nodig heeft op te halen.

De meeste melkkoeien zullen zo’n 25 liter melk per dag produceren, hoewel je dat met haar kalf moet delen. Ze geeft 10 maanden tot een jaar melk, maar moet voor het afkalven 1 1/2 tot 2 maanden worden gepauzeerd.

Als je besluit een koe te houden voor melk, kunnen de kalveren worden grootgebracht om melk of vlees te verkopen of te verstrekken. Wees voorbereid om het kalf bijna 2 jaar te voeren voordat je gaat fokken of slachten.

Overweeg een kleiner ras. Dexters zijn 'mini'-runderen die minder melk produceren, maar ook minder eten en gemakkelijker te hanteren zijn dan een grote koe.

Naar onze mening is het beter om geiten op een boerderij van een hectare te houden.

Geiten en schapen houden op een klein perceel

Als je melk en vlees wilt, zijn geiten een geweldige aanvulling op een boerderij van 1/2 tot een hectare. U kunt 2 of 3 geiten houden in een kleine weide. Draai hun hokken om voor vers voer te zorgen en parasieten te verminderen. Ze zullen graag veel van het onkruid opruimen. Geiten zullen veel minder kosten om te kopen en te voeren in vergelijking met een koe.

Als je alleen geitenmelk uit de supermarkt hebt geproefd en het niet lekker vond, raad ik aan om verse geitenmelk te proberen. Het smaakt veel meer naar koemelk en is erg rijk en romig. Een goede melkgeit zal elke dag ongeveer een liter melk plus genoeg voor hun kind produceren.

Probeer niet slechts één geit te houden, want het zijn kuddedieren en zullen erg gestrest zijn als ze alleen leven. Roteer het fokschema voor melkproductie het hele jaar door.

Lees ook:  Krielkip Rassen

Sommige rassen leveren vezels, terwijl sommige het beste zijn voor de zuivel- of vleesproductie. Dwerggeiten produceren niet veel melk, maar zijn geweldig op een halve hectare of minder.

Je kunt ook schapen houden voor melk, maar ze zullen niet zoveel produceren als een grote geit. Schapen leveren ook wol voor het vilten of spinnen van garen voor uw zelfgemaakte kleding, handwerk of dekens. Extra schapen kunnen voor hun vlees worden verwerkt of verkocht.

Lees ook Dieren houden bij een zelfvoorzienend leven

Varkens houden op een klein perceel

Varkens passen redelijk goed op een boerderij van een halve hectare, omdat ze geen grote weide nodig hebben. Je moet graan kopen voor voer en stro voor hun strooisel. Ze eten graag restjes om hun voer aan te vullen en de gecomposteerde mest is geweldig voor de tuin.

Hoewel je er misschien goed aan doet om elk jaar een zeug te houden om haar eigen biggen te fokken en groot te brengen, raad ik af om een ​​beer op een hoeve van een half hectare te houden. Het is het gemakkelijkst om varkens van 2 of 3 maanden oud in het voorjaar binnen te brengen om te verwerken als het weer afkoelt.

Varkens doen ook uitstekend werk door rond een veld of tuin te wroeten voor eventuele lekkernijen die na de oogst achterblijven. Pen ze in en laat ze het veld in de herfst ploegen voor het volgende seizoen.

Kijk of er een lokale slager is en zorg dat je de middelen hebt om de dieren naar de slager te vervoeren.

Lees ook Varkens houden

Konijnen als vlees bron

Konijnen zijn het gemakkelijkste en goedkoopste vee om te houden voor vlees, huiden of vezels op een kleine boerderij.

Het fokken van konijnen voor de vleesproductie is een geweldige manier om in je eigen eiwit te voorzien. Als je konijnen niet voor vlees wilt verwerken, probeer dan in plaats daarvan kippen.

Bekijk ook onze artikelen over Konijnen houden, hoeveel ruimte hebben ze nodig? Wat zijn de voordelen van een konijn?

Kippen houden, een goed begin

Of je nu kakelverse eieren wilt of je eigen vlees van eigen bodem, kippen passen heel goed op een boerderij van een half hectare. Je kunt legkippen grootbrengen om eieren en vleesrassen voor het vlees. Als je zo zelfvoorzienend mogelijk wilt zijn, houd dan het nageslacht voor twee doeleinden. De hennen gaan eieren leggen en de extra hanen kunnen tot vlees worden verwerkt.

Lees ook ons artikel over kippen houden

 

Kalkoenen houden op een klein perceel

Kalkoenen zorgen voor heerlijk vlees op tafel. Kweek kalkoenen met brede borst voor de beste vleesproductie.

Houd er rekening mee dat kalkoenen in de lente meestal maar een paar maanden eieren leggen. Het is beter om de eieren uit te broeden in plaats van ze op te eten.

Eenden en ganzen houden om zelfvoorzienend te zijn

Eenden doen dubbel werk met lekker vlees en eieren die heerlijk zijn om te bakken. Ze zullen veel slakken en insecten eten als ze in de wei mogen. Ze houden ook van veel groenten uit de tuin. Naast grasland moet je ze ook wat voer geven.

Ganzen kunnen ook worden gefokt voor de productie van vlees en eieren. Ze leggen niet zo lang eieren per jaar als kippen of eenden. Probeer Afrikaanse ganzen te fokken voor vlees en eieren of Embden voor een stillere gans met een goede vleesproductie.

Ganzen hebben heel weinig extra voer nodig als ze voldoende weiland en gras hebben om te grazen. Geef wat haver en groentegarnituur om hun dieet af te ronden en om ze de winter door te voeren.

Duiven als voedselbron

Homesteaders die het te druk hebben om dagelijks voor dieren te zorgen, zullen misschien merken dat duiven geweldig vee zijn. Deze vogels kunnen worden gehuisvest in een duiventil met de vrijheid om hun eigen voedsel en water te vinden. Ze zijn extreem kostenefficiënt als ze op deze manier worden grootgebracht.

Hoewel ze vrij klein zijn en er meer eieren nodig zijn om een ​​omelet te maken, kun je ze gemakkelijk grootbrengen. Één duif maakt een lekkere maaltijd voor één persoon.

Als je een oude schuur in de buurt hebt waar al een zwerm duiven huist, kun je de jongen ophalen net voordat ze uitvliegen. Of vang de hele kudde (check eerst je wet- en regelgeving) en verplaats ze naar je duiventil. Pen ze 2 of 3 weken in met voedsel en water, zodat ze hun nieuwe hok als thuis associëren.

Jonge duiven hebben een vast dieet van duivenmelk (opgekauwd voer) van hun ouders nodig totdat ze klaar zijn om te vliegen. Het is duur om jonge duiven aan te schaffen, dus overweeg ze te vangen als het in jouw omgeving is toegestaan.

Bijen op een klein perceel

Bijen zijn het ultieme microvee voor kleine boerderijen. Sommige mensen houden met succes bijen op daken en balkons in stedelijke gebieden! 1 of 2 bijenkorven zouden genoeg honing voor jouw gezin moeten produceren en ze hebben geen dagelijkse verzorging nodig zoals de meeste dieren.

Bijen zullen ook jouw tuin en boomgaard bestuiven, waardoor jouw voedselproductie thuis verbetert. Plant een duurzame tuin voor jouw bijen. Wees vooral voorzichtig met insecticiden of andere potentiële gifstoffen op jouw eigendom, anders zou je jouw bijen kunnen doden.

Als je handig bent met houtbewerking, kun je je eigen kasten en supers bouwen om de opstartkosten te verlagen. Je wilt op zijn minst een bijenpak, een sluier, een bijenkorf en een roker. Kijk of er een lokale imkergroep is. Ze zijn een geweldige bron van informatie en hebben mogelijk ook een honing extractor te huur.

Vis kweken

Aquacultuur, of het kweken van vis voor voedsel, is een geweldige manier om een ​​magere eiwitbron aan jouw dieet te geven. Een vijver of een grote voorraadtank op jouw eigendom kan worden gebruikt om vissen voor jouw tafel te kweken. Probeer een aquaponics-systeem op te zetten om de ruimte nog beter te benutten en groenten aan te bieden. Lees ook ons artikel Aquaponics

 

Huisdieren op een kleine boerderij

Veel homesteaders kiezen ervoor om honden, katten, konijnen en andere huisdieren op hun homestead te houden voor gezelschap. Sommige huisdieren hebben ook taken zoals hoeden, vee bewaken, muizen doden of wagens trekken.

Neem niet zoveel huisdieren aan dat jouw uitgaven te zwaar worden. Leer indien mogelijk om kleine gezondheidsproblemen te behandelen en zorg voor fysiotherapie voor huisdieren thuis. Je kunt ook leren pootbalsem en lekkernijen te maken om geld te besparen.

Lees ook:  Top 15 moestuin boeken

Tuin, boomgaard, klein fruit en graan voor de kleine boerderij

Een moestuin is een integraal onderdeel van elke woning. Het kweken van je eigen groenten en fruit levert veel voedsel op om vers te eten of te bewaren. Het is veel gemakkelijker om op vakantie te gaan vanuit de boerderij als je geen vee hebt om voor te zorgen. Je oogst meer voedsel voor de investering van planten dan van dieren. Voor vegetariërs en veganisten kan de woning compleet zijn zonder vee!

De moestuin

Een moestuin zal je tijdens het groeiseizoen van voldoende voedsel voorzien en voor later bewaren. Kweek groenten die je graag eet, plant intensief en verbouw opeenvolgende gewassen om de productie en zelfvoorzienendheid te vergroten. Als je het geld hebt, investeer dan in een kas. Je verlengt het seizoen en produceert voedsel tot in de winter.

Tuinen met verhoogde bedden werken heel goed voor kleine boerderijen. Voeg enkele meerjarige groenten toe die de komende jaren voedsel zullen produceren. Lees onze artikels over verhoogde kweekbedden en beginnen met een moestuin

Kweek gewassen zoals aardappelen, uien, wortelen, kool, pastinaken en bieten voor winteropslag. Pompoenen en winterpompoen zijn ook goed te bewaren en zorgen in de winter voor heerlijke maaltijden en desserts. Een wortelkelder is handig om deze groenten op te bergen zodat ze de hele winter kunnen worden gebruikt.

De boomgaard

Fruitbomen, kleine notenbomen en vruchtdragende struiken, doornstruiken en meerjarige vruchten zorgen voor voeding en smaak voor jouw dieet. Dwergfruitbomen passen in kleine ruimtes en zorgen voor een oogst in 2 tot 4 jaar. Probeer voor zeer kleine ruimtes zuilvormige fruitbomen te planten.

Kies semi-dwergbomen of plant meer dan één dwerg voor grotere oogsten. Appels, pruimen, peren, perziken en kersen zijn geweldige toevoegingen aan je dieet. Vries ze in of maak ze in blik, maak er jam en gelei van, of eet vers fruit van de boom!

Lees ook 10 beste vaste moestuinplanten – eetbare vaste planten

Klein Fruit

Vruchtdragende struiken, doornstruiken, wijnstokken en vaste planten zoals bosbessen, druiven, aalbessen, frambozen en aardbeien zijn geweldig voor kleine boerderijen. In slechts 1 jaar (voor aardbeien) oogst je je eigen heerlijke fruit! Deze planten kunnen in kleine ruimtes worden weggestopt om fruit voor jouw gezin te leveren. Meerjarige vruchten zijn geweldig voor zelfvoorziening.

Veel van deze kleine vruchten planten dragen al op vrij jonge leeftijd vruchten, dus ze zijn geweldig voor ongeduldige huiseigenaren. Hoewel aardbeien om de paar jaar op een nieuwe plek moeten worden geplant, passen ze heel goed op kleine boerderijen. Doornstruiken zoals frambozen en bramen kunnen moeilijk te hanteren zijn, dus overweeg een doornloze variëteit voor eenvoudiger gebruik.

Notenbomen

Noten van eigen bodem bieden een bron van eiwitten zonder dat er vee hoeft te worden gehouden. Het kweken van noten kan behoorlijk ruimte-intensief zijn. De meeste notenbomen zijn vrij groot, dus het planten van een bosje hickories of walnoten is niet praktisch voor kleine boerderijen. Plant ze als schaduwbomen rond het huis of stop meerdere hazelnootbomen in een windscherm of verwilderde beplanting.

Opmerking: walnoten en butternuts produceren een toxine, juglone genaamd, dat de groei van veel andere planten in de buurt verbiedt. Ze worden niet aanbevolen voor kleine eigendommen.

Granen en peulvruchten

Met een kleine boerderij kun je niet al het graan en de peulvruchten kweken die je nodig hebt. Maar je kunt jouw aankopen aanvullen met tarwe, maïs, zonnebloempitten, sojabonen en spliterwten voor eiwitten. Gebruik wat voor het voeren van vee en wat voor je tafel.

Begin met één graansoort of peulvrucht en kijk hoe het gaat. Je kunt er zo van genieten dat je jouw gazon wilt omploegen om meer te planten! Of je zou kunnen besluiten dat zelf kweken arbeidsintensiever is dan je aankunt.

boerderij zelfvoorzienend leven

Vanaf nul koken en de oogst behouden op een boerderij van een half hectare

Een van de gemakkelijkste manieren om al een iets meer zelfvoorzienend leven te leiden, is door helemaal opnieuw te beginnen met het bereiden van voedsel en het te bewaren voor later. Je hebt helemaal geen land nodig om je zelfredzaamheid te vergroten en geld te besparen door te minderen met kant-en-klaarmaaltijden. Je gaat ook gezonder eten!

Zoek een lokale boerenmarkt of huur een perceel in een gemeenschappelijke tuin. Gebruik vers voedsel in het seizoen om heerlijke maaltijden te maken en bewaar sommige van die seizoensgebonden lekkernijen voor de winter.

Je eigen jam of gelei maken is een geweldige manier om te beginnen met het inmaken van voedsel. Uitdrogen is eenvoudig met een elektrische voedseldroger. Probeer eens gepekelde augurken, zelfgemaakte yoghurt, boerenkaas of kombucha om gezonde probiotica in jouw dieet op te nemen.

Lees ook: Zelf wecken en inmaken

Door brood, muffins en desserts te bakken, verlaag je jouw boodschappenrekening en voeg je gezondere ingrediënten toe aan jouw dieet. Je hebt controle over de suiker, vet en kunstmatige ingrediënten in je dieet als je het zelf maakt.

zelf kas bouwen koepel

Doe het zelf projecten en houtbewerking bij een zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

Een andere geweldige manier om jouw uitgaven te verminderen, is door jouw eigen natuurlijke reinigingsmiddelen en bad- en lichaamsproducten te maken. Je kunt kruiden van eigen bodem gebruiken om veel artikelen voor in huis te maken en om cadeau te doen. Dit zijn projecten die je kunt uitvoeren op een woning van elke grootte. Lees ook Zelf zeep maken

Door te leren reparaties uit te voeren en jouw huis te onderhouden, wordt je ook minder afhankelijk van anderen. Houd rekening met jouw beperkingen en de kosten van gereedschappen die nodig zijn om elk project aan te pakken.

Ga aan de slag met naaien, breien of haken om jouw eigen kleding en quilts te maken. Leer knopen te repareren en te vervangen in plaats van een oud item weg te gooien.

Het maken van jouw eigen houtbewerkingsprojecten kan ook zeer de moeite waard zijn. Met een paar gereedschappen en hout kun je een kippenhok, gereedschapsschuur, druivenas of latwerk bouwen. Probeer eenvoudige meubels voor je huis te maken.

Energieproductie voor thuis  bij een zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

Het wegwerken van de elektriciteitsrekening klinkt als een geweldig idee! Sommige homesteaders kiezen ervoor om volledig off-grid te leven, zodat ze geen nutsvoorzieningen hebben om elke maand te betalen. Vind je dit belangrijk, investeer dan in zonnepanelen voor het dak van je woning. Installeer een houtkachel om onafhankelijker te worden. Je kunt ook een generator of propaan kopen om jouw huis en onze werkplaats van stroom te voorzien, hoewel dit niet echt zelfvoorzienend is.

Lees ook:  Afrikaantje Tagetes Erecta

Het is een investering om naar zonne-energie te gaan, maar als je van plan bent jarenlang in jouw woning te wonen, betaalt het zichzelf terug. Een andere optie is om op zoek te gaan naar een zonne-energiebedrijf dat de panelen gratis installeert en vervolgens de elektriciteitskosten in rekening brengt. Hoewel dit de maandelijkse rekeningen niet wegneemt, bespaar je geld en verklein je jouw ecologische voetafdruk. Lees ook Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om zelfvoorzienend te zijn?

Doe je onderzoek voordat je een windturbine toevoegt. Ze leveren zelden genoeg energie om zichzelf terug te betalen. Op een kleine woning kun je er misschien niet een installeren die hoog genoeg is om veel energie op te wekken. Lees ook duurzame energie oplossingen

Gebouwen en constructies voor jouw zelfvoorzienend even op een klein stuk grond

Natuurlijk heb jij een huis nodig dat voldoende ruimte heeft voor jouw gezin om comfortabel op de woning te wonen. Veel mensen kiezen ervoor om te krimpen en in een klein huis of een kleine hut te wonen in plaats van schulden te maken. Zorg ervoor dat er ruimte is voor het opbergen van jouw gereedschap, zelfgekweekt voedsel en persoonlijke bezittingen. Een klein huis kan voldoende ruimte bieden voor jouw gezin als je eenmaal alle extra's hebt verwijderd.

Als je vee wilt houden, heb je een schuur, hok of stal nodig om ze tegen het weer te beschermen. Zorg ervoor dat je de behuizing bouwt en voer inslaat voordat je jouw vee mee naar huis neemt.

Hoe ontwerp je de lay-out van een zelfvoorzienende woning op een klein perceel?

Tenzij je een kale kavel koopt en helemaal opnieuw bouwt, moet je werken met de functies die bij jouw woning zijn geleverd. De indeling is afhankelijk van de grootte van jouw huis en perceel, bestaande bomen, het terrein en plaatselijke verordeningen. Maak een lijst van wat je al hebt en zorg ervoor dat je plannen het budget of de lokale wetten niet overtreden.

Maak de balans op en plan voor de toekomst op jouw zelfvoorzienende woning op een klein perceel

Als je een bestaande woning heeft gekocht, moet de makelaar de afmetingen van jouw kavel hebben. Je kunt ook naar Google Maps gaan en jouw eigendom opzoeken. Gebruik het satellietbeeld om jouw landgoed goed te bekijken. Teken nu een kaart van jouw kavel op ruitjespapier en gebruik de afmetingen van de kavellijnen voor schaal. Omvat bestaande bomen, gebouwen, weiden en verhardingen zoals de oprit, het trottoir en de patio.

Maak een lijst van alle functies die je in jouw woning wilt opnemen. Misschien wil je zelfs kleine uitgesneden foto's maken van het kippenhok, de schuur, weiden, tuinen, bomen, enz. Speel met hun locatie totdat je een lay-out vindt die voor jou werkt.

Plan zorgvuldig de plaatsing van permanente constructies, zoals jouw huis, schuur, kas, bomen, elektriciteits- en waterleidingen. Andere kenmerken zoals hokken, tuinen en koude kozijnen zijn veel gemakkelijker te verplaatsen als hun positie niet werkt.

Aanvullende overwegingen:

Zijn er lage plekken die nat blijven?

Waar zijn elektrische leidingen en ondergrondse nutsvoorzieningen?

Welke functies zijn er al die je wilt behouden?

Waar zijn de waterbronnen voor vee en tuinen?

Is er ruimte voor fruitbomen om te groeien en bloeien?

Komen de tuinen dicht bij een watertappunt en het huis?

Moet er een elektriciteitsvoorziening en een waterleiding naar de schuur worden aangelegd?

Moet je bomen planten om het vee in de zomer schaduw te geven?

Is er een windscherm om het vee in de winter te beschermen?

Kun je schaduwbomen en een windscherm strategisch plaatsen om de energiebehoefte van je huis te verminderen?

meer zelfvoorzienend zijn

Geef prioriteit aan jouw Homestead-verlanglijstje

Welke projecten passen in jouw korte termijn budget en welke moeten wachten? Het starten van een tuin en het houden van een paar kippen kan voldoende zijn als je er voor het eerst komt wonen. Wees realistisch. Neem niet te veel homesteading-projecten tegelijk aan, anders verbrand je en maak je de bankrekening leeg. Zelfvoorziening gaat regelrecht uit het raam als je alles tegelijk probeert te doen en het allemaal niet aankunt!

De verschillende soorten boerderijen

Optimaal profiteren van een kleine boerderij

Het plannen van jouw behoeften en verstandig gebruik maken van de ruimte is erg belangrijk, ongeacht de grootte van je perceel. Alleen jij kunt beslissen welke functies je wilt toevoegen en hoeveel tijd je hebt om voor je woning te zorgen. Veel hiervan hangt af van jouw specifieke behoeften.

Geen twee boerderijen zullen er hetzelfde uitzien! Laten we eens kijken naar drie mogelijke scenario's voor kleine boerderijen. Hoogstwaarschijnlijk val je ergens tussenin...

De plantaardige boerderij

Je bent misschien een veganist of kunt geen vee houden vanwege lokale regels. In plaats van dieren te huisvesten, kun je een grotere tuin aanleggen en wat van je eigen graan en noten produceren. Plant een grotere boomgaard en veel kleine vruchten. Probeer extra producten te verbouwen om te verkopen op een boerenmarkt of zet bijna al je eten op tafel.

De op dieren gebaseerde boerderij

Wil je al je eigen ethisch gekweekte vlees, melk en eieren produceren? Kies vee dat het meeste voedsel produceert voor de benodigde ruimte. Vervang een deel van jouw gazon door graangewassen om jouw voerkosten te verlagen. Plant intensief om het meeste uit jouw tuinruimte te halen. Leer je extra eten te wecken voor een stabiele opslag. Lees ook je ingemaakte voedsel bewaren

De weekend-homesteader

Misschien werk je lange dagen en is er geen tijd om voor het vee te zorgen. Overweeg om tuinen met verhoogde bedden, een paar fruitbomen en bijenkorven te houden. Bevries of dehydrateer jouw extra producten, dit is sneller dan wecken. Je moet selectiever zijn bij het toevoegen van nieuwe functies aan jouw woning. Leer te foerageren naar wild voedsel in plaats van een grote tuin aan te leggen... je zult genieten van een wandeling in de natuur en het enige 'wieden' is het plukken van het

Het punt is dat er geen 'one size fits all' woningplan is. Elke homesteader moet een balans vinden tussen wat ze willen en wat mogelijk is!

Misschien wil je ook 106 manieren waarop je meer zelfvoorzienend kunt zijn! lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Doepserleven - 2025